... för femtionde gången !
Rubriken har varit given ett tag, men inte vad det skulle handla om... för just nu händer ju inget spännande som Miluhe konstaterade igår. Men saker och ting kan ändras... snabbt !

Vinterstudio både inne och ute...
Goddagens! Tanken var att tillbringa sportlovets sista förmiddag framför TVn och Vinterstudion (och INTE på tomten, där jag har en privat "vinterstudio" efter en natts envist snöande).
En lagom lat uppladdning inför kommande dagar i hundranitti bland tjugo smarta och kluriga sexåriga intrigmakare. Lät som en bra planering, va ...

Blev inte riktigt som planerat...
Lämnar sängen vid åtta, passerar akvarierummet - kastar med automatik ett getöga (nåja, geten har fortfarande ögonen i behåll vill jag bara upplysa alla djurvänner om ) - dit in, och förväntar mig förståss sömndrucket att det ska vara som vanligt där...

Vatten, bara vanligt vatten...
Ihh ähä???
VATTEN... mängder med vatten där det INTE ska vara vatten, dvs på golvet! Höjer blicken och ser att vattenytan i ena akvariumet är ca tre centimeter lägre än i går. Skit... skit... SKIT !
Vad har hänt? Har de gamla silikonskarvarna börjat ge upp? SKIT! Detta har jag inte tid med (och förmodligen inte råd med heller och mina tankar skenar och vem blixtrar upp i minnet om inte Drd och hans pumpdevackel)...
Tackar min lyckliga stjärna att inga kontakter ligger på golvet, och trippar in i vattnet... tätt följd av Pysen. Kattskrället har helt klart missuppfattat det här med att katter inte gillar vatten och plaskar obekymrat in i det blöta... smakar på vattnet... Aha, matte har skaffat en ny gigantiska vattenskål.
Ser snabbt problemet... asssch!

Nåja, silikonen läcker inte, alltid något ! Fram med svabb och nya skurhinken... and here we goo. Den - skurhinken- har verkligen blivit invigd, tänker jag lite ironiskt. Först kräksjuka och nu översvämmning, eller... tänk om allt är den impuls köpta hinkens fel? Hade jag inte köpt den, hade kanske inget av detta hänt ???

Äkta vattenpass...
Svabbar, svabbar... kommer underfund med att golvet lutar. En erfarenhet som jag hellre fått med ett vattenpass... fast det är klar, några hinkar vatten på golvet duger också som vattenpass i brist på bättre . Gäller att tänka possitiv ju, för svabba golv tillhör vanligtvis inte min favoritsysselsättningen, och definitivt inte nu när jag hör hur skidskyttetjejerna skjuter om medaljer på andra sidan väggen (Nej, jag befinner mig inte i närheten av skjutvallen i Korea... men TVn finns där, med ljudet HÖGT)!

Jag är jäkligt glad, att...
... akvarierummet INTE befinner sig på andra våningen!
... akvariumet står på plasmatta och inte parkett eller laminat!
... golvmattan är svetsad upp på golvfodret!
... att pumpen drar luft när nivån i akvariumet sjunkit endast tre centimeter!
... att jag har aluminumställningar, och INTE träskåp!
... att jag har rejäla plasttassar på övriga möbler där inne!
... att det är söndag och jag är ledig!

Alltid något, när vattnet står högt (nåja!)! Fortsätter torka, samtidigt som irritationen stiger.

Onödigt... så djäkla onödit!
Och pinsamt dessutom ! Hela skiten beror på att en slang hoppat av på pumpen! Sämsta tänkbara slang dessutom, nere vid golvet... så pumpens innehåll (fyra liter) har hamnat på golvet på två hundradels sekunder...
Idiot Lilla Damen ! Fick ju en varning för en tid sedan, när den övre slangen hoppade av strilröret. Bytte den med en ny stump, men slanden räckte inte till resten... och vet ni vad det värsta är?
Jag HAR köpt ny slang, men inte fått tummarna ur... Tänkte vänta med slangbytena tills jag skulle rengöra pumpen nästa gång. Ingen smart ide, men det är som bekant väldigt lätt att vara efterklok!

Framtidsplaner...
Golvmattan har förhoppningsvis hållit tätt, så nu ska påsen med nya slangen fram och pumpen ut på diskbänken för slangbyte. Frågan är om den överlevt... annars lär det bli en akutrunda till metropolen västerut i morgon... måste ha en fungerande pump i det överbefolkade akvariumet.
Adjö (fast så spännande var det INTE, mest pinsamt).

( F-formen fortfarande formidabelt fin )!