... finns det sådna att köpa, tro?

Jag vet att det finns doktorsfiskar och kirugfiskar - fast det är fel område! - , men finns det psykologfiskar... eller åtminstonne någon liiten äktenskapsrådgivarmal (eller nått!) att köpa någonstans?

Det är diskusarna som har allvarliga kärleksproblem, skulle man kunna säga... de är sura, svartsjuka och allmänt knäppa, faktum är att de är beredda att bunta ihop och mörda för den goda sakens skull!
Den goda saken heter Monny-Penny... och verkar vara gudarnas gåva till alla diskusdamer, åtminstonne om de själv får välja.

Klicka på bilden för större version

Namn: 016.JPG
Visningar: 1
Storlek: 239,1 KB
ID: 2343618
" Fv: Ulla-Bella the fd boss, Monny-Penny, Nykomlingen, Zlatan, Lilla blå Woods och Elvis"

Han har dock haft ihop det länge med Elvis, så jag räknar dem därför som ett par... och det hela började med att de och Zlatan och Nykomlingen dirridarrade i ett par dag. Yes! Ett par till på G... trodde jag!

Så lade Monny-Penny och Elvis rom för vilken gång i ordningen har jag förträng. De andra båda fortsatte dirridarra och putsade på framrutan...
Att paret inte fick vara ifred för den ettrige Zlatan var precis som det brukar vara, men nu bröt stora diskuteksfajten ut... plötsligt var det alla mot alla så både rom och fenor for åt alla håll! När kriget gick in i fas två stod Ulla-Bella the fd boss och tryckte vid ena kortsidan... vid den andra stod Lilla blå (som inte är så liten längre) Woods klistrad.
Kvar på arenan var fortfarande Zlatan, Elvis, Nykomlingen och Monny-Penny...

Zlatan och Nykomlingen började rita långa linjer med rom på framrutan... och Monny-Penny var inte sen att äta upp dem. Öga för öga, tand för tand... skulle man kunna säga, medan en mörk och sur Elvis beskådade hela spektaklet.

Så - i ett obevakat ögonblick - gjorde Elvis Lilla blå Woods sällskap vid kortsidan. Sida vid sida stod de vid kortsidan med striden rasade vidare mellan Monny-Penny och de båda kärlekskranka damerna. Vem som segrade?
Ja, det skulle väl vara Lilla blå Woods... som norpade den övergivna Elvis. De två lade en minikaka rom som de vaktade i knappt två dagar...


Rond två...
Lugnet lägrade sig, men säg det som vara i evighet...
En dryg vecka senare var det dags för upprörda känslor igen... och Zlatan fick äntligen sin drömprins Monny-Penny (Ja vet, det blev lite galet när jag döpte dem).

Klicka på bilden för större version

Namn: Zlatan Monny-Penny.JPG
Visningar: 1
Storlek: 218,3 KB
ID: 2343619
"Zlatan & Monny-Penny"

Men säg den lycka som varar... efter ett dygn munhugdes och slogs de så övriga invånare flydde åt alla håll... samtidigt som Monny-Penny försvarade rommen. Gick förståss åt skogen...


Rond tre...
Jaha, tro det eller ej... men det var en trekant mellan gudarnas gåva till diskusqvinsen och Zlatan & Nykomlingen. Först att åka ut ur gemenskapen var Nykomlingen, och ett dygn senare var det Zlatans tur... resultat: Nada!


Rond tre och en halv...
Vaktade Monny-Penny en romkaka på egen hand i nästan två dygn. Vem som lagt den vet jag inte...


Rond fyra...
Den som lever får se! Vilka tror Ni får till det nästa gång???


Kan ni förstå att det behövs en psykologfisk i diskuteket ?
Diskusarna är knäpp! Och inte bara det... jag köpte två små siamesiska algätarna för att äta trådalger. Problemet är att de inte fattat att de är algätare... De tror att de är... svarta neontetror !