Nej, se det snöar
Nej, se det snöar
Det var väl roligt HURRA!
Nu är det vinter
Nu är det vinter
som många har önskat HURRA

Då tar vi skyfflarna fram
och vantarna på
och sen så skottar vi snö
tills hjärtat slutar slå...

Och fram med saltet
och fram med saltet
för nu ska isarna väck!
vi slår på ändan
vi slår på ändan
kan sluta med ett benbrott

Men inte lipar vi, nej
det finns fula ord
om bilen i drivan den mjuka
ett tag sitter fast ...

[ATTACH]34235[/ATTACH]
"Så här såg bilarna ut som stått utanför biblioteket i onsdagskväll..."



Idioter eller entusiaster... frågan kan vara berättigad!
I onsdags kväll hade släktforskarföreningen föreläsning av en osteolog på biblioteket (nej, det handlar inte om osttillverkning )... samtidigt drog DET väder som metrologerna varnat för i två dagar in över stan.

Vinden ven och snön vräkte ner. Vem vill ut i det? Ingen, men trots det var vi ett tjugotal tappra individer som trotsat vädergudarna och tagit oss till biblioteket.
Efter en mycket intresant föreläsning om skelett och vad man kan uttyda av skallar och benrester (jag ville för övrigt bli arkelog när jag var liten), återstod bara att ta sig hem igen.

Lottas bil såg ut som en mindre snödriva (nåja!), men Lotta är en förutseende dam... så bilen var utrustad med både presenning på framrutan och sopborste...
Vi slira hemåt i sakta mak och jag klev av vid mitt hus. Var var trappen upp i trädgården? Gå i en trapp som inte syns?
Aldrig, blev till att pulsa upp vid soptunnan i stället... där snön gick över kängorna .
Sen lade jag någon timme (man vill ju inte ha hjärtinfakt, ju) på att skotta fram trappan med tillhörande gång, och gången bort till garaget... vars dörr var igensnöad. Garageuppfarten lät jag vara...

Garanterat idioter...
Torsdag morgon var garageporten fastfrusen ... blev till att lifta med en granne till jobbet, och eftermiddagen gick till att skotta halva garageuppfarten och salta vid porten... fyyy, vad jag hatar snö!
I kvällningen blev jag varse att det stod en bil parkerad utanför garageuppfarten! En riktig idiot parkering, bilen stod framför 2/3 delar av utfarten... inte en chans att jag skulle komma ut med min bil .
Grannens son får lov att stå på min uppfart, så jag ringde grannen och undrade lite försynt om sonen bytt bil. Neej, inte hans bil... och den stod där i flera timmar (kan numer reg.numret utantill ). Tänk om jag behövt ut akut då ...


Väckte nog hela kvarteret i fredagsmorse...
Dröm om min förvåning när jag kom ut tjugo över sju fredag morgon! Vad tror Ni står framför min garageuppfart? Samma jä..la bil... med motor och lyse på, men ingen människa i. Backar ut så långt jag vågar - TUUUT - , uppfarten lutar nerför och jag ville inte riskera att kasa på honom. Minuterna går - TUUUUUUT - och jag börjar ilskna till!

TTTUUUUUUUTTTTUUUT!
Sen om sidor kommer en kille, vinkar, hoppar in i bilen och försvinner...
Räcker det inte med snö och elände, ska man behöva tampas med en friare slyngel också?

Har inte sett bilskrället på hela helgen, så f-n ta den om den är där i morgon bittida ...




Ha en god afton och skotta lugnt... så hörs vi igen !