Här hemma händer inte så mycket. Dagarna rusar iväg i vanlig ordning så jag njuter verkligen av att få två dagars extra ledigt över Valborg och 1:a maj. Akvarierna har alla fått nytt vatten i helgen och ser fräscha och fina ut. Fiskarna ser friska ut och verkar trivas..

I lilla CR-burken har jag hittat två döda räkor men annars har de ynglat av sig som sjutton däri. Just nu går de inte att räkna. Jag skulle tro att de strök med av hög ålder. Hur gammal kan en CR-räka bli? De som är kvar ser inte sjuka ut och värdena i vattnet är bra med. Jag har hittat minst tjugo små millimeteryngel som bor i javamossan och minst fem vuxna honor som är överfulla med rom igen. Några av ynglen har rejält breda vita band somjag tror kommer bestå även i vuxen ålder. Den här burken gillar jag mycket, lätt att sköta och det första jag ser på morgonen och det sista på kvällen.

I 240-literskaret så verkar vi äntligen ha fått bukt med en enorm algbildning av gröna alger som täckt rutan varje morgon. Bara såna fula grejjer kan ju få en att tappa lusten rakt av. Vi rensade filtret igår och vad sjutton??
Nere i filtret bor det en hel koloni av körsbärsräkor!! Jag tycker jag fångat upp körsbär minst tre gånger i det akvariet och omplacerat till köksakvariet. Riktigt röda var de och verkar trivas bra där nere i filtret. Blåcikliderna verkar vara färdiglekta, visserligen skakar de konstant för varandra och munhuggs men några nya ägg har deras fajter inte resulterat i. Metaeparet verkar inte heller särksilt sugna på att leka. Förmoligen är akvariet för trångt för dem alla. Men, men... större blir det inte...

200-literskaret är jag kräktrött på. Heliantusarna är visserligen jättefina att se på och det är ju lite kul med alla gångar de byggt mellan lavastenarna men de är ju så förbaskat skygga!! Nä, jag önskar att någon ville svara på annonsen och erbjuda dem ett nytt hem för nu vill jag ha något annat häri om jag ens vill ha akvariet kvar...

170-litersakvariet funkar som vanligt. Vallisnerian har tagit över hela akvariet och skall rensas vid nästa vattenbyte. Slöjisarna skulle egentligen behöva ha ett nytt större akvarium så de kunde växa på sig lite till men det har vi absolut inte plats med. Rocky lever i harmoni med dem men helst skulle han behöva ett eget hem med egna skalarkompisar. Kanske 200:an skulle vara ett bättre alternativ? Högt nog är det verkligen!

450:an, ja häri glider diskusarna omkring. Det gruffas lite dem emellan men de är snygga och personliga. Vi röjjde runt och rensade i växtskogen förra vattenbytet så just nu är det som snyggast, när växterna har kommit halvvägs upp och bara trivs och är frodiga och gröna. Vi göder med dubbel dos pmdd vid varje vattenbyte.

54:orna: Det ena akvariet har vi stängt ner. Kungweensisarna fick en nytt bättre hem så nu har vi bara en ensam hane av ocellatus och caudopunctatus kvar. De är verkligen friska och fina så jag tror att de skall få åka tillbaka till affären om ingen annan vill ha dem. Lite tråkigt eftersom vi har haft dem så länge men nu är vi så trötta på att det inget händer... Just nu bor de ihop i den ena lilla burken. Den andra lilla burken funderar vi på vad vi skall ha till. En tanke som är Lennies är att vi skall ha killisar däri... Jag är lite tveksam till det för jag kan verkligen se mikrorasborer däri tillsammans med någon räkart som inte finns här än. Dvärgguramisarna saknar jag också jättemycket så det kan jag också tänka mig att ha däri.

I 110:an har det verkligen exploderat av yngel, både black molly och metalltandkarparna. Platyhonorna är rejält runda med så jag förväntar mig att det kommer bli lite småoranga yngel däri med under denkommande veckan. Det är hur kul som helst att se. Växterna som vi fick av ansjo har kommit igång bra med så nu är det frodigt grönt i det akvariet. Tänk att det var levandefödare som behövdes för att intresset skulle vakna lite?

Räkburken i köket tickar på bra. Endlersarna förökar sig i en våldsam takt så kanske är det dessa som skall få flytta till en egen burk? Till 54:an? Eller också är det galaxerna??

Väggakvariet hänger på väggen igen men det är inte vattenfyllt än, jag funderar på att trycka ner en rejäl boll med vitt filtervadd i filterkammaren för att dämpa flödet lite... Eventuellt kanske vi drar igång det ikväll men det vette sjutton...

Igår var jag och flickorna på kattutställning för att kolla in lite championer. Just nu är jag lite inne på att skaffa två katter som kan ha sällskap av varandra... Lennie är inte överhuvudtaget alls inne på min linje... Men nu råkar jag ha hittat två ljuvliga små tabbymaskade birmahanar... De är ju bara så söta?? Å igår var jag och kollade in lite extra hur tabbymaskade katter ser ut som vuxna.... fast kanske borde jag skaffa en ragdoll så det blir samma ras på katterna? Men nu har jag ju hittat två jättefina bebbar som skickat "köpmig"-vibbar...

Jaja...i den härliga vårsolens glans... Ha en underbar Valborg!!