Oj vad tiden går... Här hemma har det varit aktiva veckor sedan skolan drog igång. Min äldsta dotter har börjat i en ny klass och det går KANON-bra! Hon hade det trassligt i sin gamla klass och när skolan bestämde sig för att splittra den klassen i våras var jag överlycklig och att det skulle gå så här bra är nästan så man måste nypa sig i skinnet för att tro. Min deppiga lilla åttaåring har fått en helt annan glädje i hela sin hållning och i sitt ansiktsuttryck. Jubel och lycka!! Min minsta tjej däremot har blivit storbarn på dagis och är ledsen för att hennes bästis försvunnit iväg till förskolan . Hon tycker dagis är, och nu citerar jag, "ett jäkla skitdagis med massa små skitungar". Hmm... så kan det va... Mitt egna jobb fick en flygande flängstart efter att personalen gått ner i tid och vi fått in en ny, helt underbar, person som ersättare. Jättekul att gå till jobbet där det väntar härliga skratt varje dag!

Kattisarna har växt på sig och är alla stora klumpedunsar nu, och 6 månader gamla. Kingfisher har börjat visa lite "Don Juan-tendenser" mot Zingoalla, vilket inte är så välkommet ännu. Hon är alldeles för ung för att bli med kattungar nu. Än så länge har hon inte släppt till men det är nog bara en tidsfråga innan hon börjar löpa... Ärtans oxå... Svärmor har lovat att ställa upp och ta henne ett par månader tills tiden är mogen. Kingston var på utställning förra helgen i Mölndal och det gick jättebra. Han verkade inte vantrivas direkt utan tog det coolt och sov sig igenom hela tillställningen utom när han skulle upp på domarbordet där han knäppte p åhela sin charm. På lördagen charmade han domaren totalt så hon var ju tvungen att nominera honom till Best in show . Men, men... i svidande tuff konkurrens mot en massa vackra norska skogskatter och maine cooner så fick det stanna vid det . Han fick ialla fall ett Ex 1 i omdöme och massa fina hjärtan på sitt "betyg". På söndagen fick han vara kvar tills domaren skulle utse sin favorit, han stupade på mållinjen och fick stanna kvar med sitt Ex 1 och ännu ett fint "betyg". Men det var inte så fy skam det heller. Han tävlar ju inte i vuxenklass utan han är ju bara junior. Och en mycket stilig sådan! Han väger dryga fem kilo, ja det är en stadig koloss vill jag lova! Inte för att de andra väger mindre i och för sig, de är lika tunga och kolossliknande alla och de gör verkligen skäl för namnet "ragdoll". Helt lealösa och alldeles slappa när man lyfter dem.

I måndags var jag och hämtade hem en ny liten kissekatt, Feruzi, även han en ragdoll. En brun mittedfärgad hane som Lennie snabbt döpte om till Bosse. "Varför kan vi inte ge våra katter egna namn?" gnölade han. Så det fick bli Bosse. Det har frästs och morrats en del under veckan men nu är det lugnt. De andra katterna har accepterat honom nu och de äter ur samma skålar, bajsar på samma potta och sover i hög. Skickar med en liten bild på honom allra sist.

Med akvarierna intet nytt, vi håller fortfarande på att avveckla akvarierna i antal. Lika bra när det inte känns roligt. Det är inte meningen att det skall kännas tråkigt att byta vatten. Nä, så nu får de stängas, ett efter ett. Det stora 450:t med diskusarna är vi fortfarande helt övertygade om att vi skall ha kvar, 240:t är vi tveksamma till... Har ju annons ute på de stora cikliderna så innan jag hittat rätt ägare till dem känns det inte som man måste fatta några beslut .

Nah, knoppeliknopp, skulle bara uppdatera en kortis...