Alla har väl hört talas om Herr Gurka (som dansar både vals och marzurka), men känner Ni Fru Tomat? Jag känner henne... vi råkar vara grannar, och ; Jo! Jag har hennes tillåtelse att kalla henne Fru Tomat och visa odlingen i bloggen .


Klicka på bilden för större version

Namn: Ingas kök.jpg
Visningar: 1
Storlek: 163,5 KB
ID: 2342081
"Kök eller växthus? Köksväxter, förståss..."

I fjor vid den här tiden hade hon hundratals tomatplantor... vid midsommar hade hon fortfarande massor som hon inte blev av med och lovade då dyrt och heligt att inte upprepa det misstaget i år. Då skulle hon minsann bara så 25 tomatfrö...
Jaja, svarade jag - som inte är mycket för att driva upp plantor - det tror jag vad jag vill på... men jo, hon skulle minsann bara sätta 25 frön!


Klicka på bilden för större version

Namn: Tomatplantor.jpg
Visningar: 1
Storlek: 186,6 KB
ID: 2342082
"Tomatplantor i olika ålder... måste väl vara mer än tjugofem???"



Gammalt hushållspapper...
Hm, i vintras började det plötsligt dyka upp äckliga hushållspappersbitar lite överallt hemma hos henne - som hon vårdade ömt! - och gudnåde om man av någon anledning dristade sig till att flyttade på dem (om de tex konkurrerade med kaffekoppen om platsen) ...

Det begagnade pappret var resterna efter en operation, skulle man kunna säga... där de avlägsnade delarna var mer värda än patienten! Patienten vidare öde berodde på vad den var, tomaten hamnade i salladskåren... diverse frökapslar tömdes på sitt hemliga innehåll men hamnade som tur var inte i samma skål.

Jaha... och VEM var det som bara skulle sätta 25 tomatfrö, va ???
"-Har bara satt 25... ".
Att det sedan finns svarta, röda, gula, melerade, mahogny, tidiga, sena (mittimellan?), busk, vanliga, päron, körsbär... och säkert några till är en helt annan sak, eller hur?


Klicka på bilden för större version

Namn: Odling....jpg
Visningar: 1
Storlek: 250,1 KB
ID: 2342083
"Och här odlas mjölk, juise och yoghurt ..."

Inte för att jag vill vara otacksam, men jag misstänker att några av dessa kommer att flytta över gatan till mitt lilla växthus ... som efter att det stått ute denna vinter fått en jätterepa i plasten. Köpte det ju vid utförsäljning för ett par år sedan www.zoopet.com/forum/blog.php?b=6042 och nu har det som sagt gjort sitt.

Ingen panik! Fru Tomat (=Väninnan) köpte ett nytt till mig när hon ändå var och köpte två till sig själv...

Det nya ligger fortfarande i lådan... och jag hoppas hitta någon som känner sig manad att komma hit och kränga på den nya plasten på den bifintliga (ups, stavfel... och jag accosierade av någon obegriplig anledning plötsligt till BIFftomat! Förstår inte varför ...) ställningen, för plockepinnet lär stanna kvar i lådan!


Klicka på bilden för större version

Namn: 018.JPG
Visningar: 1
Storlek: 270,3 KB
ID: 2342084
"Nog liknar detta... hm, Herr Gurka!"


När det är fullt i fönstret och på köksbordet vad gör man då... nema, problema... man släpar förståss in en lagerhylla ! Och när den är full??? Lugn, hon har säkert en plan för det oxå...

[ATTACH]34479[/ATTACH]
"Gissa vad det här är då?"

På något sätt känns det som det lär bli en fortsättning på denna blogg... om inte annart så för att berätta vad som gömmer sig i glassburkarna på lagerhyllan ...



..................


PS: Jag antar att det finns flera Fru Tomat på ZooPet... hoppas ingen tar illa upp