...fast igentligen var jag bara på väg till Bilprovningen! Inte långt dit alls... ut från stan, 50väg genom ett litet samhälle... därefter 70väg några hundra meter, vänstersväng... och jag är nästan framme vid "mitt" besiktningsställe.

Blinkar vänster, bromsar... vaaa? Bromsar igen... händer inte ett smack... vad göra nu? Fanns liksom bara en sak att göra; Fortsätta rakt fram! Inväntar skärrat nästa avfart till höger... den kommer och jag blinkar, men ångrar mig i sista sekund... farten är för hög och jag vågar helt enkelt inte svänga! Nå, det kommer fler...
[ATTACH]34191[/ATTACH]
"Bör förståss ha en bild på en bil... den här är inte min, men väldigt söt"

Måste förståss oxå ringa Bilprovningen och säga att jag inte kommer... för jag har plötsligt och utan minsta förvarning drabbats av akut böldpest (eller om det nu är myggen som haft party? Sannolikt inte... garanterat myggfritt väder nu!), eller något annat minst lika livsfarligt och smittsam åkomma! Erkänna att det är bilen som fått virus i bromssystemet? Aldrig! Problemet är bara att mobilen ligger hemma i vanlig ordning...

Ny avfart till höger... blinka! Näää, vågar inte... tar nästa istället! Problemet (här borde jag haft en synonym till "problemet", men kommer inte på någon ) är att jag inte vågar svänga där heller och inte på nästa... och inte på nästa (synonymer till ordet "nästa" mottages tacksamt!). Fasen, bensin måste ju ta slut så småningom och då om inte förr stanna bilen... men nejdå, inte min. Den går som en evighetsmaskin, och hade inte väckarklockan ringt... hade jag förmodligen befunnit mig i norrland nu!


Goddagens...
Att man blir trött av bilkörning är väl ingen större hemlighet, så gissa hur det kändes att kliva upp halv sex (första jobbardagen efter jullovet)... skotta en liten gång till garaget och se vilket humör bilen var på.

Jodå, han startade... om än något motvilligt. Borde nog - vid närmare eftertank! - köra och våldgästa någon vänlig själ som är utrustade med en batteriladdare, som kan ge bilen lite ny energi... medan jag själv sitter och dricker kaffe . Helst borde man ju förståss göra det INNAN man står där med en bil vars motor knappt orkar snurra ett endaste varv till .


Jobbat idag...
Vårterminen startade med en föreläsning om AD/HD och Aspergers syndrom... Den förstnämda diagnosen känner väl alla till... den andra är en form av autism.

Aulan där vi satt och lyssnade var svinkall... föreläsning var intressant, men även om den inte varit det hade man inte somnat, för då hade man fått frostskador både här och där.
Satt ett plakat på dörren om att man inte fick ta in ytterkläder där, pga brandrisk... men det gjorde alla - nästan! - ändå.


... och jobbar i morgon!
Därför sluta dagens blogg nu... måste sova nu, även om sängen inte lockar ett dugg!

Ha en trevlig kväll; Ni lyckostar som har sovmorgon i morgon... och alla övriga stackare, som liksom jag måste upp och ut i vintervädret!