Godafton... lääänge sedan jag skrev något nu, återstår bara att se om det blir något den här gången ...

... trubbel!
har jag haft/har med kontakten med omvärlden via internet! Ibland funkar det klanderfritt... för att fem sekunder senare vara totalt dött. Resultatet blir... tja, Lilla Damen blir sur och stänger av skiten "på riktigt". TV bilden fryser och vissa telefonsamtal kommer inte fram (det sistnämnda har jag dock inga som helst problem med ).

Felanmäla? Jo, det ska jag... men jag måste göra det prick när det är stendött, eftersom "de" kan "se" huruvida det funkar eller ej direkt. Har ju haft liknande symptom tidigare, så jag vet precis vad de kommer att säga, nämligen "Bryt strömmen till modemet!
"De" talar dock inte om att strömmen skall vara bruten i minst 10 sekunder... förän ANDRA gången man ringer dit !

Internet var alltså första trubblet... det andra bjöd en akvariepump på mitt i natten!

Postar första trubblet nu... vet ju inte hur länge datorn är med mig . Återkommer snart (förhoppningsvis, annas vet Ni varför)...

++++++



Okey, Blossom... här kommer ett nytt försök...


Dubbel trubbel!
Vaknade sent i måndags natt, eller om det nu var tidigt i tisdagsmorse - lika illa vilket som, välj det som känns bäst! - av att det började gurgla och pluttra i den ena pumpen.
Ljudet från pumpen hade samma effekt som oväsnet från en gammal väckarklocka... bara att kliva upp. Kände inte ett dugg för det egentligen, men det gör jag å andra sidan inte när det är den riktiga väckarklockan som sätter igång heller ...

Visste vilken pump det var innan jag ens såg den, nämligen det stora belätet i diskoteket .
Det är en Eheim Proffseinell - numret har jag förträngt just nu -intervallpump med värmeelement i botten och den väger bly... går säkert 10 liter vatten i den. Det är tre slangar in/ut i den (den tredje brukar jag kalla för "avgasröret" ), och det var avgasröret som gurglade och hade sig...
[ATTACH]34200[/ATTACH]
"Pumpskrället"


Tände ett lysrör (lampan i taket är sönder !) över akvariumet... lagom för att se ett stort skitigt moln välla fram i diskoteket. Jäklar! Insåg direkt att akut pumprengörning stod på schemat.
Kul mitt i natten? Nä, inte ens kul mitt på dagen. Som tur var (nåja!) hade ju merparten av pumpens innehåll redan sprutats ut i karet... annas hade jag inte klarat att bära ut eländet i köket och lyfta upp den på en stol för demontering och rengörning.

Den var skit skitig, milt uttryckt ... och efter renspolning av alla tre korgarna och dess innehåll, satte jag ihop alltihop igen och drömde redan om den väntande sängen. Bar in hela härligheten - med båda kontakterna och termometrarna hängandes kring nacken - , kopplade ihop slangarna och lyssnade med förtjusning på ljudet av vatten som forsade ner i pumpen... säng ljuva säng kommer snart! och satte i kontakten .


Knack - knack - knack, sa pumpen olyckbådande .
Visserligen brukar de låta konstigt på grund av luftbubblor, men här pumpade inte vattnet runt överhuvudtaget... Skit, SKIT och sju fula ord !
Släpa ut den i köket och börja om? Ja, visserligen skulle jag nog kunna baxa ut den vattenfylda pumpen i köket OM jag svor riktigt ordentligt , MEN jag skulle aldrig någonsin orka lyfta upp den på stolen.



Vad göra? Ringa en vän eller fråga publiken ?
Har nog ingen vän som hade uppskattat ett samtal mitt i natten angånde en pump, än mindre som hade kunnat tänka sig att klä på sig och bege sig ut i vinternatten av samma anledningen!

Plan B: Av med rampen i karet brevid, låna en doppvärmare därifrån och ner med den i diskoteket (iomed att pumpen var ur funktion försvann ju värmen oxå)...
Blev väl inte helbra... värmen sjönk ändå till 26,2 innan jag med grannens hjälp fick igång pumpskället igen. Bara att hoppas att ingen tagit skada ...



Godafton... ha en trevlig kväll!
PS: Sparka inte sönder era pumpar - även om Ni liksom jag känner för att göra det! -, kan bli både dyrt och smärtsamt !