Ja, vad ska man säga? Antalet zoopetbesök har det inte varit så gott om på länge, länge... Vi hr ju inga stora akvarier kvar längre... Men, det betyder ju inte att intresset dött helt för det. Häromdagen tog jag mig i kragen och gjorde en uppryckning med det sexkantiga sextiolitersakvariet. Jag bytte vatten (!) och klistrade fast svart bakgrund så det skulle bli lite snyggare sken av akvariet. Sex nya platisar införskaffades också, sex korallplaty och det blev så läckert med deras klara oranga färg. Sedan innan går där en del körsbärsräkor som gömmer sig i javamossan och rötterna, där går också nio kolglödstetror, en microrasbora och en pärlrasbora. De där rasborerna är riktigt sega och har överlevt en hel del nu! Kanske var det lite korkat att skaffa platy men jag tänkte att det kanske skulle liva upp burken med lite levandefödaryngel igen. Tösas sexkantiga 20-litersburk är nerstängd men just idag fick jag lite lust att fräscha upp det, kanske dra igång det bara jag hittar en bra plats för det. Barnens rum är helt out of the question för där kommer det bara bli bortglömt! Men, men... dra igång det kan man ju göra så får det stå nån vecka eller två bara för att vara OK för lite räkor eller lite guppy, vad jag nu känner för. Jag tror att hörnet i köket kommer bli kanon!

Idag har jag iallafall startat om det nyaste lilla femlitersakvariet med ny sand. Den gamla sanden var så finkornig att den åkte rätt upp i pumpen och fick den att låta alldeles förfärligt! Svart sand med svart bakgrund. Lite färggranna räkor på det så kommer det bli superbra!! Har en helt perfekt plats för det så detta kommer helt säkert att vara igång länge.

Igår fick jag göra en akututryckning i mitt crystalredakvarium. Minsta tösen hade så omsorgsfullt tryckt ner 60 räkpellets i det och det såg verkligen helt förfärligt ut. Efter tre vattenbyten med jämna mellanrum och efter att ha försökt håva upp åtminstone 40 av räkpelletsen så gav jag räkisarn alite chans att överleva. Jag ska byta lite vatten till idag bara för att försäkra mig om att de kommer klara sig. Jämrans unge!! Hon är så full av hemliga, förbjudna uppdrag denna lilla rackarlisan så det är inte klokt. Ja man får sannerligen en av varje. Stora tjejen skulle aldrig komma på tanken med sådana här tokigheter. Det bästa av allt var ju att lillfisan sa att det absolut inte var hon som hade gjort det... Även om hennes kinder blev illröda och hon bara sprang ifrån mig av skam när jag frågade henne om det. Ja ja... de barna de barna... Hon är ju en sån gopropp ändå liksom . Jag vet ju eatt det var hon eftersom Lennie kollade på TV, stora tjejen var på disco och jag satt och knåpade ihop lite soduko (eller hur det nu stavas...).

På kattfronten händer det inte så mycket, vi har våra fem katter och kanske, kanske planerar jag kullar på mina tjejer i början av nästa år. Vi får se hur det blir med det. Kanske är det inte riktigt läge för "finkatter" när ekonomin ser ut som den gör för Svea rike... Många av mina kattkollegor nästan "skänker" bort sina kattungar just nu eftersom ingen har råd att köpa finkatter. Allt handlar ju egentligen om vad jag vill med min kattuppfödning... Jag tycker mina tjejer här hemma är så enormt granna och kan tillföra både storlek och ögonfärg i framtida avel så eventuellt kanske jag låter dem paras bara för att ta vara på deras perfekta gener .

Ja, ja... får väl se hur många månader det tar innan jag gör nästa inlägg men detta var ju i alla fall ett akvarierelaterat inlägg...

Hopplahej!!