Såg Ni mig… var jag där? Frågan är befogad… vaknade igår morse efter att ha varit ute och rest hela natten… problemet är att jag inte minns var jag var !

Det var många tjejer i sin bästa ålder där, och vi skulle jobba… men vad var det vi skulle göra ?
Där fanns en charmknutte också, modell svärmorsdröm… en rolig snabbkäftad kille som inte kunde vara tyst i en sekund… vilket blev lite tråkigt i längden, faktiskt. Kände igen honom… han var son till en av mina kompisar... fast hon har ju bara döttrar !

[ATTACH]34466[/ATTACH]

Kan det bero på att jag såg på V i torsdagskväll? Sonen var kanske en förklädd dotter (för de av Er som inte minns V kan jag berätta att det var en ganska läbbig serie som gick på 80-talet… som nu finns i en ny version. Då hette ledaren Diana, nu heter hon Anna…)…



Jakten på den försvunna coden...
V går på canal+, som jag har tillgång till via Telia… som fått för sig att det är dags att byta digitalboxen, så i torsdags var jag på posten och hämtade min nya box (den gamla skall skickas tillbaka).

Den nya boxen skall codas in med samma coder som den gamla för att fungera och det ska vara gjort före den 5 april… annars får man skaffa nya coder.

Okey… och var har jag det pappret då ?

Det är väl säkert tre år sedan jag fick det…

Finns en möjlighet för slarvpellar att se koderna på ”Mina sidor”, men för att komma in där måste man logga in med användarnamn och lösenord + en code som man får be Telia om. Finns tre sätt att få den coden… e-leg, telia mobil eller snigelpost.

Jaha… någon Telia mobil har jag inte och snigelpost över påskhelgen låter väldigt långsamt ju… lär inte hinna fram innan den 5 april. Gissa vad som hände när jag provade E-leg… WEBBSIDAN KAN INTE VISAS ! Mutter, mutter... har inte använt ett enda ”fult” ord i denna bloggen hittentills… och borde väl inte göra det heller … men jäklar vad jag kan många och jäklar (upprepning!) vad jag använde dem också ska Ni veta!
Nu vad det bara krukväxterna (och katterna!) som hörde mig och svavel osen fick växterna att krullade ihop bladen i rena förskräckelsen… när det gick upp för Lilla Damen vad avsaknaden av dessa – fult ord - coder skulle innebära !

Jag skulle inte kunna se Mjällby spela fotboll med den gamla boxen och med den nya skulle jag – fult ord! - inte kunna se en enda kanal !

Att börja leta efter ett nästan tre år gammal A4 papper kändes inte så där jättekul… men vad gör man?
In i förrådet för att titta igenom fyra tjocka pärmar… om jag till äventyrs varit så ordentlig att jag satt in pappret i någon av dem. Nix! När och var hade jag det satans pappret sist ?

Jo, i sovrummet. Sängbordet har fyra lådor och jag började uppifrån… fanns inte i de två översta och då var oddsen för att hitta det i de understa lådorna minimal, eftersom jag då precis opererat in en ny höftled och inte fick böja mig över 90 grader i höften…. hm, risken fanns istället att jag la pappret ovanpå böckerna någonstans i bokhyllan, och att det sedan trillat ner bakom alla dessa – fult ord - böcker! Stön !

Kände inte ett dugg för att börja tömma bokhyllan en långfredag (fast i ärlighetens namn så känner jag aldrig för det)… och förflyttade mig raskt till skrivbordet i stället och gav mig i kast med ytterligare en pärm och två tidskriftshållare. Tyvärr hade jag rätt… pappret fanns inte där heller !

Meddelade kompisen som skulle skiftat boxarna till mig att det blir inget… åt helvete med - fult ord! - Mjällby matchen!
”Här har jag letat i flera timmar, nu är jag så trött att jag tror att jag svimmar!” Inte jag som diktat de kloka orden utan Per Dunnsö - eller var det Majas alfabetssånger? – nå… skrivbordet har tre lådor. I den översta låg coderna …

... till mailen ! Det visste jag, men de till TV:n skulle ju också kunnat vara där, men icke. I den andra lådan, nada… men i den sista lådan låg lappen jag letade efter. Yes !


Nya soptunnor...
Nu var detta rotande inte bara av ondo… lådorna blev ju städade av bara farten. Mycket bröte stoppades i kasse och åkte i soptunnan osorterat… vilket vi kan göra en dryg vecka till, sen blir det andra bullar… eftersom soptunnorna håller på att bytas ut i stan.

Min gata var först ut att få dessa tunnor… vilket innebär två stora tunnor där det är fack för plåt, plast, matavfall mm.

Klicka på bilden för större version

Namn: soptunnor.jpg
Visningar: 1
Storlek: 309,2 KB
ID: 2342070"
Grannen inspekterar mina soptunnor..."

De tar ca 2x1 meter av garageuppfarten, men det värsta är att de är nästan 1,10 meter höga och locken är stora och jingliga (ca 80x80)… inte lätt för småväxta individer, kan jag meddela.

En annan får väl skaffa en sambo på gamla dar som man kan kommendera ut med soporna... eller hemtjänst (vad gör man inte för naturen?)!


Klicka på bilden för större version

Namn: 001.JPG
Visningar: 1
Storlek: 131,8 KB
ID: 2342071
Ha en fortsatt trevlig Påsk!