Ja, nu var det riktigt länge sedan jag gjorde ett dagboksinlägg! Tiden har rasat iväg och jag har haft så mycket att göra att jag inte har haft tid för zoopet alls! Dessutom är jag så le på att byta vatten så jag har sålt av två akvarier. 200:an i sovrummet är väck, likaså ett av de välvda små som stod på varsin sida av TV:n. Bara ett välvt kvar nu så kan jag lugna mig sedan. Är jättesugen på att kränga bort 170-liters panoramaakvarium med men däri har jag ju mina slöjisar så det får stå kvar tills de har tröttnat på livet i burken! Just nu befolkas det av två slöjisar, Rocky (skalaren) och ett stim med kilfläcksrasborer samt några ancistrusar. Inte sådär jättefullt så det är inte heller så rasande spännande att titta på det längre. Där händer inget liksom.

Annars så har jag varit så himla duktig idag! Jag har bytt vatten i alla akvarierna, ansat växter och gått över pumparna. Det har hängt över mig som en mara den sista tiden, särskilt med värmeböljan som varit tryckande här hemma. Vi hade 29,5 grader inne en natt när jag vaknade av att jag badade i svett. Puh, det är lätt tropiskt måste man ju ändå säga! Ja, så nu ser alla akvarierna sådär nyansade och TOMMA ut!!

Katterna tycker det är superspännande när jag byter vatten för jag springer ju här med mina hinkar som den envetna kärring jag nu är. Jag får inte upp nåt tryck i slangen. Lennie säger att det är bara att blåsa ur slangen. Uhrmpf - slangen är 20 meter lång!! Skulle mina sletna gamla lungor orka pusta på det viset?? Nah, det är inget fel att kånka hink! Visst blir det lite tugnt och lite slabbigt?? Men det drabbar ju bara mig så... Dessutom kan jag använda slangen att fylla p åi burken jag just tömde med. Det kan inte Lennie göra så "Klapp på axeln"-vad jag e flink!

Inget nytt i burkarna här, förutom kolglödstetror. Jag köper långsamt p åmig några stycken varje gång jag är ute och kollar. Lika bra att stimmet blir stort tänker jag? Dessutom är de en sådan prydnad i burken. Finns det verkligen något som slår kolglödstetror? Kanske skulle det vara kardinaler, de är ju outstanding iofs.

Till väggakvariet köpte jag tio gröna neontetror, falska neontetror, i går. Kulfiskarna som gått däri har knoppat av och försvunnit, den senaste klämde fast sig själv vid sidan av akvariet i slimlinebakgrundens skarv. Men då, va onödigt!!Han jagade en röd mygglarv och råkade fastna. Jag såg hela förloppet och kunde inte få loss honom eftersom akvariet är så smalt och han hade fastnat så långt ner. Vilken frustration alltså! Ja, ja, det blrv tio nya gröna tetror i stället då och döm om min förvåning när det simmar fram en kula när de kom ner. Va?? Vars kom han ifrån? Jaja, nu får vi väl se hur länge tetrorna får ha sina fenor kvar. Lite kul, apropå riksost, att bilden på kulfisken placerade sig i senaste månadstävlingen. Va??? Jag bara undrar, HUR mycket rörlig är en kulfisk?? De liksom svävar fram genom vattnet och kanske gör de små ruscher men särskilt rörliga är de inte. De rör på sin bakfena när de svänger. Min bild var kraftigt urklippt ur ett större sammanhang så den var rejält kornig (fast det blir alltid värre när den kommer upp på zoopet??? Varför kan man ju undra??). Kul ändå att den var med, det trodde jag aldrig när jag skickade upp den. Det här rörelsetemat var ju inte det lättaste och inte heller det roligaste. Jag hade en bild jag hade tänkt skicka upp men den var FÖR rörlig .

Kattisarna växer och blir bara goare för varje dag. Var och en av dem har verkligen sin egna personlighet. Kingston är kungen som är större än de andra två. Han talar ljudligt om när det är dags att äta, han jagar fötterna på morronen om inte maten kommer fram snabbt nog. När han går på lådan så går han i, sen går han ur. Ingen idé att rafsa upp nån sand över sina gjorda saker inte, nädå, det kan någon av hans betjänter göra. Först på maten och släpper inte fram någon annan förrän han är klar. Kingfisher, eller lillfisen som jag kallar honom, försöker gå i brorsans fotspår men är lite mer hänsynsfull. Han är den gosigaste av de tre. Zingoalla är verkligen en pimpinett liten dam som kan dra igång de andra två i en rasande lek för att sedan sätta sig vid sidan av och betrakta deras fjanterier. Hon äter snyggt och prydligt, inget glufs här inte. När hon går p ålådan så är hon riktigt ordentlig och gömmer länge och väl innan hon går därifrån, givetvis utan ett spår av kattsand på tassarna. Keliga som attan är de alla tre. Det räcker med att titta på dem så spinner de! Lillfisen och Zingoalla var med ner till Västträffen i Varberg förra helgen och jag måste ju säga att de skötte sig urtjusigt. De är väldigt tåliga för alla hyss barnen hittar på och står pall utan att morra, fräsa eller klösa. De slappnar av och hänger med liksom. Riktiga drömkatter. Medans Zingon och Lillfisen var i Varberg var Kingston iväg på egna äventyr. Han var med sin uppfödare i Linköping och ställdes ut. Han fick ett Ex1 och mycket fin bedömning av domaren, dessutom en medalj, och spåddes lysande karriär. Han tyckte inte det var otäckt utan spann hela tiden medans domaren kollade igenom honom. Senare i september skall både Kingston och lillfisen ställas ut och det tror jag kommer gå jättebra. Spännande för det är här i Göteborg så det blir inte sådant besvär med att åka långt.

Puh, nä nu skall jag inte sitta här längre... Jag har en jättebra bok som väntar... Isprinsessan av Camilla Läckberg.