Åtminstone inte om du är en myra, skaldade Stefan Demert för länge sedan. Han hade nog en poäng där ! Man bör inte brottas med saker överhuvudtaget om man är en myra... eller heter Lilla Damen.

Ibland känner jag mig som den där myran...
Varför i helsike har man akvarium i allmänhet och pumpar i synnerhet? Frivilligt, dessutom?!? Tungt, blött... och kostar pengar gör det också.


Varför flyttar man inte till ett garanterat snöfritt land? 2010 var det snö här i tre månader... när det brukar vara i max två veckor.

Klicka på bilden för större version

Namn: 015.jpg
Visningar: 1
Storlek: 176,9 KB
ID: 2344016
I år har det varit snö i fyra veckor och därefter blankis - ur askan i elden skulle man kunna säga! - bara sista veckan det varit helt isfritt på gator och trottoarer. Då ska ni veta att normalt kommer snön här först i halva februari...

Man kunde stå stilla på vägen och kasa/åka iväg av vinddraget, trots broddar under kängorna. Det var med dödsförakt man gick ut till soptunnan, vem visste om man skulle klara sig helskinnad in igen? Nå, nu är det barmark och halkfritt UTE... men då kan vattenbyte i akvariumet ge halka INNE istället... höll på att gå ner i spagat pga vatten på golvet häromdagen .


Nu när jag HALKAT in på akvarium... så har jag blivit mer och mer övertygad om att jag inte ska ha växter i diskuteket. I allafall inte så många...

Å så gick det åt skogen direkt... fanns ju hur mycket växter som helt i Kristianstad Zoologiska när jag var där sist. Hade både windelöw och och och... nu tappade jag namnet ! Ni vet, den där vanliga...


Klicka på bilden för större version

Namn: 010.JPG
Visningar: 1
Storlek: 257,1 KB
ID: 2344017
... som är som gjord för att surra fast på grenar. Lätt som en plätt... not, inte för en halvblind kärring. Till sist tapppade jag trådrullen på golvet (och vips fick den fötter).

Ioförsig ingen risk att det blir så fina växter med andmat och pista på ytan... även om jag slänger en liter eller två av det i veckan. I början tog det imot att slänga dem, men va fasen... jag har fullt i de andra akvariumen oxå. Har likvärdig belysning och inredning i samtliga akvarium, ändå ser pistorna väldigt olika ut.

Klicka på bilden för större version

Namn: 011.JPG
Visningar: 1
Storlek: 260,8 KB
ID: 2344014
I diskuteket förökar de sig i rasande fart, bli max 10cm stora, platta och med en, två lååånga rötter...


Klicka på bilden för större version

Namn: 005.JPG
Visningar: 1
Storlek: 197,7 KB
ID: 2344015
Hos botiorna och purpurhuvudsbarberna blir plantorna stora, knubbiga och har ett helt gäng ganska korta rötter...

Varför? Enda skillnaden - som jag vet - är att det är svalare hos barberna... får förövrigt snart köpa några nya purpurhuvudsbarber, för de börjar ta slut. Är bara ett tiotal kvar av säker 25 stycken... som föddes i samma akvarium julhelgen 2004 (och jag pendlade mellan TVn = tsunamin i Thailand, och akvariumet stup i kvarten). Antar att åldern börjar ta ut sin rätt på dem, helt enkelt...

Ha det gott, så hörs vi igen... hälsn / Lilla Damen



PS: För Er som inte var med på den gamla goda tiden... Stefan Demert skrev oxå tex. "Anna Anakonda", "SJ gamle vän" och "Metrologen är en luring".

PS 2: Fru Tomat låter hälsa att de första tomatplantorna har kommit upp (att sedan hennes växthus rasade i stormen häromdagen är en annan historia... och när vi nu tala om stormen, så var mina soptunnor de enda som inte välte på hela gatan ! Kan jag nog tacka katterna för...)