... eller rättare sagt, skriv skriv... bara du skrev en blogg!

Måste bli skärpning på det området, för det ger mig dåligt samvete att jag inte skrivet på jättelänge! Vet inte vad jag ska skylla idé torkan på... släktforskning (vilket resulterat i att jag fått skriva mail på engelska!), dumma akvariepumpar, Face book eller kan hända helt enkelt att det är årets tråkigaste tid nu.

Klicka på bilden för större version

Namn: 003.jpg
Visningar: 1
Storlek: 270,4 KB
ID: 2344034


Kallt kallt och KALLT, även om snödropparna blommar! Hörde igår att våren kommit på flera ställen, men här lyser den med sin frånvaro... och det lär dröja minst en vecka till (eftersom det var fruset i morse).


Synd om mig...
... för jag är hemma från jobbet pga förkylning. Ont i halsen, täpt i näsan och - som en följd av det - översvämning i ögonen. Skulle ringa och sjukanmäla mig i går morse... anknytningen jag skulle till var inte anträffbar, så jag ombads trycka 9 för att komma till telefonist. Ok! Ett tillfälligt fel har inträffat... tryck 9 för att komma till telefonist. OK! Ett tillfälligt fel har inträffat... tryck 9 för att...
Precis vad man behöver en måndagmorgon.


... och synd om japanerna.
Fast telefondebacklet är en skitsak. Tror varje människa i Japan gärna skulle bytt till sig kommunens knäppa växel, eller mina översvämmade ögon resten av livet... mot att slippa jordbävningar, "översvämningar" och kärnkraft just nu!

CNN "går" dagen lång på min TV, och jag vet inte hur många gånger jag sett den svarta vågen välla fram över alla växthusen (åtminstonne tror jag det är växthus)... lika skrämmade och ofattbart varje gång. Inom fem sekunder är de försvunna... borta, för alltid... och tyvärr är det nog inte bara tomater i dem.


En olycka kommer sällan ensam...
Jordbävning, sunami och härdsmälta (kanske)... tre olika katastrofer som var och en skulle få CNN att gå i spinn, på en och samma gång. Finns det mer elände? Inte som jag kan komma på...

Jordbävning är i mina öron det minst farliga, men livsfarligt!

Sunamis var jag lyckligt ovetande om före Thailand!
Har ju säkert läst om det för hundra år sedan (i skolan), men glömt det. Det som var mest skrämmande med Thailand, var vetskapen att jag skulle gått i fällan... helt säkert! Jag hade av ren nyfikenhet gått ut på "den nya stranden" när vattnet drog sig tillbaka!
Det enda som kanske tala emot det faktumet, är att jag inte är morgonpigg... så kan hända hade jag inte varit på stranden när det hände. Har dock minst tre bekantar som var där och har hört deras berättelser...

En av dem - en kille - var på väg ner till stranden när vattnet kom, och han och många fler vände och rusar tillbaka samma väg de kommit. Mitt på vägen stod en liten flicka som fastvuxen. Han högg tag i hennes hand och tillsammans sprang de för livet... till hans hälsena gick sönder. Flickan rusade vidare och han såg henne inte igen, och vet inte om hon och hennes familj klarade sig. Han vet inte heller vad flickan tycke var mest skrämmande, vattnet... eller att en främmande "gubbe" drog iväg med henne.

Kärnkraft... tja, vad säger man.
Det första jag tänker på är en kåt äcklig tysk! Jobbade på en larmcentral när kärnkraftverket i Chernobyl for i luften. Vi fick då en apparat för att mäta halten av radioaktivt nerfall. Denna "sak" levererades av ett gäng tyskar (i sällskap av Sydnytt med ett helt gäng filmkameror)... och en av dessa tyskar gav mig kalla kårar. Kan inte tyska, men det var mycket uppenbart vad han var ute efter... huuua, visste knappt var jag skulle bli av... och inte kunde jag försvinna från jobbet heller, eftersom jag var enda larmoperatris där. Hemskt var det... och nej, apparaten larmade aldrig.


Jag vet att risken att Sverige skall råka ut för något sådant är högst osannolikt, men OM... Jag antar att civilförsvarets larm kommer att tjuta VMA... varvid man har några minuter på sig att leta upp ett högt ställe. Får väl bli Ryssberget då... tillsammans med 17tusen andra på en smal skogsväg... lär bli trafikkaos direkt!


Klicka på bilden för större version

Namn: 003.JPG
Visningar: 2
Storlek: 221,6 KB
ID: 2344035

Brödraskapet? Har bara två transportburar... vilka ska få följa med? Öppna fönster och dörrar och låta dem klara sig själv?



USCH... MAN KAN FÅ MARDRÖMMAR FÖR MINDRE!
Man kan ju alltid hoppas att man slipper ta det beslutet... men egentligen borde man ha en plan!