Tja, här hände inte mycket... Akvarierna har förfallit senaste tiden och jag lyckas inte hitta nån lust till att ta mig för någonting. Å inte kan man skylla det på den ljuva sommaren heller...

I förrgår gjorde västgänget en avstickare till Åleds och som vanligt fanns där så mycket som jag ville ha så jag stod och velade längst av alla. Dels var det Rubytetrorna som jag var rejält sugen på men även de små smycketetrorna och de röda kristalltetrorna som jag var jättesugen på. Vad jag fick med mig hem var 10 Aspidoras pauciradiatus och 10 Corydoras habrosus. Små söta pyttemalar... En ny tetrasort i 450:an skulle bara få det att se rörigt ut och de röda kristalltetrorna kostade 500 kronor för 10 stycken så nah - ingen tetra. De små pansarmalarna håller ihop jättebra och ser ut som en magisk städpatrull där de rör sig över botten så jag är nöjd över mitt val ändå. Annars fanns där givetvis hur mycket som helst som jag skulle velat plocka med hem... Hmm... det får bli fler besök och bättre ordning i burkarna här hemma!!
Corydoras habrosus


Aspidoras pauciradiatus:


Ordning ja... det är det magiska ordet jag inte kommer överens med just nu. Här hemma är allt ett enda stort kaos och jag vet inte riktigt vad jag skall börja. Det enda positiva är att tvättkorgen är tom, alltid en bra början i och för sig. Jag skall styra om vårt möblemang lite har jag tänkt mig. Jag har bestämt mig för att röjja runt i tjejernas rum och ge dem var sin del av rummet. Hur är jag lite fundersam på men jag har två veckor kvar att fundera på det. Sedan skall jag också flytta runt lite i sovrummet för att skapa lite mer symmetri i rummets möblemang. Det blev lite tomt när 200:an försvann och det liksom ekar av tomhet just där. Jag har planer på att bege mig ner till källaren för att plocka upp en bokhylla till så det får jag se till att masa mig iväg med. Kanske skall jag bara vänta en liten stund och se vad jag kan dra med mig dit... Usch det kommer bli lite tungt och jag kan inte påstå att jag ser fram emot det heller direkt... Bläh.. hellre byter jag vatten med 5-liters hinkar...

Kattisarna har växt på sig bra det sista. De är bara fem månader gamla men väger redan 2 kg (Zingoalla), 2,5 kg (Kingfisher) och 3 kg (Kingston). De är alla bra mycket större än vad min lilla Selma nånsin blev. Det är ju en stor ras detta så det är lite spännande att se HUR stora de kommer bli. Aptit har de i alla fall! Äter hela tiden och slår på benen efter mer mat hela tiden. De förstår inte riktigt hur farligt det är att jaga fötter som är på väg till köket alltså- Häromkvällen skulle jag duka av efter att vi hade ätit kvällsmat inne i vardagsrummet så jag balanserade tallrikar, glas och bestick tillbaka till köket och vips var där två hungriga hankatter som skulle jaga tossingar och snurra runt benen så jag höll på att slå halvt ihjäl mig när Kingston kringlade in sig kring benen. Som tur var så kom han själv inte till skada. De är alla tre bedårande små kissemissar som knappt märks av. EN kruka har de vält ner och det var egentligen barnens fel som hade ställt en krukväxt inne i sitt rum lite dumt för att de skulle kunna stänga fönstret. Är det inte magiskt? Lite besvärligt att sova om natten är det... En katt på varsin sida av huvudet och en ovanför, alla tre med kraftiga skördetröskor till spinnmaskiner. Jättemysigt visserligen men det är så mysigt att man knappt vill sova. Man vill ju gosa med dem alla tre lika mycket så ingen blir utan ömhetsbetygelser? Absolut tvärförbjudet är i alla fall att gå å lägga sig utan att se till att det finns mat framme för i så fall så jamar de och slickar haka och näsa tills man måste gå upp och ge dem mat. Sedan kommer de nöjda och mätta tillbaka och skall sova på sin vanliga plats igen. Dessa kissarna försöker jag få någorlunda okräsna. Min Selma var väldigt petig med sin mat, det skulle bara vara Royal Canins lila påse för kräsna katter... Dessa försöker jag ge lite av varje, både sån mat vi får över och billig burkmat. Men ve om de går på den lätte... Jag tror helt enkelt att de vet vad som är kvalitet och vad som är skräp... Så visst är de kräsna !
Bilder på Kingston:




Bilder på Kingfisher:



Bilder på Zingoalla:



Nä, nu skall jag ta tag i denna underbara, ännu så länge regnfria, dag och masa mig ner till källaren för att hämta upp en bokhylla. Ha en go dag alla!!