Först en lite bild från i somras på Temat Gräs och Katter!
Minns Ni vad torrt det var ute, med både eldningsförbud och bevattningsförbud förresten? Sen kom regnet... men inget solsken!
[ATTACH]34651[/ATTACH]
Jisse, vad det grönskade på min baksida i takt med min lunginflamation...


Hade en plan ju...
Goddagens! Började jobba igår och både jag och bilen var lagom sega efter att inte rört oss så mycket på sistone. Men plattan i mattan och han starta med ett vrål... medan bensinångorna spred sig över nejden. Samma sak, när jag skulle hem... så sen körde jag tur och retur, tur och retur, tur till affären innan jag vågade stänga av motorn, och gå in och handlade.
Någon har sagt att man måste köra mer än femhundra meter för att man inte bara ska köra på batteriet, utan bilen ska laddas också. Detta blev nog ca 2,5 mil...

Hade som sagt en plan, som Sickan i Jönssonligan brukar säga.

"-Några nya fiskar har jag ej införskaffat, skulle ju göra rent akvariumen helt i sommar var det tänkt (ups! Nu var det nära att jag halka tillbaka till föregående ämne ). Planen var och ÄR fortfarande att börja tömma det vänstra 310liters (de står efter varandra), silikona om på någon vänster, samtidigt införskaffa en spånplatta i rätt mått, måla den vit, troligtvis... hitta någon händig individ (Hallå???) som kan montera den på gavlen i akvarierummet (sittter ett element där som jag vill bygga in), därefter placera det ny silikonade akvariet där, dvs i vinkel med det andra. I med grus, vat... ja, ni vet ju .
Dementera en stor hemmabyggd (bla med delar av en 90X90cm fågelbur med utdragbar botten) bur med underskåp... som går från golv till tak. Ut med buren och in med ett två meters akvarium som jag inte har ännu, starta upp det... hotta över fiskarna från det högra akvariumet, tömma det och det skulle inte vara fel med nytt silikon där heller... in med det på sin rätta plats igen och Whola ! Jag har ett tomt 310 liters att fylla med vaddå, ja det är en fråga som kommer att lösa sig, jag lovar!"

Planen är fortfarande den samma, men det har inte hänt så mycket... först berodde det på att jag fick ungefär 9000kr i kvarskatt , sen var det lunginflamationen som satte käppar i hjulet.
Men projektet är iallafall på börjat. Buren och skåpet är borta...
Klicka på bilden för större version

Namn: 004.JPG
Visningar: 2
Storlek: 196,5 KB
ID: 2340807 [ATTACH]33196[/ATTACH]

Att det inte skulle vara någon gulröd grafitti bakom buren visst jag, men där var inte ens blåmålat. Hur i hela friden tänkte jag när jag lät bli att måla där ?

Blocket...
Har lusläst Blocket... för väggen framför elementet är 160cm lång. Hade blivit snyggt - och enklare -, om man först införskaffat ett 375liters och satt där istället (och skrotat mitt vänstra 310liters).

Hittade ett snyggt svart med Amasonasbakgrund i Vellinge.
Men Velling ligger inte nästgårds precis, och jag hittade ingen i bekantskapskretsen med tillräckligt stor bil eller dragkrok som ville/kunde hämta det.
Slängde ur mig frågan långt senare på en fest, och kors i taket... där var en kille som tyckte att -Jamen, det är inga problem! Jag hämtar det till dig!
Vaa? Mejl gick till Vellinge så fort jag kom hem, men det var sålt.
Samma oflyt hade jag med ett liknande akvarium i Karlhamn (fastän jag hade en som kunde hämtat det )...

Nå, har gått tillbaka till den ursprungliga planen... ska satsa på mitt 310liters i stället. Kommer att köpa en Slimline bakgrund till det, när kassan tillåter... och limma om det.
Kan dock i dagsläget inte bestämma om jag vill ha en röd eller vit bakgrund...

Aqva Star 60...
Det hittade jag på Blocket och högg direkt, hade nog inte varit ute till försäljning i en kvart ens.
Det ska jag ha som ett tillfälligt herrbärge till fiskarna när det blir dags för omsilikoneringen, tänkte jag.
Med hörde också ett innerfilter, som jag ska försöka öppna någon dag (har inte haft innerfilter på nästan 20år, och de såg inte sådna ut, kan jag lova).
Nehej, jobbardag i morgon, så Adjö!