Nä, så illa är det väl inte... förhoppningsvis, men skitkallt är det. 13 14 grader på dagen och fem på natten... det kallar då inte jag sommar, och frågan är om dygnmedeltempraturen ens når upp till de tio grader som anger den magiska gränsen för sommar .

Goderafton!
Läste precis i en kvällstidning att det är 200 år sedan Sverige förlorade det stora landområde som heter Finland. Därför har 2009års enkronor en himla massa ränder... jag har inte sett någon randig krona, så om det är sant eller falskt vet jag inte .

Blågult+Rödvitt=Rödgult...
I gårdagens fotbollsmatch mot Danmark gick det åt skogen för de blågula . Nu vet jag inte om Fredrik och Eriks vendetta ändrade några gränser, men tänk om Blekinge, Skåne och Halland tillhört Danmark... jisses vilket fotbollslandslag det blivit.
Färgen på dräkten är given, den hade förståss varit röd-gul ...

Suportrar...
Två röd-gula suportrar bor sedan en dryg vecka i mitt "Diskotek". Det var och är tänkt att de ska bli fyra så småningom, men de blåaktiga som jag fastnade för sitter i karantän och var inte till salu.
Monny Penny (födelsedagsfisken) var väl inte så lämpad att ha i vatten, så "hon" fick bytas ut mot en mer vattenkombertibel fisk.

Det svåra valet föll till sist på två Pigon blood diskusar... till tetrornas stora förskräckelse .
Plötsigt kom de på att de ÄR stimfiskar... ja rödmunnarna visste det ju redan, men nu drogs även varenda en svart neontetra oxå med i ett stort gemensamt snabbt stim. Tyvärr gick denna "en för alla, alla för en" känsla snabbt över...

Nu brukar jag inte döpa fiskar, men dessa heter Monny Penny och Ulla-Bella...

[ATTACH]2229[/ATTACH]

Klicka på bilden för större version

Namn: akvarium060113.jpg
Visningar: 2
Storlek: 92,2 KB
ID: 2092521Klicka på bilden för större version

Namn: akvarium060109.jpg
Visningar: 4
Storlek: 132,1 KB
ID: 2092522
Men tack vare skitvädret har jag studerat dessa "damer" ganska noga, och frågan är om det verkligen är damer... jag kanske får döpa om dem till Kjell och Chri... förlåt, Zlatan och Zidane istället ?

De verkar vara riktiga parhästar, men men...
Så fort det är matdags förvandlas den lugna Ulla-Bella till en surkärring med uselt bordsskick. Hon proppar munnen ful, spottar och hugger och piskar med hela kroppen mot den förvånade Monny Penny...

Efter avklarad måltid och toalett är Monny Penny med på noterna...
Här skall munhuggas, tacklas och skaka på fenorna så jag börja undra om de fått löss... för att en stund senare lungt och majestätiskt köra rakt in bland städpersonalen, dvs pansarmalarna och tetrorna, som letar smulor i sanden...

Jag vet inget om diskusbetende... men detta påminner om broliertupparna jag hade i garaget en sommar (fast tvärtom var det, bilen stod i fd. hönshus). De fajtades också efter maten...
I mina ögon beter sig diskusarna som tupparna gjorde ju ...


Godnatt på Er... imorgon är det sista måndagen före semestern .

[ATTACH]33816[/ATTACH]
Varmt väder står högt på både min, Karamell och Pysens önskelista...
Bifogade filer