... att jag inte klistrat på skattemärket ...
Häromdagen styrde jag kosan (nä, bilen menar jag förståss... har ingen kossa ju !) till Metropolen väster ut. Målet var akvarieaffären, även om där finns många andra intressanta affärer där.

Precis innan jag ska svänga av E22 blir jag omkörd av en polisbil och man kan väl lugnt erkänna att det får mig att vakna till lite extra... hrrm sablar i ......, har ju inte klistrat dit skattemärket.
Har inte hunnit, inte så länge sedan jag fick det ju... bara tio månader sedan, typ. Förbannar min dumhet... och inte blir det bättre av att polisbilen saktar ner och stannar på högerkanten framför mig. Tjena, kommer inte att bli något handlat idag... det lär bli BÖTER!

Polisbilen stannar och jag blir ställd... ska jag också stanna eller?
Borde väl se någon signal eller något då, men inte... så jag kör förbi, bara för att se i bakspegeln hur polisbilen börjar köra igen.
Vid rondellen är han bakom kofångarn igen (Vadå kofångare? Det är ingen kossa, det är en bil har jag ju sagt ), jag svänger höger, HAN svänger höger...
HJÄLP förbannade skattemärke (eller rättare sagt förbannade bilägarkladd som inte satt dit det, skattemärket kan ju inte hjälpa att det sitter kvar i sitt kuvert och inte på avsedd plats på nummerplåten)!
I nästa korsning ska jag rakt fram och polisbilen Puh! svänger höger! Kan hända har jag råd att handla i akvarieaffärren i allafall...

Kan meddela att jag var ganska skärrad när jag parkerade, låste och knallade in i affären. På ärendelistan stod - förutom slang till pumparna - även ett par Garra flavata (med reservation för stavningen), men de var slut...

Köpte ju tre Garra sp tidigare i höstas, men de är inte mycket till algätare (det visste jag, men de såg väldigt roliga ut).
Frågan var då om det var parfiskar, enstöringar eller stimmfiskar... och den frågan var obesvarad, men jag kan konstatera att de definitivt inte är några stimmfiskar, åtminstonne inte i ett 310liters akvarium.
Nummer ett har tagit 2/3 delar som sitt revir och nummer två har den sista tredjedelen. Den tredje fisken ser jag sällan, och när det sker går det i hundranitti med en av de andra i hasorna. Stackare, tur att det är rätt igenvuxet...


... att jag demonterade buren ...
Åtminstonne lite, men jag kan inte be mosters gubbe sätt upp den igen, för då får han hjärnsläpp... och får inte han det, så tror han nog att jag fått det!
Buren - som var i vägen för mina akvarieplaner - har en gång i tiden varit bostad till Chinchillor, vilket "Fru Akvarieaffär" plötsligt kom ihåg. Hon hade fått in ett par omplacering chinchiller (vuxna och svårsålda) och undrade om jag kunde ta hand om dem... Yllll, har ingen bur längre ju! Nog om det !

Nå, glöm små mjuka söt supergoa chincillor och återgå till vattendjuren. Glöm det, sa jag !

Förutom slangen inhandlades även ett par små växter till AquaStar lådan, visseligen har jag växter så det räcker och blir över... men de blir alldeles för stora till ett akvarium som bara är 30cm högt.
Har dock planterat en Golden Nugget skadad svärdplanta, en flytskadad cryptogryn och lite till där innan... får se om lyset räcker till växter bara, verkar inget vidare lysande ...
[ATTACH]33259[/ATTACH]

Och det glömde jag nästan... Det blev en Golden Nugget också, så nu blir det kanske revirtjabb i det andra 310liters oxå.

Godkväll (och Nej, jag har fortfarande inte klistrat dit skattemärket , lite spänning måste man ju ha )