Puh ja...

Tiden rullar på i ett rasande tempo och jag har inte haft tid för så mycket annat än att bara jobba, gulla med barna, byta vatten och SOVA!! Mitt zoopetande har skett i mycket begränsad form, jag har ägnat mig åt att läsa alla nya inlägg (minst sju sidor varje dag juh ) och kolla dagböcker och goldmedlemmarnas fotoarkiv men några egna inlägg har jag knappt hunnit med.

Jobbet är riktigt tufft just nu så jag har varit helt slut varenda dag. Lite ont i mina händer med som gör att man sover dåligt om nätterna, vaknar trött på morgonen och sedan segar sig igenom ytterligare en dag i paradiset.

Snön som föll denna veckan innebar att jag fick se en helt annan sida av Göteborg - genom bussfönster och spårvagnsfönster. Spännande! Härligt att höra alla samtalsämnen och smyga ner sig i en bok och huttra lite för att det varit kallt ombord! Barnen är jätteglada över snön även om Lennie svor över att han var tvungen att hämta pulkorna nere i källaren för femtielfte gången denna "vintern"!

Alla fiskarna simmar omkring och gör som de brukar. Trivsamt och kul fortfarande även om intresset kanske svalnat något... Senaste månaden har jag allvarligt funderat på att sälja av lite fiskar och akvarier. Tur att Lennie då har haft sitt intresse på topp !

Väggakvariet kommer nog upp i sinom tid. Det går inte undan direkt. Jag hade hoppats på lite plusgrader så jag hade kunnat betsa ramen antikfärgad ute på balkongen men detta verkar inte aktuellt än på ett tag . Lennie tycker jag kan betsa det i köket men stopp och belägg - där har vi yngel på tillväxt i 75:an, tigerbarber i 110:an och räkorna, galaxerna och endlersarna i sexkantiga akvariet. Näh - jag tror de alla kommer förgiftas till döds om karet skall betsas i köket. Vart skall alla ångorna ta vägen?? Hade en stunds sinnesförvirring när jag tänkte att jag skulle dra ner det till hyresgästföreningens lilla verkstad och betsa det där men hejsan - akvariet väger 23 kg och är 65 x 65 cm... Å lite ont i händerna har jag. Dålig idé! Näh, jag har en plan att röjja undan i badrummet ikväll och betsa det där inne!! Sedan kan jag sätta lite press på Lennie att sätta upp det i veckan. Under veckan som gått har jag skaffat lite rådagrus, en slimline-bakgrund (som är tillskuren och klar och bara skall silikonas fast...). Av malawijanne fick jag bottenfilter som jag skall lägga över insuget i botten så inte gruset rasar ner. Jag har en liten tanke om att knö ner lite mer biobollar i filterdelen för att få bättre filtrering så det skall jag nog dona lite med tror jag... Massa trollhassel har jag också varit och tiggt till mig i diverse blomsteraffärer så det skall bli lite snirkliga smala rötter i akvariet. Dessa skall jag sedan klä med olika mossor. Har hittat en jättesnygg som ser hängande ut - en variant av javamossa. Fiskar i burken är ju sedan självklart - inga!! Här blir det bara räkor!!

Nä, nu skall jag dra igång en superlördag. Här skall handlas, bytas lite vatten och snyggas till. Stora tjejen skall på två kalas idag med så detta kräver lite planering. Klädbyte inför sista kalaset där det är pyamasparty som gäller.

Ha en go helg, ta reflexerna på om ni skall ut och tänk på att bilar har lång bromssträcka! Ännu längre när det är kallt, snö och modd!!