... är det gott om, fastän det är vinter - har liksom inte varit plusgrader här i en hel vecka än! - , mörkt på mornarna och mörkt på kvällarna... nä, de sista var inte riktigt sant... men att det är flera minus grader var o varannan natt är tyvärr alldeles sant !


Klicka på bilden för större version

Namn: Grind.jpg
Visningar: 1
Storlek: 281,8 KB
ID: 2342074
"Snö andra sidan vägen???"

Jo, jag kan komma ut genom altanen igen - av den stora snövallen återstår i dag... hm, den skulle få plats i en spann - nästan ingetting .
Isen i dammen har ersatts av plaskande grodor som knorrar i takt, medan romberget växer... blir till att köra försiktigt med gräsklipparen i sommar oxå !
Snödropparnas tid är snart över, liksom vinterjäckens och krokusarna... förresten är det nog inte bara krokusar i rabatten... en del är misstänkt lika tidlösor. Backsipporna ligger i startgroparna som små ludna ... hm, som små ludna vaddå ??? BACKSIPPOR!

Grannens kök är belamrat med massor av tomatplantor och bönderna i grannskapet satte salladsplantor för flera veckor sedan .

[ATTACH]34469[/ATTACH]
"Snö? Nä, täckning av salladsplantor..."

Kanske inte så bra, men de som beställt plantorna blev ju så illa tvungna att sätta dem (småplantorna beställs långt i förväg... och vem kunde veta att det skulle bli sådan snöig vinter... brukar liksom inte vara snö här i mars). Kära Syster blev vittne till hur hennes granne Salladsbonden tvingades plöja i snö för att kunna sätta sina plantor ...

[ATTACH]34675[/ATTACH]
"Salladsplantor? Nä, smörplantor!"


Påsklov...
En förmån med att jobba i skola är att man har lov jämt, åtminstonne enligt somliga... en annan är att man ofta får tillbringa dessa i sängen pga att man drabbats av någon bacill... varför?
Slår aldrig fel, vaknade i går morse med ont i halsen, ryggen, axlarna osv... Tre Treo senare och en runda med dammsugarn... och jag var mer än genomsvett. Inte kul när man är ledig ju (inte kul när man ska jobba heller!) .


Bacill eller biverkning är frågan...
I ärlighetens namn skall sägas att jag inte vet om det är en bacill eller biverkning. Var på sjukhuset i onsdags och fick andra dosen Aclasta (eller hur de nu stavas), som är mot benskörhet och ska ha den tredje och sista om ett år.

Man får det som dropp, och under tiden man är uppkopplad (tar ca 20minuter) skall man bälga i sig två ramlösor + två panodil.
Efter att ha avverkat flaska nummer ett på mindre än tre minuter fick jag hålla i mig så jag inte skulle sväva iväg som en förtidig påskkärring! Blurp! Flaska nummer två byttes på min begäran mot två glas kranvatten ...

Vad panodilen ska vara bra till vet jag inte, men blir man bjuden så... när det hela var klart uppmanades jag att gå ner till apoteket och köpa fler. Jaha... och NÄ! Panodil funkar inte på mig, varför då köpa sådna ???

Bivekningen på nämnda behandling är... influensasymptom !


Hundskrällena...
Ska knall över vägen till de "små" vovvarna... tänker släppa ut dem en sväng innan jag går hem och kryper under en filt lagom till 14.54.

[ATTACH]34470[/ATTACH]
"Självporträtt... bara glasögonen som fattas!"

Ska verkligen bli spännande att se om jag lyckas se fotbollmatchen... nya dekodern är på plats!