Här hemma tickar livet vidare... Dagarna avlöser varandra och tiden går fort. Jag har åtagit mig massa nya engagemang som äter upp min fritid så det har inte funnits tid till så mycket zoopetande det sista. Akvarierna har blivit lite eftersatta men det skall tas itu med inom kort...

Räkburk, 60 liter:
Räkburken i köket med galaxerna har fullkomligt växt igen. Kollar man in i snåren ser man att det kryllar av endlersyngel och vid matning har jag räknat in alla galaxerna, de finns kvar! Den yviga växtmassan verkar gynna körbärsräkorna för nu har de återigen börjat öka i antal. Planen är att överskottet av växterna skall få bli en bra start i 110:an när vi väl drar igång den igen.

75 liter:
En ny omgång blåciklidsyngel simmar omkring häri. Varför vi tog hand om dem vette gudarna... Men små yngel måste man ju rädda liksom så nu får de vara kvar.

110:an:
Tomt, jättetomt, endast en hink med lite växter i som står placerad i akvariet... Sanden står på balkongen men jag är inte säker på om vi skall använda den. Tror jag skall skaffa blästersand så jag kan ha ansarmalar här. Skulle gärna vilja ha mina dvärgguramisar tillbaka i detta akvariet så jag tror att det skall få bli det. Fast än är jag inte säker... Det skulle lika gärna kunna få bli en burk med helt annat innehåll. Räkor? Minirasborer? Levandefödare?

2 x 54 liter:
Tanganyika med cyano i båda akvarierna.... Bah, vad tråkigt. Vi har placerat lite vallisneria i akvarierna för det är så nedrans fult med bara sten och sand! Inga av snäckisarna leker och de är allmänt tråkiga. Det bästa av allt är väl att Lennie med tycker att de är lite meningslösa så nu skall de stängas ner de med.
Men när vette gudarna... Tror fiskarna skall få leva kvar så länge de kan så får vi se sedan...Till förmån för växtakvarier med pyttefirrar. Yippie!!

450 liter:
Diskus, tetror, pansarmalar... Den gamla dorsigerhanen lämnade in igår morse. Tror han var ca fem år hos oss nu, han kom till oss som fullvuxen så det var nog ålder skulle jag tro. Hans fru är lite krokryggad och går nu ensam kvar... Undrar hur länge hon orkar hålla andan uppe. Hon är pigg som attan dock för ibland har vi försökt håva upp henne för att omplacera dorsigerna men ve att hon fastnat i nätet... Så hon får gå kvar så länge hon orkar. Diskusarna är vackrare än någonsin. Lite kräsna med maten men håller sams jättefint. De minsta och magraste har kastat in handduken nu så nu känns det som om de kvarvarande kommer resultera i ståtliga vackra diskusar! Just nu så här på morgonen är de som vackrast, när solen tittar in i akvariet innan ljuset slagit på.

240 liter blåciklid:
Det gamla strävsamma paret har just haft en liten lekperiod igen, de ser ut som skam runt sina munnar efter att ha hållit på att munhuggas i en vecka. Metaerna växer långsamt på sig och kommer säkert bjuda de blå p årevirstrider i sinom tid. Dessa är grymt vackra så jag ångrar verkligen inte att vi skaffade dem. Enda jag skulle vilja för alla invånarna i denna burken är väl dock att de fick sig ett 720, minst! Då kanske man skulle kunna ha ett par chokladciklider till och med. De är jag verkligen förtjusta i!

200 liter tanganika:
Fy, tråkigt, tråkigt, tråkigt... Firrarna är livrädda så fort man kommer nära akvariet!! De ynglar värre än guppy, vilket i och för sig är kul men det är inte så kul att man inte kan se dem om man inte sitter blickstilla i ca fem minuter. Bakgrunden i detta akvariet är ju ganska nyinsatt, en Juwel Rock, och baske mig att inte färgen börjat släppa... Värdelöst!! NÄR vi byter ut invånarna i detta akvariet så kommer definitivt akgrunden att bytas ut mot slimline säger jag!! Aldrig mer en Juwelbakgrund, dessutom var dessa dyrare än var BTN:s slimline var...

170 liter slöjstjärt:
Jupp, alla invånarna alive'n'kicking! Här händer ointe mycket mer än att vallisnerian växer ur karet med jämna mellanrum. Firrarna lever och har hälsan. Rocky framhärdar sina dagar tillsammans med slöjisarna och det funkar bra. Räknar in kilfläcksrasborerna en gång i veckan och ännu så länge är de alla vid liv.

20 liters:
Alla maculatusarna lever, räkorna likaså. Burken är min favvoburk tillsammans med nanoburken så ingen risk att dessa blir eftersatta och bortglömda. Har lite planer på att flytta om maculatusarna till väggakvariet och ersätta dem med brigittae eller nån annan liten pytteart. Får se vad som händer där med. Just nu inte så pioriterat kan jag erkänna. Allt funkar ju bra så varför röjja runt och orsaka massa besvär .

5,5 liter Tysklandsburk:
De tyska små CR-räkorna är alla fortfarande vid liv och nu är de dessutom ganska stora. De har med ökad ålder fått allt mindre vita ränder. Yngel har de fått i massor och det är snart superdags att flytta ut några av dem! Tror att jag måste ha en likadan burk till som denna för att ha som yngelburk. Nästa helg skall jag nog smyga iväg och köpa ett...

Selma, min gamla goa perserkatt har börjat bli ritigt dålig här hemma och jag tror tyvärr att hon måste avlivas. Hon har börjat få astma som blivit värre och värre. Hon har desssutom fått en vätskefylld böld vid ögat som påverkar hennes tårkanaler och andningsvägar. Inte mycket att göra är jag rädd. Dessutom har hon smalnat av alldeles förfärligt och hon var ju inte direkt storvuxen sedan innan. Detta känns fruktansvärt för hon har varit min trognaste vän de senaste 16 åren. Vi har en alldeles egen klubb, Selma och jag. Varje kväll när barnen somnat så ligger hon i mitt knä, varje natt sover hon vid min mage under täcket.... Det värsta är att hon vet vad jag tänker och hon vill absolut inte få någon spruta för att somna in. Det är de signalerna hon sänder ut... Än så länge har hon pigga stunder mitt på dagen när hon kan leka som en liten kattunge så än känns det som om hon kan få hänga med ett tag till men den dagen hon bara sover måste jag nog sluta vara så självisk... Hoppas den inte kommer snart bara...

Annars så är det åttiotalsfest som gäller ikväll. Jag har rafsat fram mina "härliga" gamla åttiotalskläder ur garderoben. Groteskt maffiga axelvaddar med pingvinärmar och skipants till det. Skall leta reda på lite go åttiotalsmusik med och även bege mig till myrorna för att se om jag inte kan hitta en åttiotalsinspirerad present att dra med mig...

Ha en underbart go dag. Nu har i alla fall jag gjort ett dagboksinlägg så nu väntar jag med spänning på nya inlägg från ...........