Besten fick följa med hem igen (i väntan på att diverse blodprover skulle bli klara) och var betydligt piggare efter åkturen till Hässleholm. Han rörde sig visserligen väldigt stelt, så helt klart hade han ont någonstans... men att han brutet ryggen eller fått hjärnblödning var uteslutet.

..... ----- ..... ----- ..... ----- ..... ----- .....

Torsdagen blev till fredag...
Gick ut till soptunnorna, och hörde till min förvåning att Besten & co stod och skällde. Mystiskt, de brukar inte skälla om det inte är någon inne på deras tomt...


Klicka på bilden för större version

Namn: 003.jpg
Visningar: 1
Storlek: 119,3 KB
ID: 2344807 Klicka på bilden för större version

Namn: 002.jpg
Visningar: 1
Storlek: 123,1 KB
ID: 2344808
"Pigg best, men slö kamera...
han hinner säkert fem meter - efter jag har tryckt!" tills bilden tas"

PS: Har numer två blå tår på högerfoter, gissa varför ...


Hämtar nycklarna (och mobilen, för säkerhets skull) och gick för att se vad de höll på med. Jag visste att katterna var inlåsta och inte kunde nå altandörren... men lika förbenat stod Besten ute på altanen och skällde när jag komin. Vem har släppt ut honom?

Jag fattade nada... och ännu mindre fattade jag, när något tog imot när jag försökte öppna dörren och släppa in honom. What?!? Ett grillgaller blockerar effektivt dörren på utsidan... ett galler som var omöljigt för mig att flytta innefrån!

Tänkte två varv till, utan att förstå... hade NÅGON varit inne i huset och försökt låsa ut hunden? Fast, nääää... dörren var ju blockerade från utsidan?!!?

Enda sättet att få in Besten igen, var - som jag såg det! - att gå runt hela radhuset och försöka få loss gallret, alternativ koppla honom... och gå - läs; flyga! - tillbaka samma väg.
Nopp, såååå roligt tänkte inte Lilla Damen ha en fredagsförmiddag... återstod då bara att ringa en vän, för livlinorna var slut!

Ringde grannen, alias hundägaren... som fattade precis lika lite, och för andra gången på tre dagar tog bondpermis och slängde sig i bilen (ska det fortsätta på detta viset hade det inte skadat med en saftblandare... eller sirener !



Har nog tittat för mycket på CSI och criminal minds...

... för det var nära att fantasin började skena när jag stod där och väntade. Tur att det inte var mörkt iallafall (nädå, jag är inte ett dugg mörkrädd ), så jag skulle iallafall se eventuella skurkar som smög runt väggarna... eller inte ! Kanske bättre att inte se dem förän det är försent...

Kändes som en mindre evighet, medan Besten låg och flämtande under en buske (fattas bara att han får värmeslag oxå) ...

...... ----- .... ----- ..... ----- ...... ----- ..... ----- .....


Ehrlichia = possitivt!
Ehe... vaha???
En bakterie sjukdom som ofta ger väldigt diffusa symtom. Hälta till och från på ett eller flera ben, ont i magen, stela, ont i muskler/leder, feber till och från, beteendeförändringar = slö/ilsken.

Behandlas med pencilin i minst 20 dagar... och kan blir kroniskt hos vissa individer om det vill sig illa .


Klicka på bilden för större version

Namn: 036.jpg
Visningar: 1
Storlek: 120,8 KB
ID: 2344809
"Fem o en halv tablett ska Besten ha...
som grannen omsorgsfullt virar in i skinka, och Besten lika omsorgsfullt silar ut...
.... INNAN han sväljer skinkan !"



Sprids med fästingar!
Dessa små äckliga djur (undrar vad de gör för nytta igenligen?) har nog de flesta stiftat bekantskap med . Finns i två modeller, mjuka och hårda...

Har haft båda modellerna i sommar . De mjuka är hudfärgade, och de har jag inga problem med att dra bort (under förutsättning att de sitter så jag når dem)... de hårda är svarta och försedda med massa långa ben och ger mig nära nog panikkänslor, eftersom de liknar spindlar (blir gatlopp in till grannen )...


Sååå... blir jag plötsligt extra slö eller rent av folkilsken så vet ni varför ...



Klicka på bilden för större version

Namn: 008.jpg
Visningar: 1
Storlek: 129,7 KB
ID: 2344806
"Grannen... och delar av Johnsons menageri !"