Tjabba, var ett tag sedan... men ibland tryter skrivklådan. Tänkt flera gånger att NU måste jag skriva något, men jag har blivit utmattad av att bara tänka tanken !

Tänker eventuellt skriva ytterligare en del till "Kanske inte en blogg, men...", men att leta fakta tar tid. Hittat lite information om segelfartyg i en bok... många nya ord och begrepp blev det!
Ord som jag aldrig hört tidigare - och nu menar jag inte namn på olika segel och master - , som kräver sin förklaring innan jag ens tänker på del tre. Ord som styvare än X... kondemnera och dragga, tillexempel.

Det går framåt, jag vet numer vad det innebär att en båt är styvare än en annan båt, vad som menas med att en båt draggar eller blir kondemnerad. Föresten är det fel att kalla den aktuella båttypen för just båt, eftersom en båt inte är längre än 12 meter .


Diskoteknytt...
Diskotekdamerna Elvis och Zlatan löper värre än pilska marskatter. Slåss så fenorna ryker (dock osäker på om de pinkar i hörnen !). Alltså, är diskus verkligen stimfiskar? Börja bli rädd att damerna ska mörda varandra en vacker dag!
Härom veckan la Elvis och Monny-Penny rom och Zlatan var vild och galen. Dagen efter var rommen borta, likaså det mesta av Elvis ena fena och hon andades bara med ena gälen... nå, det läkte. I skrivande stund är det Zlatan och Monny-Penny som håller på... och Elvis som gör sitt bästa med hugg och stryk för att sära på dem .

De båda L-260 i samma kar ser jag nu dagligen (tog ju fem-sex veckor innan jag såg att den första faktiskt levde). De bor under varsin rot och byter bostad var och varannan dag... de sista dagarna har de dock bott under samma rot. Som tur är har de valt roten mitt i akvariumet, så jag ser dem varje gång jag matar... förmodligen blir de störda och väckta ur törnrosasömnen när de övriga fiskarna letar mat runt roten.


Minns Ni?
I våras var det gula honungsdoftande blommor och saliga humlor...
[ATTACH]2587[/ATTACH]Klicka på bilden för större version

Namn: mckvinnan 1b.jpg
Visningar: 1
Storlek: 123,3 KB
ID: 2092808
... nu är det blådaggiga bär...
(och 37 dagar kvar till julafton)


Klicka på bilden för större version

Namn: bolfjäril1.jpg
Visningar: 1
Storlek: 153,0 KB
ID: 2092807Klicka på bilden för större version

Namn: Mogwai 1b.jpg
Visningar: 1
Storlek: 118,1 KB
ID: 2092809
Av den sköna rosen har det blivit oranga vackra nypon...


De söta rådjuren som brukade hälsa på katterna...
[ATTACH]34124[/ATTACH]
... fick veta att kiddet blev ihjälkört för någon månad sedan.


Inte utan att jag saknar sommaren ...


Ha en bra kväll till nästa gång ...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kondemnerad = utdömd, kasserad...
Dragga = En båt som ligger och driver pga. att ankaret inte hittar fäste (inget trevligt, enligt mosters make)...
En bred båt är styvare än en smalare... = stadigare i sjön.
Bifogade filer