Tur ska man ha!
Ibland mer än man förtjänar...
Fixade båda pumparna i den gångna helgen, otroligt vilket ös det blev. Satt och tittad och LYSSNADE och förundrades på hur bra de gamla trotjänarna fortfarand fungerade (Eheim 2215, årsmodel: slutet på 80-talet och början på 90-talet) ...

Goddagens!
Inhandlade ett AquaStar 60 på Blocket för ett tag sedan...
Tanken var ju att använda det som tillällig bostad till fiskarna när jag så småningom ska tömma de stora helt (akvariumen alltså, inte fiskarna ). Problemet är att jag inte vet när ekonomin tillåter att jag börjar med det, så det lilla AquaStar har bara stått här... tomt.

Har ni tänkt på vad akvarium utan innehåll ser sorgliga ut? En mörk glaslåda bara, om man inte tänder förståss... men varför ska man det? Elmätaren i pannrummet snurrar alldeles för fort ändå...
Undersökte det lilla medföljande innerfiltret... ha, det var tillomed en liten propeller (jag vet, det heter inte propeller... men det är ju det det är) i det!

Helglas akvarium ska stå på mjuk underlag har jag lärt mig en gång i tiden, så jag bestämde att inhandla frigolit eller liggunderlag (det tillät ekonomin , så varför vänta???).

Nja, föresten... inte frigolit.
Minns när jag gjorde bakgrundslådorna med lite lätt panik. Katterna var saliga över min lilla sysselsättning, och chasade jag iväg dem sprang de snällt iväg... men med pälsarna fulla av frigolitkulor och jag hade frigolitsmulor överallt (ni kan jämför med barrande julgran + husdjur, så förstår ni ).

Ok, får bli liggunderlag...
... men se det hade inte min mataffär (Guitar hero, Cd skivor, USB-minne hade de desto fler av). Därimot hade de små dörrmattor för 29 spänn, så det fick bli en sådan i stället...
Dörrmattan passade nästan perfekt på brudkistan under "glaslådan".
Om man skulle fylla akvariumet? De lär ju inte må bra av att stå tomma...
"- Ge dig, Persson... Akvariumet är till för att vara en tillfällig lösning och inget annart."
Shit, det slutade med att Persson gjorde en liten inventerin i garaget och hittade två kassar med överbliven grus, och trärötter har jag en mindre samling av... så vad väntar du på kärring? I glaslådan häldes ovan nämda ingredienser, och sedan var det bara att tillsätta vatten...
[ATTACH]33217[/ATTACH]
En något skev bild, men det var den enda bilden kameran lade fokus på rätt ställe...

Styrelsemöte...
hade jag i onsdags klockan sex i Släktforskarförreningen. Därefter skulle jag köra och handla, men det blidde inget av med det, för möte höll på till 21.30 (mest pga att vi svävade iväg, men kul hade vi).

Bestämde med en av tjejerna att vi skulle ses hemma hos mig dagen efter för att gå igenom bokföringen en sista gång (ny revior i föreningen och han har jobbat som revior "på riktigt", lite läskigt att lämna pärmen till honom ju), men först skulle jag köra till distriktsköterskan och ha min lilla dos råttgift och därefter köra och handla.

Ut med bilen...
Grrr... bilen var av annan uppfattning kan jag meddela! Hur f*n kan en bil stendöd i garaget? Det blev till att promenera... och jag hade iallafall tur med vädret! Strålande sol, vindstilla och kallt... vägen som såg blöt ut, var glasserad av is upptäckte jag snabbt... så gissa om jag var nöjd när jag var hemma helskinnad igen!
För att göra historien kort... så kopplades laddaren till bilbatteriet, räkenskaperna gicks igenom och sent om sidor var jag och handlade oxå. Sicken dag... sådna vill jag inte ha för ofta.

Och så byte vi ämne...
Nästa gång jag tittade till akvariumen hade det slutat spruta och porla i det ena akvariumet. Böjer mig ner och lyssnar... jodå, pumpen går. Va f*n? Har inte råd att köpa ny pump nu.
Kollar in i akvariumet från sidan och då ser jag problemet... utblåsslangen har hoppat av strilröret, men hänger tack och lov fortfarande över akvariekanten. Kunde blivit en blöt historia... visserligen är golvmattan svetsad upp på golvfodret och trösklen, så vattnet hade stannat i akvarierummet om jag räknat rätt på när pumpen ska börja drar luft men i allafall. Tur ska man ha ibland...

Adjö... och ha en fortsatt trevlig kväll .