Livet blir mycket roligare när det är tillåtet att vattna med slang igen . Visserligen tar det tid att motionera gröne orm, men vad gör det när trädgården får nytt liv igen.

Goddagens, förresten...

Fast den tillåtna framfarten med slangen får förståss konsekvenser iform av att jag plötsligt VILL köpa sommarblommor !
Har inte känt för det innan, men nu har habegäret vaknat ordentligt. Det blev ju inte sämre av att lönen precis kommit och Sölvekull passar på att sälja ut (ska väl in julstjärnor i växthusen, kan jag gissa) ...
Faktum är att jag lite surt åkte med Väninnan dit redan i måndags "-SKA BARA inom Sölvekull och ha några säckar jord till tomaterna...", och eftersom jag bara åkte, så hade jag inte så mycket att säga till om, utan det var bara att hänga med och se glad ut .
Det slutade med hela bilen fullpackad med blommor - jodå, hon kom ihåg jorden - , av olika sorter... och jag fick värsta hostanfallet på hemvägen (o pinknödig var jag). Vet inte om det var salvian som luktade så starkt...
Hur som helst så kom jag inte hem tomhänt (fastän jag minsann INTE skulle ha något), två stooora amplar a´50kr blev det... en rödmelerade hängpelargon och en "Lusimackia" (stavas säkert inte så, men en perenn marktäckare är det, som även kan planteras i akvariumet om det kniper).

Sölvekull levererar egentligen växter till varuhus, men har även lite gårdsförsäljning till bra priser... så jag brukar handla mina sommarblommor där.
Denna veckan har det varit utförsäljning och det som inte blir sålt går sedan till komposten. Mängder med fina blommor till FINA priser fanns det, och bara tanken på att det ska slängas, gjorde ju att jag fick dit en vända i onsdags oxå och rädda några till ...

Tolv vita petunior (lite stora, men vaddå) a´2kr styck och elva helitroper a´10kr styck fick följa med hem till min gata i stan, för att planeras där det tidigare satt ett murket staket runt uteplatsen... satte dom dock lite för tätt , så det blev en vända till till Sölvekull i går för att hämta några till + en ampel med med en jättestor blå verbena, ett kopparstarr, en liten rosaorange verbena och ett orangerött lejongap... sen var bilen full igen för Väninnan var oxå med och handlade!
Allså det svider i hjärtat över alla blommor som är kvar där ute...

Har varit på möte idag med släktforskarförreningen idag, pga att vi ska "visa upp" oss under den kommande festivalen.
Jag och en till tjej ska sitta tre timmar i PRO,s lokaler, med div. CD skivor, dator och ve och fasa, en kanon, för att försöka locka nya forskare. Vi är lika knäppa när det gäller datorer, så vi får väl se hur det sluta ...

Nehej... vad tiden går! Ska var hos Kära Syster klockan sex för systersonen fyller 18år. Har tänkt stanna på macken och inhandla ett presentkort... han håller ju på att ta körkort och bensin är som bekant dyrt. Hoppas bara att mitt bankkort funkar... hände ett litet missöde så plånboken, inklusive korten blev dyngsura (o plötsligt ser jag framför mig hur somliga får förutfattade meningar ).

Adjöken och ha en trevlig kväll