... att virke är dyrt...
... när träden är fällda på obekväm arbetstid?
Men vi tar det från början...
Hela veckan har motorsågarna... YLAT i skogen ovanför mitt, och då och då har en bok slagit i marken med ett brak. Sorgligt, men kanhända är träden färdiga för avverkning... jag vet inte, och ingen annan heller verkar det som .

Eller ska de bygga bostäder däruppe i vitsippsbackarna? Låter inte speciellt troligt, eftersom kommunen precis kört igång projekt Ljungaviken (vilket innebär att en ca 700meter lång cykel/gångväg ska byggas över viken... för att Sölvesborg ska fortsätta växa - eller expandera, på fint språk - på "andra sidan")...
Detta projekt har varit på G i flera år, men nu är första spadtaget taget... och går det enligt planerna ska bron stå upplyst och färdig vid denna tiden 2012 .

Men tillbaka till norra europas största bokskog...
Hela veckan har de avverkat däruppe, så min plan var att gå dit i helgen och titta... Vädret var ljuvligt i går (idag oxå), så vid tolvsnåret tog jag kameran med mig och knallade dit upp. Dröm om min förvåning när jag kommit över gamla riksvägen... och hör hur motorsågarna börjar yla. På en lördag ?

Klicka på bilden för större version

Namn: 002.jpg
Visningar: 1
Storlek: 341,6 KB
ID: 2344371






Så jäkla bråttom är det väl inte? Men jodå... vägen där jag brukar gå är avstängd, och det tar inte lång stund förrän jag hör det välbekanta ljudet av fallande träd. Smäller som ett pistolskott - kanhända brast det - när trädet slår i backen.
Nåja, går upp mot pulkabacken (eller vattentornet) i stället... och konstaterar att många bokar fallet för motorsågen längs med vägen. Tjocka fina bokar, men inte en enda björk... märkligt, dessa hör ju inte hemma i en bokskog .




Klicka på bilden för större version

Namn: 006.jpg
Visningar: 1
Storlek: 271,0 KB
ID: 2344372






Björkarna växer på ett område som mer eller mindre kalhöggs för ca 25år sedan, pga att bokarna var färdiga. Hade inte varit fel att avlägsna dem för länge sedan när de bara var sly... så att nya små bokar hade haft en chans att växa upp.

Klicka på bilden för större version

Namn: 016.jpg
Visningar: 1
Storlek: 300,6 KB
ID: 2344373







... att ha ett CRP på 16...
... när man i höst har utsatts för smittor i form av halsfluss, svinkoppor och scharlakansfeber (+löss... fast det är en annan historia) på jobbet?
Tyckte inte jag, men det tyckte reumatologen !
Den "vanliga" sänkan gick inte att analysera... för det var koagel i röret, pga att blodet runnit in för sakta! Jo tack! Tjejen på labbet fick verkligen göra skäl för lönen... när mitt enda blodkärl bestämt sig för att inte sammarbeta. Efter mycket letande lyckades hon få ut en dropp i taget, typ...

Nå.... reumatologen ville få mig ännu friskare, genom att öka dosen Metojekt med en enhet (låter ju inte så mycket, men enkel uttryckt tar jag nu 25% mer av denna äckelpäckel medusin i veckan).
Syftet med sprutorna är att dämpa mitt imunförsvar. Detta resulterar i att jag blir mer infektionkänslig, även om den reumatiska aktiviten minskar.

I måndags tog jag sprutan och i onsdagen vaknade jag med ont i hals! Så nu går jag här och nyser, hostar och snorar. Rösten är ett minne blott...
Undrar just vad mitt CRP är idag?



Gnällhumör...
... och när jag nu är i farten: Har jag berättat om kräk kittet ?