Städade och rensade hyllan i TVrummet i höstas från gamla tidningar. Detta medförde - förutom en städad hylla! - även att en massa böcker flyttades till den redan överfulla bokhyllan i sovrummet, eller rättare sagt till bordet där. Är det fler än jag som gör så när ni städar? Flyttar "problemet" från ett rum till ett annat?

Bokhyllan var som sagt överfull (vissa hyllplan dessutom med dubbla rader) redan, mestadels med Wahlströms rödryggade hästböcker, ett annat förlags gulryggade dito, Kalle Anka pocket, Sagan om Isfolket och Kentsagan, Grottbjörnens folk, Arn... och diverse deckare, typ Arne Dahl, Leif GW Persson och Håkan Nesser. Dessutom ett gäng böcker med Gilly Copper och Karin Alvtegen...

Klicka på bilden för större version

Namn: 009.jpg
Visningar: 1
Storlek: 189,2 KB
ID: 2344036
"Jag var först!
(råkade få se Bygglov... de sorterade böcker efter färgen på bokryggen)


... och nu kom jag dragande med ytterligare några till... (eller några, snarare en meterhög stapel från TV rummet) som oxå skulle få plats. Suck! Omöjligt utan att skicka hälften till Second hand (de har förövrigt redan bunkavis med böcker...)? Nja, ommöblering kanske kunde ge mer plats... och föresten skulle det nog inte skada att damma bort ett och annat katthår!

Klicka på bilden för större version

Namn: 003.JPG
Visningar: 1
Storlek: 230,4 KB
ID: 2344039
"Bokmal!"


Klicka på bilden för större version

Namn: 013.jpg
Visningar: 1
Storlek: 196,1 KB
ID: 2344037
"Sagan om Isfolket"
(jättebra... åtminstone de 40 första i serien)

Enklast är att ta ner alla böckerna från ett hyllplan i taget och lägga dem på sängen (vilket också är en garanti för att de inte blir liggande en vecka eller två).


Klicka på bilden för större version

Namn: 016.JPG
Visningar: 1
Storlek: 216,1 KB
ID: 2344038
"Var ska Vi sova i natt?"


Mer utrymme var jag som sagt ute efter... det innebar att det skulle bli två rader böcker på fler hyllplan. Det visade sig att Sagan om Isfolket passade perfekt att ha längst in (för de var inte så breda). Tråkigt dock... för de hade likadana ryggar allihop, så egentligen borde de varit synliga. Men man kan sortera på många sätt, tex storlek.


Klicka på bilden för större version

Namn: 003.JPG
Visningar: 2
Storlek: 218,7 KB
ID: 2344040


Å det blev ganska bra det oxå... men nu är det definitift fullt i hyllan, från och med nu är det intagningsstopp. Ska inte köpa en bok till, så det så!