Solen lyser just nu med sin frånvaro... men det gjorde den igår oxå så här dags, sen blev det kanon väder, så jag hoppas på en repris av lördagsvädret.
Goddagens, förresten...

Det skulle ju regnat enligt meterilogen, men "meteriologen är en luring - Han ritar ut en sol över platsen där du bor... o nästa dag går vattnet över dina skor!" (eller hur det var Stefan Demert sjöng) - och jag skulle bakat... men inte blev det något bakat, för metriologen hade fel .

Istället blev det en heldag i trädgården... tänkte började med att köra över gräsplättarna på framsidan med trimmern (för det låg en massa pinnar i den som "någon" struntat i att räfsa bort i höstas, och nu var gräset för högt för att räfsas). Sagt och gjort... fram med trimmer, kabelvinda och "sladden" som skulle sammanfoga de båda.
Borta! Sladd skrället fanns bara inte i garaget och det är enda stället jag kan tänka mig att den ska vara på . "Tänk, tänk kärring! När såg du den senast?"

Kom fram till att det var vid advent, när jag och Kära Syster skulle ha upp ljusslingan i Blodplommonet (den sitter förresten fortfarande där - ljusslingan alltså, inte Kära Syster - fastän trädet nu är överfullt med rosa blommor)... Lite fördelar får man ju som "gamling", jag överlåter klättrande till henne , och står själv med båda fötterna på jorden och dirigerar .
Minns plötsligt att sladden inte fungerade då... och att vi fick ta till en nödlösning. Kabelvindan plaserades helt enkelt direkt under trädet, med en stor grön plaskruka över, som skydd mot vintervädret. MEN var gjorde vi av sladden? Kommer fram till att Kära Syster måste tagit med den hem för ev reperation av Svågern.

Ringer Kära Syster och hon minns inte ett smack - och hon ska vara yngre än jag ???

Funderar allvarligt på att slänga mig i bilen och köra och köpa en ny... när grannens son (nybliven husägare) dyker upp för att låna sin mors gräsklippare... beklagar mig för honom och gissa vad; Han "råkar" ha en sladd i bilen och lånar genast ut den till mig !
Så tack vare honom fick jag gräset trimmat (och några dagars längre betänketid, när det gäller mysteriet med min saknade sladd).
Räfsar gräsmattan - stor bunke skräp blev det... hade gjort hönsen glada om jag fortfarande hade haft några.

Fortsatte med rabatterna, hackan hittade jag iallafall på sin plats i garaget ... och skräpbunken växte till sig. Svarta sopsäckar hittade jag dock inte, så högarna ligger kvar... men skit samma, skulle tro att det ligger högar i de flesta frädgårdar just nu.

För övrigt är läget i trädgården på baksidan följande... oklippt gräsmatta. Gör inget, det är bara jag som ser den... och blommande gullvivor i den samma.
Blommande vitsippsrugge (1/2 kvadrat meter) vill ha fler, ska nog stjäla några... liksom liljekonvaljer. Vet att man inte får gräva upp växter i skogen, men jag sprider dem ju bara (typ!) och flyttar dem några meter, eftersom de finns precis utanför tomtgränsen.

Grodyngel i dammen (och deras föräldrar har flyttat till dammen utan min hjälp)... och en STOR blommande kabeleka.
Snart blad på syrener och äppelträd... och nu lyser solen nästan och då känns det som bortkastad tid att sitta framför dator (även om det är Zoopet ).
Adjöken...