... känner väl de flesta till, men har Ni hört talas om påse, håv, kaffekopp ? Inte ?

SJ SJ, gamle vän...
Då kan jag berätta att det liksom SJ är transport medel - dock ej för påskkärringar för de åker kvast, utan för fiskar !

Godafton på årets läääängsta dag...
ja, det heter ju tom. Långfredag (ska dock inte förväxlas med Långlördag, som är något helt annat och dessutom mycket roligare)...

Låååång fredagen började med ett akut vattenbyte i 310:an som jag rensade växter i häromdan ! Tydligen rev jag ut för mycket av syreproducenterna i det överbefolkade akvariumet... i kombination med att där går fisk så det räcker till två akvarium...
En anledning som inte gjorde saken bättre var att en stor vingbruten sorgmantel med storhetsvansinne (jepp, såg henne sluka en halvstor guppyhane på bästa Oscar man´ne för ett tag sedan) lämnat in.
Hennes sista resa blev stora vattenfallet och pipline till fiskhimmeln SEVAB ...

Tänkte lätta upp lite med en syresten under vattenbytet, men se den hittade jag inte (Grrr ... vad har Ni gjort av den Bröderna? Såg ju att Ni spela rugby med den!)
Nå, situationen gjorde att fiskarna höll till vid ytan och det vore ju korkat att inte utnyttja det och fånga lite fisk, eller hur? Visserligen tyckte jag mig se en och annan vit prick på de nya rödmunnarna i 375:an... men vad fasen, prickar eller ej, det gäller att gripa tillfället !
Fram åkte håv och påse och 15 andfådda svarta neontetror och dito 3 rödmunstetror fick åka påse enligt konstens alla regler till sitt nya hem.
Åka enbart håv fick därimot ett gäng gyppy och platy till 54:an... samtidigt som jag lyckades ta två av "Fem fina fiskar (fåtal fler) och förpassa även dem till 375:an...

Mitt i alltihop hittade jag yngel i 310:an ... de fick åka kaffekopp till 54:an ......


I haven...
... har jag vårblommor (dock inga grodyngel ännu... och även om jag haft, så hade kameran inte räckt för att föreviga dem!).

[ATTACH]1990[/ATTACH]
Klicka på bilden för större version

Namn: multiflora..JPG
Visningar: 1
Storlek: 67,2 KB
ID: 2092324
Klicka på bilden för större version

Namn: C Aponogelifolia.JPG
Visningar: 1
Storlek: 125,3 KB
ID: 2092325
Klicka på bilden för större version

Namn: bågciklid7164.jpg
Visningar: 1
Storlek: 118,5 KB
ID: 2092326



I morgon är en annan dag...
Då ska jag "Hem till byn", för Kära syster fyller år ...
[ATTACH]33592[/ATTACH]
"Hoppas det blir en repris på den här..."

Godnatt (å så ska jag försöka hitta en öppen djuraffär och inhandla medusin... OM att utifall det nu blir vita prick sjuka!)!
Bifogade filer