Skriver mest för min egen skull så varning för trist inlägg!!

50 liter körsbär och endlers:
Fick äntligen bytt vatten i burken. Jag har haft så dåligt med lust det sista så det har slarvats en del med denna burken . Tyckte att det rörde sig lite lite och undrade om jag hade skickat allt levande till fiskhimlen men hoppla, hoppla Kerstin om det inte fullkomligt kokade av endlersyngel och körsbärsräkor i varierande storlekar. Alla Galaxerna var där oxå och rejält i lektagen. Jag fick röja rätt rejält i växtligheten för det hade växt så det knakade. Limnobiumen jag fick av Maria Sjöjungfru hade förökat sig så in i vassen att den täckte hela ytan där sessilifloran, zoesterifolian och rotalan krigade om utrymme. Fick kapat av det mesta och satt lite i mollyburken. Lite konstigt med alla endlersyngel var att här fanns massor av hanar.
Jag har ända sedan jag skaffade endlersarna tyckt att det varit knepigt att jag som mest bara har haft två hanar samtidigt. När jag fick röjt undan växtligheten så hittade jag minst sju endlershanar på tillväxt! Va kul!! Undrar om det kan ha haft med pH:t att göra?? Det borde ju ha varit rätt så lågt eftersom det var... Hm... tre veckor sedan jag bytte vatten?? Eller kan det bero på att tempen har varit hög? Tror inte mest på det sistnämnda eftersom det förra sommaren när det var som hetast (och akvariet står på fönsterbänken) bara föddes honor... Ja ja, det känns ju betryggande att veta att stammen åtminstonde inte är på G att dö ut... Gödde med pmdd.

20 liter humlisakvarium med maculatisarna:
Nytt vatten även här. Limnobiumen trivs även här och räkorna och maculatisarna med den. De gröna räkorna är riktigt luriga att upptäcka för de smälter verkligen samman med växtligheten. Undrar om det inte kan vara så det var tänkt? Jag undrar om dessa räkor kommer föröka sig häri... Har ju läst här på zoopet att dessa vill ha lite hårdare vatten än vad jag ebjuder dem just nu... Än så länge lever alla och har hälsan i behåll. Jag har kunnat se att det finns både hanar och honor bland de fem jag har. Här nedan syns en hona som sitter och mumsar i utloppsrännan med gosemulmen.


Passade på att flytta ut lite flytväxter för att skapa lite utsikt, eller jag menar insikt i akvariet. Där har varit så överbevuxet med najas så länge nu så firrarna har knappt haft något simutrymme . Inte för att maculatusarna tar så väldigt mycket plats men ifall de skulle vilja ta lite större plats då. Räknade in alla mina svartvitrandiga räkor och de verkar finnas på plats även dem. Det blev verkligen lyckat med de där Black Crystalen jag köpte för nu är samtliga räkor mycket mer synliga. Några yngel blir det dock inte. Undrar om det är maculatisarna som snappar upp eventuella räkyngel eller om det helt enkelt är så att där bara är räkisar av ett kön? Skall jag behöva köpa fler för att det skall bli yngel ? Gödde med pmdd.

110 liter levandefödarburk:
Ujujuj... här i fullkomligt kokar det!! Här har det fötts massor av svart små mollisar, dalmatinermollisar, guppyyngel samt metalltandkarpsyngel. Attans vet vart de alla skall ta vägen sedan men jag antar att burken kanske uppnår nån form av Status Quo så småningom?? Växterna från Ansjo har börjat ta lite fart. Det går inte jättefort men de växer. Nåt skumt är det med denna burken för här blir hemska långa trådalger så fort vi drar igång den... Trådalger, triggas inte de av järn? Knepigt... Vi har testat att byta sand, att tömma burken och låta den torka ur, skura burken och starta om på nytt; men lik förbaskat kommer de här genomjävliga trådalgerna tillbaka ! Skrapade rutorna rena från alger och gav dubbel dos pmdd.

