Jaaa... alltså, sådna där som Pärson & co har, så de vet var de är någonstanns, och inte villar bort sig i allt det vita. Visserligen har jag inga planer på att sätta på mig några benbrytarredskap som hon, men lite blå linjer här och var skulle jag inte tacka nej till... så inte jag går vilse mellan ytterdörren och garaget, typ!


Klicka på bilden för större version

Namn: 003.JPG
Visningar: 1
Storlek: 187,2 KB
ID: 2341847
"Den 2 februari klockan 19.10..."


Godkväll...
Denna blogg kunde oxå hetat "Det snöar...", men med risk för att låta både enformig och fantasilös, så låter jag bli... men vet Ni vad?
Det snöar ute ... blåser halv storm och är allmänt otrevligt väder just nu, men som tur är har jag ingen hund som måste ut (gäller att se det possitivt !)... har ju bara katter och fiskar och de varken vill eller får gå ut.


Vattenbytet blev av...
Diskoteket fick sent omsider sitt vattenbyte... bytte drygt hälften av vattnet, slamsög bottnen, planterade två nya växter (varav den ena blivit hårt åtgången av malarna, trots att den flöt vid ytan ett dygn ), jagade andmat... och flyttade mer stängelväxterna.

Tror Ni de fisförnäma plattfiskarna blev glada över förändringen? Nä, de tjurade i sin hörna i tre dygn... visade sig bara vid matdags. Tetrorna och malarna blev därimot glada (eller de tjurade iallafall inte )...

Tetrorna har minska med ca 50% sedan jag släppte i dem för ett knappt år sedan.
Hade då 21 rödmunnar... nu är det 11. Vet inte vad felet är... Är det värmen, oxhjärtat eller något annat?
Neontetrorna har minskat nästan lika mycket i antal, men där kan det kanske även bero på ålder... har haft dem i säkert tre år.


Diskotek funderingar...
Har lite funderingar på att utöka "småfisk" bestånde, men vet inte om jag vågar skaffa fler rödmunnar... även om jag gillar dem. Hur som helst så ser akvariumet tomt ut upptill, den övre tredjedelen är i praktiken fisklös. Har tjuvkikat lite på fiskar som föredrar att simma vid ytan, och har hittat två kandidater...

Kandidat 1: Bilbukar. De är ju sydamerikaner, så ingen protesterar väl om jag skaffar ett gäng sådna. På minussidan står att de ska vara känsliga mot vitaprick (fast det ska praktbotior oxå vara, men det har jag aldrig märkt)...

Kandidat 2: Fjärilsfiskar... liknar aliens från en annan planet ! Nä, men väl små monster med vingar och bogvisir! Problemet är att de kommer från en annan kontinent... jag vet det, Ni vet det... men garanterat ingen i min umgängeskrets. Väldigt frestad att strunta i biotropen, vilket jag igentligen redan gjort med växterna ... och köpa några sådna (om jag hittar några vill säga, vääääldigt längesedan jag såg sådna i djuraffären).

Hur hade Ni gjort... bilbukar, fjärilsfiskar eller något helt annat? Förslag mottages tacksamt...


+ + + + + +

Och förresten är det ingen biotrop, utan ett "diskotek" och där är alla välkomna... har jag hört ...

+ + + + + +


Ha en trevlig fortsättning på kvällen... en annan ska vattna de krukväxter som fortfarande lever... men som synes har jag god (?) hjälp av vattendjuret Pysen, medan Karamell bara vill gosa...

Klicka på bilden för större version

Namn: 001.JPG
Visningar: 1
Storlek: 238,8 KB
ID: 2341848

PS: Lär nog få köpa en sprayburk OM jag skall få några blå linjer ...

PS 2: Idag loggades jag ut från ZooPet igen, men vad värre var... jag loggades även ut från Google. Tror Ni jag mindes mitt lösenord? Nä... fick skaffa ett nytt!

____________________________________________




Klicka på bilden för större version

Namn: 003 - Kopia.JPG
Visningar: 1
Storlek: 197,1 KB
ID: 2341850
"Den 3 februari klockan 06.10..."



Klicka på bilden för större version

Namn: 004.JPG
Visningar: 1
Storlek: 225,0 KB
ID: 2341849
"Jag vägrar... idag är jag mer insnöad än vanligt!"


[ATTACH]34670[/ATTACH]
"Jag gör en Snotta idag!!!"