Molnigt och höstigt ute... Jag bara älskar hösten, jag älskar när mörkret börjar sänka sig och tempen sakta sjunker, lite ruggigt och kallt men ändå mysigt med värmen när man kommer in. Jag har börjat tända lite levande ljus om kvällarna, om än med lite försiktighet sedan Zingoalla blev lite nyfiken och brände upp lite päls (hu, det luktade INTE jordgubb). Jag bara älskar mina doftljus och mina små ljuskällor som jag spridit ut lite varstans i vardagsrummet.

Vi har en helt underbar kastanj utanför balkong och det är nästan magiskt att följa den genom hela året. Om våren kan man knappt fatta att det är vår på gång men man ser det tydligt på kastanjen när den fäller ut sina enorma knoppar som växer dag för dag. Fram på försommaren står den i vacker blom och hyser massor av fåglar, stora som små, som får en massa liv, mest glatt kvitter i och för sig. När sedan blommorna faller kan man se de små skotten av blivande kastanjer ta form och växa sig större och större allteftersom sommaren fortskrider. Just nu så orkar trädet inte hålla kvar kastanjerna längre eftersom de är riktigt tunga, bladen har börjat falla och med dem de färdiga bruna kastanjerna och det är så mysigt att sitta på balkongen och höra dem falla varje gång vinden drar ett svep över trädkronorna. Visst är det magiskt? Kastanjerna samlar jag ihop och lägger i en hög, smal glasvas så man får lite höstkänsla inne med. Jag bara älskar deras underbara bruna färg.

Annars så håller vi på med att planera inför flytt till ny adress. Den nya adressen är en större lägenhet i två plan med varsitt rum till tjejerna och med egen trädgård i ett parhus. Vi gläder oss jättemycket över detta även om det kommer bli lite trist att behöva packa ihop vårt hem som vi ändå trivs gott i. Det tråkigaste med alltihop är att vi inte kommer få plats med ett enda akvarium... Eller, nja, mina sexkantiga räkburkar och mitt nanokar bara MÅSTE jag göra plats för men 450:t, 240:an, 110:an och panoramaburken kommer inte få plats någonstans, hur vi än bär oss åt... Så nu skall de alla ut på annons... Kanske, kanske kan vi klämma in nån burk under trappan men det vet vi inte förrän möblerna är på plats... DET känns oerhört trist måste jag medge... Mina älskade pansarmalar, mina kolglödstetror och diskusarna??? Va?? Jag skall försöka se om jag inte kan mickla in åtminstonde en burk till corysarna...

Annars så har det väl inte hänt så mycket mer... Jag var i Norge med Kingston p åkattutställning förra helgen och det var en häftig resa vill jag lova!! Jag gick upp klockan 03.00 på morgonen och satte mig i bilen klockan 04.00 för att hämta upp en väninna som hade styrt upp alltihop. Tror på rackarn att bilskrället vägrade starta!?! Va??? Tur att vi har två bilar! Det blev att flytta över allt från den ena bilen till den andra för att göra plats för två kattburar, en barnvagn och alla andra tillbehör som måste med; stolar, burklädsel mm mm mm... Vi blev med detta lite försenade och stormade in i Hvalers sporthall (precis efter Fredrikstad strax efter gränsen) med tjugo minuters marginal. Puh, va stressigt... Det gick bra för Kingston! Detta blev hans sista utställning som junior tror jag och han var uppe för nominering till Best i show som en av domarens favoriter. Men, men... där var en magiskt vacker och STOR Maine coon-jumior att tävla emot som han inte hade en suck att "slå". Men, men... vi är ändå så nöjda som man kan vara. Det är ju inte illa att få ett Ex1 och vackra ord på bedömningssedeln? Han är en enormt tålig katt som inte har ont av utställningar. Han sover förnöjt i buren och är enormt intresserad av att gosa med varenda domare han möter. Snutteplutten!! Att åka hem däremot var ingen höjdare... Han var riktigt missbelåten och jamade efter sällskap minst 80% av tiden på hemresan... Puh, nä om jag kan undvika långa resor i framtiden kommer jag försöka göra det!

Ha det gott go vänner, hörs annan dag!