... har jag köpt. Den är svart och riktigt blänker mot den gamla nötta syrenlila som jag hade tidigare. Blir förhoppningsvis lättare att hålla den blanka orepade ytan ren...

Goddagens... i sommarvädret !
Sånt här väder skulle det vara året om, om jag fick bestämma. Nu har metrologerna dessutom utlovat tropiska nätter (dvs över 20 grader nattetid)... men än har det "bara" varit 18 grader här, så vi får väl se hur det blir med det. Härligt är det iallafall och Bröderna Bus och Sabotage har övergivet min säng och sover numer på altanen. Nu är det dock 29 grader därute och det är tydligen för varmt för herrarna , för nu passar det att ligga utslagna på min säng och lite överallt inomhus , tex i brödkorgen !

I akvariumen är något skumt på G ... fiskarna andas väldigt fort. Provade att byta 15 cm vatten för en stund sedan, men det hjälpte föga, de andas lika snabbt iallafall. Det är inte så att de står i ytan och flämtar, utan de håller till där de brukar vara... men andas fortare än normalt. Fast jättedåligt kan det ju inte vara heller, för sorgmantlarna lekte igår så fenorna rök... äh, jag vet inte, något skumt är det kanske iallafall.

På lunginflamationsfronten är läget bättre, men långtifrån bra . Ringde doktorn, som tyckte det lät bra att jag var bättre... men hostan skulle jag kunna få dras med i fem veckor till, utan att det var något onormalt.
FEM VECKOR ! Det har jag inte tid med, inskolningen av årets förskoleklass börjar ju på onsdag och då vill jag vara med. Nåväl, tar sista Amimox;en på lördag, lämnar blodprov på måndag och tja, den som lever får se...

Få se, vad ska jag skriva om nu då... jag som varken bränt några kastruller eller hittat några getingbo .
Bränt, var ordet. Vi har rätt säkert en pyroman i stan. Inte mindre än sju gånger har det brunnit... de senaste sex veckorna. Fyra gånger i ett hyreshus som börja se rätt skamfilat ut nu. Ett par oförklarliga bränder på rastplatser här om kring och nu senast en stor gul träkåk som brann ner till grunden. Tur att jag inte jobbar på larmcentralen längre, för då hade jag varit skiträdd för att gå dit, det är då ett som är säkert! Faktum är att jag fortfarande drömmer mardrömmar om stället ...

Nej, ska nog gå ut och vattna min brända (bränt var ordet, som sagt ) trädgård. Tomaterna och ouberginerna i växthuset får väl värmerslag och trillar ur krukorna om de inte får vatten snart.

Adjöen (och Pysen var mycket skeptisk till om den svarta toaletten var lika bra som den syrenlila, men nu använder han den snällt .)