... inte på en miljon år! svarade en kvinna som de intervjuade på CNN för en stund sedan. Vad hon syftade på var massakern på en skola i Newtown, Conneciticut...

På nämda kanal diskuteras detta om och om igen, hur kunde detta hända?
Man försöker förstå vad som fick en ung kille att stövla in i en förskoleklass, utrustad med sin mors tre vapen... och meja ner barn, så små som fem år! Minimänniskor, som lämnats av sina föräldrar som önskat dem "Ha en bra dag... så ses vi sen!".

Hur många gånger har jag hört de orden, och tagit emot glada barn som nästan inte haft tid att säga hejdå till sina föräldrar? Ofta ofta ofta...

Why? Är den stora frågan i USA idag, och förmodligen i stora delar av världen.


Hur kunde det hända där... och kan det hända här???
Jag tror inte det, men det trodde säkert inte majoriteten i USA heller ...


Det är farligt att tro, och ta saker för givet...
Jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle vara OM detta hände på mitt jobb... bara att det skulle vara obeskrivligt hemskt för alla inblandade. Stackars alla som blev drabbade på ett eller annat sätt i Newtown...

Klicka på bilden för större version

Namn: 011.jpg
Visningar: 1
Storlek: 96,2 KB
ID: 2345160


Att då höra programledaren diskutera orsak och verkan, allt från psykisk sjukdom och våldsfilmer... till vapenlagar, med tre "experter" i studion är helt galet.
Hur kan en av dessa sitta i direktsändning och förespråka att alla - även skolelever! - borde bära vapen... för då skulle detta aldrig hänt!

Programledaren svor och skällde på "vapenförespråkaren", och undrade hur han kunde sitta och säga så en dag som denna... men det hjälpte föga (så de andra två fick knappt en syl i vädret).

CNN är inte textat, så jag hoppas innerligt att jag missförstod mannen som tyckte att alla skulle vara beväpnade... men dessvärre tror jag inte det .