Hoppas ni inser hur himla jobbigt livet är när man inte har något internet... För att försöka få lite struktur på inlägget så ska jag spalta upp det här och beta av ämnena, ett efter ett...
  • Flytt
  • Byte av jobb
  • Helsingfors
  • Fotovinst
  • Akvarier???
Flytten då ja... Puh, det är jämrans mödosamt att flytta. Jag vill verkligen ALDRIG flytta mer i hela mitt liv. Den här flytten har pågått sedan början av december nu och det känns som den aldrig kommer ta slut eller som om vi aldrig kommer iordning. Gamla lägenheten skall städas och det har vi fram till sista januari på oss att bli klara med. Problemet är bara att där fortfarande finns saker kvar som vi inte vet om vi skall ha eller inte... Sakerna jag pratar om är barnens alla teckningar som tillverkats med stor möda och mycket fantasi på dagis. Får man verkligen LOV att "trolla" bort sådana saker. Nej säger jag ena stunden, ja säger jag andra stunden... Femtielva miljarders olika akvarietillbehör... Behöver vi dem verkligen?? Ja?? Vi 'kanske' skaffar ett akvarium modell större i framtiden? Just nu har jag varit inne på ett Lido från Juwel men jag vet inte riktigt... Alla möbler är ju inte utplacerade ännu så jag vet ju inte riktigt hur vi har det med utrymme än... Men, men... Om jag lägger helgen på att "göra klart" på gamla adressen så kanske jag kan lägga nästa helg på att komma iordning på nya?? Eller??

Inte heller fick vi telefon som vi vart lovade i början av oktober. Efter fem samtal till vår gamla operatör så vart vi lovade att telefon och internet skulle funka utan problem den 17:e december. Första samtalet så skratade de i andra ändan av luren och sa att jag ringde ALLDELES för tidigt... Jag vart tyst och bara undrade om man kunde vara för tidig... Va?? Däremot så var jag tvungen att återkomma fyra gånger med fastighetsbeteckning, med telefonnumret till föregående innehavare osv, osv... men till sist så garanterade de att jag skulle ha telefon den 17/12... Hm... när telefonen fortfarande var död den 18:e december (tisdagen före julafton...) så ringde jag upp igen och frågade varför jag inte hade telefonen inkopplad... De bad så hemskt mycket om ursäkt och sa att de hade "glömt" skriva in flyttdatum... De beklagade och sa att jag tyvärr skulle behöva vänta tre veckor till... Och de undrade vad det var för fastighetsbeteckning, vad den förra inneboende hade haft för telefonnummer IGEN!! Självklart, ja SJÄLVKLART!!, blev jag helt bindgalen, la i femmans växel och öste ur mig så mycket skit jag bara kunde, varpå de lovade att jag skulle få kompensation mm mm... Jag bytte operatör som lovade att telefonen skulle vara inkopplad dagen efter. Det blev den. På gamla adressen . Nu är vi inne på torsdagen före jul... Hade vi telefon över jul? Är mobiltäckningen superduperbra? Nej och nej... Vi fick väl telefonen för en vecka sedan och igår kunde vi surfa igen! Yippie!! Slutklämmen? Byt inte operatör det är samma skit alltihop... Ingen vet vad den andre har lovat och alla tycker kollegan gjort ett inkompetent arbete... Å jag som kund blir ändå lidande...

Nästa punkt... Byte av jobb... Just nu kör jag llite dubbelt, tre dagar på mitt gamla arbete och två dagar på mitt nya. Mitt gamla arbete ligger plötsligt väldigt långt från min nya adress och jag får gå upp 45 minuter tidigare varje morgon, 04.30. Elakt är det! Därför är man inte så pigg på att installera ett nytt modem klockan 20.30 på kvällen, alltså inget internet ändå... Mitt nya jobba innehåller så mycket nytt så jag är alldeles överväldigad! Hur sjutton skall jkag kunna knyta ihop påsen och vars skall man börja?? Puh... Det kommer bli fullt upp i alla fall, det är ett som är säkert! På ett roligt sätt !

I helgen som var var jag i Helsingfors på en tvådagarskonferens med min branschförening Kost och Näring. Jättekul konferens med massor av kollegor från norr till söder, men vilket jäkla väder!! 20 sekundmeter... Det känns fortfarande i kroppen. Lördagnatten blev jag sjösjuk och kräktes som attan, jag som aldrig blivit sjösjuk förut... Däremot så måste jag bara berätta att Fazers café i Helsingfors sålde den godaste varma chokladen jag någonsin smakat på... Varm choklad med krossad Marianne på... Känner ni den lena chokladsmaken med lite pikant smak av mint som studsar i gommen? Mums!!

Å vinsten i fototävlingen... Vad skall man säga?? 150 cm BTN-bakgrund... Var? I vilken räkkub? Det är ju så man nästan blir skvatt galen när man tänker på det. Här har man gått och drömt om en BTN-bakgrund i hela sitt akvaristiska liv och så kommer den när man bestämt sig för att satsa på möbler istället för akvarier... Men det lutar ju åt att det blir ett större akvarium ändå. Nånstans måste man ju kunna klämma in det? Va?!?

Å akvariebeståndet är nu nere i tre... Ett 5,5 liters med Red Crystal som hämtat sig efter bananchocken. Två honor har släppt varsitt gäng med räklingar så nu är det fullt med "bös" i burken igen ! De är bara för härliga att se på. Dessa räkorna är helt galna i JBL:s räkpellets och de är verkligen som hundar som krigar om sitt ben när man slänger i ett par pellets. De tar ifrån varandra, de jagar varandra och de springer iväg med pelletsen mellan benen så att inmgen annan skall komma åt det, sedan gömmer de sig i nån mörk rotvrå för att få mumsa ifred men ve den matro som varar för evigt, räkorna är experter på att lukta sig till en pellet... så de får inte ha kuloprna ifred länge... Allt detta finns att beskåda på mitt sängbord och det sista jag gör om kvällen innan jag släcker akvariet är att ge dem ett par kulor och se dem fajtas en stund. Älsklingsakvariet indeed!

Andra akvariet, 20 liters sexkantigt, är just nu befolkat av några white pearl räkor från magicfingers odling, resterna av kolglödsstimmet och några pygmépansarmalar... Räkorna häri gillar verkligen inte kulorna så de får livnära sig på resterna som inte kolglödstetrorna äter upp. Det står just nu i hörnet på diskbänken i köket i väntan på att vi skall hitta den perfekta platsen åt det. Just nu lutar det åt att äldsta dottern kommer få det i sitt rum men jag är lite skrajj att hon skall mata ihjäl dem eller att det skall dö ut på grund av bristande omsorg där så jag får se vart det hamnar i slutändan.

Sista akvariet står fortfarande kvar på gamla adressen och det är det sexkantiga 60-litersakvariet. Det bebos av endlers, några galaxer och körsbärsräkor. SDetta akvariet har verkligen fått lida brist på omsorg så när vi flyttar det nu i helgen kommer det få en extreme makeover. Det blir nystart och röj bland växterna så det står härliga till. Javamossan i detta akvariet har snart täckt ALLT! Pumpen och doppvärmaren är totalt inlindad i massa gröna trådar och även om det är skitsnyggt så är det inte så praktiskt...

Så, det var allt jag hade att berätta... Nu skall jag surfa vidare och kolla vad ni har haft för er under min frånvaro... Kramisar på er alla härliga spioner!!