Puh, här har det baske mig vräkt, ja, jag menar VRÄKT, ner regn sedan igår kväll!! Vi har en liten damm lite längre bort i dalen som man ser ifrån vår balkong. Dammen har idag svämmat över sina bredder och just nu rinner det en å, som om inlandsisen hade smält, ifrån den och ner till lägsta punkten som är parkeringsplatsen vid skolan och dagis. Jisses vilken kalabalik det blir med en gång Moder Natur "ställer till" det. Om jag tittar ut från balkongen just nu ner mot dalen, så är det som en jätteflod som drar förbi. Undrar just om sådant påverkar marklagrenaoch kan få husen att rasa?? Mmm, jag är lite nojjig av min natur... Tur att vårt hus är byggt på ett berg!!

Idag har jag unnat mig att bara vara hemma och inte gå ut alls... Jag gick visserligen ut för att hämta barna från skolan och dagis men hu!! Jag blev dyngsyr från topp till tå!! Trots regnkläder och gummistövlar. Dagens uppdrag har varit att få i vatten, sand och berg i 200-litarn. Bytt vatten har vi gjort i alla kar utom i 110:an i köket. Den skall "saneras" och skrubbas fin. Vi har, precis som Sonja skriver, fått i en läbbig hårig alg som bildat små bollar. Den har förbundit baksidan av akvariet med både doppvärmare och pump sedan kletat in sig i växterna så det har blivit till att städa upp ordentligt. Först såg vi den inte men när den väl upptäcktes så var den riktigt utspridd. Liknar väl trådalg mest men inte sådär jättelånga trådar utan korta och taggiga mer. Ganska snygg på sina ställen men inte önskvärd på något sätt. Bort skall den, om inte imorron så på onsdag! På balkongen har vi lite sand som vi skall hälla i och blanda med den befintliga sanden i karet. Det behövs lite djupare lager för att få växterna att fästa. Detta karet var ju aldrig menat som en permanent kar men nu har det stått så här i snart ett år så nu får det vara kvar .

I ornatipinnis-snäckisarnas kar har honan försvunnit spårlöst. Hon och hanen hade en battalj i onsdags när han bestämde att han var starkast och sedan dess har vi inte sett henne. Vi trodde nog att hon hade hittat ett nytt gömställe men inte då. Vi lyfte och kollade på allt idag och hon fanns bara inte ... Men fullt av yngel finns det som hanen vaktar duktigt. Denna gången har vi bestämt oss för att flytta hanen och låta ynglen växa upp ensamma i akvariet! Han får flytta till 200:an imorron tror jag... Har lagt i en ampullariasnigel där nu för att "provköra" och se om allt är OK. Vi har gjort som vi brukar; kört filtret i något av våra befintliga kar, tagit gammalt vatten när vi ändå bytt och pytsat i bactozym och filterstart.



Nah, nu skall jag nog bara kolla runt en liten stund till innan jag ger mig. Imorron skall jag hänga med stora tjejens klass till Universeum.

Ha en underbar afton och dag!