Goddagens!
Ska man bli knäpp, eller ska man bli KNÄPP... jag bara undrar.

Kontaktproblem...
Har haft telefonproblem länge, ja faktiskt i flera år.
Problemet består i att det är svårt att ringa hit... det bara sprakar o knastrar, OM det går att komma fram överhuvudtaget. Nå, detta har jag väl inte tagit så allvarligt på, eftersom det finns andra sätt att nå mig.
Förra veckan var dock linjen heldöd - vilket var mindre kul - och jag kunde inte ringa ut. Dock funkade internet, så jag gick in på Telias sida för att felanmäla den.
De rekomenderade att man skulle börja med att dra ut alla sladdar från samtliga jackertar (och sätta dit dem igen, förståss ), innan man gjorde en felanmälan. Sakt och gjort. Satte Väninnan på att dra ur sladdar, och krypa in bakom datorn... för där fanns (och finns!) ett ormbo av diverse sladdar... + en halv katt av hår och RIKTIGA spindlar .
I med alla sladdar igen och jag borde ha kontakt med världen, enligt Telia. Nix, telefonen var lika död!
Men eftersom det var lördag och jag ju trots allt hade en fungerade mobil, så lät jag det vara... och ägnade dagen åt att trimma gräsmattan och klippa ner pioner. Även söndagen lades i trädgården, och sen var jag slut till både kropp och själ, och ägnade inte Telia en tanke... och när måndagen kom fungerade telefonen igen .

Måndag, tisdag, onsdag, ledigdag och fredag... hej, vad tiden går .

I fredags var det äntligen dags ...
att dra till metropolen väster ut, för att hämta min nya lilla sambo. En söt liten krabat från Katt Kommando Syd. Han är cream färgad och född på en garagevind i Karpalund. Cream Karamell. Återstår att se om han kommer att lystra till Karamell...
Välkomstkommiten bestod av Bröderna Bus och Sabotag... fisförnäma Snotta umgås inte med vad som helst, så det så.
Brödernas reaktion var blandad; LilleMannen: Åhh, en bebis! Jag får tvätta honom ... Snälla?
Pysen: EKK, en bebis ???
Smockan: En Bebis? Vad är det ?
Hur som helst, så hade kisarna inga större kontakt problem (skit, att jag inte lyckades med att lägga in bilder)... men mina fortsätter dessvärre.

Kontaktproblem, del 2...
Nu var det internet och tvkanalerna som var döda, och skall jag välja mellan att vara utan nämnda saker och telefon, så är valet lätt...
Ny kontakt med Telia. Nejdå, inget fel på ledningarna. Har du provat att koppla in ett annart modem?
Det hade jag förståss inte, jag har ju faktiskt bara ett. Fick rådet att låna ett av någon granne, och hittade jag ingen som hade ett, så kan man låna ett i närmsta T-butik. Kan väl säga att det var inte den hjälpen jag ville ha ...

Ringde Väninnans son i jakt på ett modem (hemskt vad beroende man blir av internet och tv kanaler), och hans kommentar var; Har du provat att bryta strömmen till modemet? DET hade jag inte... för det rådet hade jag inet fått tidigare. Ut med modemets elsladd... o se på f*n, det fungerar igen.
Det är bara att erkänna, gott folk... datorer går långt över mitt förstånd och in på Sissas (lokalt ordspråk, tror jag).

Kepsmalar...
... när jag nu ändå var i metropolen västerut, så passade jag på att ta en sväng till djuraffären oxå. Det blev - förutom kattbebis mat - även tre nya fiskar och jag har redan glömt vad de hette ... sugmalar från asien är det iallafall. Väldigt fula , grå framtill och brunorang baktill. Har en utväxt i pannan, så profilen på huvudet blir ganska iögonfallande...
Tydligen var det väldigt lite känt om dessa fiskar, så jag får bara hoppas att det inte blir monster storlek på dem .

Lille Nisse...
är Väninnans katt. Igårkväll blev han akut sjuk...
Han gick tvärs över golvet, vinglade plötsligt till och föll ihop. Kunde inte stödja på bakbenen längre ...
Det blev ilfärd i 190 genom Skåne till Helsingborg djursjukhus.
Där fick han stanna och det befarades att han fått en propp i bakbenen, en dålig prognos.
Idag är han bättre och kan gå igen, men har fått feber...
Sex år är han bara. Läskigt!

Nehej, om jag skulle posta detta medan tekniken är med med mig. Adjö...