I vintras någongång ringde en trevlig herre från något som hette "Bara Spara". Brukar inte låta mig duperas av telefonförsäljare, men detta var en synnerligt trevlig herre... och inte alls så envist övertalande som de i allmänhet är.

Det hela handlade om hur man skullle få bästa billigaste elräkning (Ja tack!).
Hans affärside gick ut på att firman "Bara Spara" skulle se till att jag fick el från den billigaste bolaget, och utan kostnad ändra mitt elavtal dit... och tro´t eller ej; Det skulle inte kosta mig ett dugg !


Klicka på bilden för större version

Namn: 258.jpg
Visningar: 2
Storlek: 151,0 KB
ID: 2344563
"Kraftledningensgata på Ryssberget"

Hur tackar man nej till lägre elräkning? Kan väl säga att mina motargument var slut för länge sedan...

Så, okey... det enda som skulle hända var att jag skulle få ett mail från dem om de hittade ett billigare elpris till mig någonstans? Dessutom byta mitt elavtal till den billigare leveratören UTAN att jag behövde göra ett dugg... Så jag - som brukar neka till allting! - blev medlem .

Sen hände inte så mycket mer än att jag fick ett "artighets mail" från dem då och då... tills i halva februari, när mitt fasta avtal med "skidsponsorn" gick ut.

Jo jag vet, man ska inte namnge firmor - för det är reklam! - men det blir så besvärligt om jag ska skriva "leverantör A eller B"... så i värsta fall får ni censuera texten .
Firma och firma förresten... skulle vilja påstå att "skidsponsorn" nästan är ett begrepp, precis som möbeljätten i Älmhult (fyra bokstäver...tror ni vet vem jag menar).

Om jag ville fortsätta som kund hos "skidsponsorn" behövde jag inte göra något...


Det var då jag fick mailet från "Bara Spara"!
De hade hittat en billigare elleverantör än "skidsponsorn" och tänkte byta mig dit, OM jag inte hörde av mig inom en vecka. Det nya bolaget låg på västkusten och hette ... hm, låt säga att jag tänkte på toapapper .

Okey, det blev inte sämre av att det handlade om miljövänlig energi... så jag lyfte inte ett finger. Fick ett brev från "elverket på hemmaplan" - som jag betalar de fasta avgifterna till - att de skulle läsa av elen pga, att jag skulle byta leverantör den 1 mars. Därefter fick jag ett tjockt brev från "skidsponsorn" där de välkomnade mig som kund.

Okey, men "Bara Spara" hade ju bytt bort "skidsponsorn"... eller har jag missat något här? Tydligen ...

Veckan därefter kom ett nytt brev från "elverket på hemmarplan" om en ny avläsning den 15 mars, eftersom mitt avtal med leverantören på västkusten var annulerat. Öhööö?

Så summasummarum är att jag numer har ett rörligt avtal med "skidsponsorn"... antar att jag bör binda det, men när är det läge att göra det?


Undrar vad "Bara Spara" tycker om det?!?
Tja, de har varit tysta ett bra tag...