GODDAGENS !
Ibland HATAR jag katter ... och då skulle jag kunna skicka Brödraskapet till Sibirien! Enkel resa ...

I natt, när jag låg och grunnade på hur jag skulle kunna förankra deras klätterställning på något vis... brakade det till.
Jäklar, visste precis vad det var, ja inte klätterställningen!... utan pedistaden i sovrummet!
På den står två blommor. Högst upp en Silverkalla, och längst ner en mycket misshandlad växt av något slag. Den övre i plastkruka, den undre i porslinkruka... och innan jag famlat rätt på glasögonen, inneskorna och tändknappen, ser jag röran på golvet i mitt indre.
Jodå... massor med jord på golvet, växtdelar och -faktiskt! - två HELA krukor! Fram med borste och skyffel... upp med krukorna och ner med jorden i dem igen.
Pust... släcka taklampan, tillbaka till sängen i mörker, av med inneskor och glasögon... tydligen mer saker som jag måste kattsäkra...

Hinner knappt tänka tanken klar förän pedistaden går i backen igen...
Morr, lämnar den knappt uppvärmda sängen, på med glasögonen och inneskorna igen... men gitter inte hämta borste och skyffel - får vara till imorgon - , utan trycker bara mer växterna i deras krukor medan katterna hjälper till.
Måttar en spark mot första bästa kattskrälle ... missar, men tappar skon och trampar rakt ner i jorden (nej, den behöver inte vattnas!) istället.


Klicka på bilden för större version

Namn: 004.JPG
Visningar: 1
Storlek: 194,3 KB
ID: 2343692
Synden straffar sig själv (har redan mycket dåligt samvete och är smått chockade över att jag sparkat mot dem)...
Haltar tillbaka till sängen med en sko, borstar bort jorden från den skolösa foten och drar täcket upp till hakan (inte över huvudet, för det är alldeles för varmt!)...


... vaknar av att klockradion går igång som vanligt, men tyvärr vaknar Bröderna också , och de far fram som bara de kan.
Hör hur de tömmer bokhyllan på böcker, och någon lyckas dessutom trampa på radion så den tystnar.

Klicka på bilden för större version

Namn: 005.JPG
Visningar: 1
Storlek: 116,6 KB
ID: 2343691
Neej, vill inte kliva upp till böcker och jord på golvet, utan drar på det lite... sängen är aldrig så skön som när man måste kliva upp.

Ser med halvslutna närsynta ögon hur Pysen sträcker sig efter ljuskransen i fönstret, fastnar med en klo i gardinen... drar, gardinstången bågar neråt under hans tyngd... och så lossnar klon, stången studdsar uppåt som en höjdhoppningsribba. Tyvärr landar den inte på fästet igen... om Ni inte tro mig så kommer bildbevis här.

Klicka på bilden för större version

Namn: 006.JPG
Visningar: 2
Storlek: 187,3 KB
ID: 2343690

Adjö (och nej, jag hatar inte katter... men jag hatar det de gör ibland )!