170 liter slöjstjärt:
Här stod pumpen still!! Kan inte komma ihåg när vi rensade den sist så jag tog upp den och sköljde av den i samband med vattenbytet idag. Jo, jag vet att det är straffbart att rensa filter och byta vatten samtidigt men det var verkligen nödvändigt. Jag räknar kallt med att det finns masser me nyttobakterier i bottengruset.. Kallt var också vattnet jag bytte med så jag får nog kolla upp så ingen av firrarna får pricken av chocken med både rent, kallt vatten och ett rengjort filter. Rensade ur lite vallisneria till sjöjungfrun i lördags som hon kan ta med till sin jobburk och fortsatte lite även idag. Rensade rejält med gröna prickalger på rutorna och nu kan man faktiskt se in i burken igen! Och firrarna kan se ut. Dessa firrarna tillhör verkligen topplistan här hemma. De är orädda, sociala och snälla. Vad mer begär jag av mina firrar?? Ingentingen... Gödde med dubbel dos pmdd.

240 liter sängkantsakvarium:
Jomen, vattenbyten även här idag. Blåcikliderna hade lagt ägg i förrgår och jag hade faktiskt väntat mig att honan skulle passa dem på nån lämplig plats i akvariet idag men icke då. Hon hade gett upp och såg allmänt risig ut. Ibland så tror jag att det är hanen som blir förbaskad på henne och smiskar upp henne för att hon lämnar äggen vind för våg för det är inte första gången jag ser detta. Kul att de lekte i vilket fall som helst. Jag hade börjat tro att de var för gamla. Glaset härinne var illa täckt av gröna alger så här fick saneras med scotchbrite. Gödde med dubbel dos pmdd...

450 liter diskus:
Puh, detta akvariet är stort alltså!! Bytte vatten även här och håvade upp en mobbad diskus för att svinga bödelyxan. Fasen vad jag har svårt för det alltså... Mår riktigt illa över det ... Lennie rengjorde filtrena med nån veckas mellanrum så dessa båda borde vara fräscha än. Hela burken fick sig en invändig algputsning... Nu kan man ju se in i avariet igen Typiskt om man släpper de gröna prickalgerna för fritt så får de verkligen övertaget snabbt! Tempen ligger på 29-30 grader och jag tror detta tagit ut sin rätt på pansarmalarna. Jag inbillar mig att de slits ut fortare, liksom tetrorna, när de går i denna höga temperaturen. Hittade en pansarmal död nämligen. Den såg helt frisk ut och ingen av de andra verkar må dåligt. Den som hade dött var en napoensis. Skit också, de hade precis börjat bli riktigt snygga... Riktigt mörka med nästan fluorescerande, ljusa vackra "sidoprickränder". Gödde med dubbel dos pmdd...

Fiskar som är kvar (som skall väck) är de sista tanganyikafirrarna. Caudopunctatushanen och ocellatushanen åker till affären vilken dag som helst nu och den kvarvarande heliantusen skall till sina polare i Torslanda! Nu har han börjat fatta att stenröset faktiskt är tryggare än bakgrunden så jag tror att han skall kunna gå att håva.

Imorrn kommer en granne hit för att ta hand om 75-litaren. Vad skönt, då kan jag äntligen få lite plats för att ha en tom yta! Annars tycker jag livet är hektiskt just nu.. Snärjer på som den värste och kände idag att jag hade lite tryck över bröstkorgen. Typiskt stresssymptom känns det som ... Eller så har jag en rejäl förkylning på gång...

Nu är det bara tre dagar kvar tills vi skall hämta hem våra katter! Vi gläder oss alla och väntar otåligt. Jag hittade en begagnad kattmöbel på Blocket till vrakpris. Puh, vad skönt... Man vet ju hur det är med katter och klösställningar liksom!! Det finns ju aldrig några garantier att de kommer att använda dem. Skönt att man inte la en förmögenhet då. Tjejerna har engagerat sig i att göra fräcka små möss av papper med påskfjädrar i. Vad påhittiga de är!! De längtar verkligen nu.

Nä, detta var bara min egna uppdatering... Aldrig mer vattenmbyten på måndag och definitivt inte alla akvarier samtidigt!!