... förväntade jag mig att vakna med ett mörkblått knä, efter närkontakten med Besten... men konstigt nog såg det ut precis som vanligt. Inte minsta lilla missfärgning, fastän jag får blåmärken för ingenting i vanliga fall .



Besten är sjuk...
Glad över att både jag, Johnsons menageri och knät verkade ha överlevt gårdagen, gav jag mig i kast med att motionera dammsugaren och tvättmaskinen i stället. Inte mina favoritsysslor precis, men nödvändigt när dammråttorna tenderar att bli större än katterna .

Klicka på bilden för större version

Namn: 025.jpg
Visningar: 1
Storlek: 115,7 KB
ID: 2344796
"Mitt, mitt, mitt !"

Mitt i kampen om huruvida det är mina lakan - eller katternas! - , ringde grannen och berättar med darrande röst att Besten var sjuk, jättesjuk... han kunde inte resa sig upp.

- Stroke, bruten rygg...vad tror du har hänt?
Ja, vad trodde jag egentligen? Inte en aning, men tankarna gick oneklingen till gårdagens sammandrabbning. Hade krocken med mitt ben skadat honom ?



Vill du träffa honom mer, får du nog kommer nu...

Jag lät katterna gå segrande ur striden om lakanet och lämnade tvättmaskinen åt sitt öde (tar emot att lämna den i gång... men varför skulle den börja brinna just idag?), och knallar full av onda aningar över gatan.

Hinner knappt passera brevlådan förän Besten börjar storskälla... precis som han alltid brukar göra när jag är i antågan. Kliver in i hallen och där ligger han på golvet ... och skäller ut mig efter noter, samtidigt som svansen försiktig viftar igenkännande.
Denna svans som i vanliga fall rappar en hårt över låren och dammar av soffbordet - så både tidningar, fjärrkontroller och kaffemuggar flyger all världens väg ... - är nu nästan kraftlös .

Men trots att han fiser stinkbomber, har hög feber och inte vill resa sig... tar han gladeligen imot både godis och torrfoder, vilket väl knappast ett dödsjukt djur gör.

Vad säger de symptomen? Tja, ingen av oss vågade ens gissa... bara hoppas att han skulle klara transporten till Hässleholms djursjukhus.

----- ..... ----- ..... ----- ...... ------ ...... -----

Sommar... inte en dag tidigt !
Så kom den då äntligen... årstiden jag längtat halvt ihjäl mig efter sedan halva januari, ungefär. Plötsligt bara var det 25 grader varmt och sooooool hela veckan... och allting blir så mycket roligare!

Det var fortfarande rena semestervädret när jag gick ner till stan vid 17-tiden (dessvärre kom jag väl bara 150-200 meter innan jag kände av knät, men det hade jag liksom inte tid med !)... bara för att jag kände för det !

Ner till innerhamnen gick jag, eftersom det var ett tag sedan jag fotograferade brobygget. Upptäckte att det är i kvällningen man ska plåta där ner... för att slippa motljus.


Klicka på bilden för större version

Namn: 030.jpg
Visningar: 1
Storlek: 147,2 KB
ID: 2344797
"Där ute ligger Kaninholmen..."

Klicka på bilden för större version

Namn: 033.jpg
Visningar: 1
Storlek: 145,5 KB
ID: 2344798
"Lite av växtligheten i Fyra årstiders park..."


Klicka på bilden för större version

Namn: 034.jpg
Visningar: 2
Storlek: 183,5 KB
ID: 2344799
"Bron från Ljungaviken är snart framme vid Kaninholmen..."

Klicka på bilden för större version

Namn: 040.jpg
Visningar: 1
Storlek: 187,5 KB
ID: 2344800
"Gissar att det lilla staketet visar var bågen på bron ska vara..."

Klicka på bilden för större version

Namn: 043.jpg
Visningar: 1
Storlek: 192,6 KB
ID: 2344801



Men det var väl själva faaan ...
Fick order om att ta mobilen med (av Hässleholms resenärerna)... och nere i Fyra årstidespark plånkar den till. Trodde förstås att SMS var en lägesrapport om Besten, men det visade sig var Kära Syster... som bad mig ringa XX, pga att Stockholms tåget var en timme försenat. Okey...

Tog ett tag, sedan plånkar det in ett tack ...

Små SMS som inte krävde så mycket energi av mig... men det skulle komma säkert fem till innan jag var hemma. SMS som krävde att jag stod stilla, pga att mobilen är en antik historia med TRE bokstäver på varje knapp.
Knappar som jag knappast ser OM jag har glasögon på... och utan dem vågar jag knappast gå på asfalt ens, än mindre på kullerstenar!


Klicka på bilden för större version

Namn: 050.jpg
Visningar: 1
Storlek: 182,4 KB
ID: 2344802

Klicka på bilden för större version

Namn: 052.jpg
Visningar: 2
Storlek: 166,1 KB
ID: 2344803
"Norregatan ..."


Klicka på bilden för större version

Namn: 051.jpg
Visningar: 2
Storlek: 164,5 KB
ID: 2344804 Klicka på bilden för större version

Namn: 054.jpg
Visningar: 1
Storlek: 66,4 KB
ID: 2344805


Fick stanna vid var och varannan trappa och leta efter telefonen... måste sett ganska konstigt ut, men så är det när varken synen eller simultankapacitet räcker till ...

Kan lova att jag skulle klara mig alldeles utmärkt UTAN mobil ...



Saftblandare...
... men min granne borde fundera på att inhandla en saftblandare inför kommand brandkårsutryckningar !


Fortsättning följer med andra ord ...