Puh... Jag tycker dagarna gått som på löpande band sedan i onsdags. Fullt upp hela tiden. Fast på ett roligt sätt ändå . Min stora tjejs 8-årsdag firades på torsdagen och fredagen med släkten. Nästa söndag skall vi ha stort födelsedagspartajj med en annan tjej i hennes klass så då är det Fest och Party som gäller! Å mamma blir väl nån sorts lekledare antar jag?? Sedan får det vara färdigfirat!!

Igår lade vi ner mycket (!) arbete på att snygga upp 450-litarn. Den snygga roten från 240:an åkte ner och en stor tom yta skapades vid framsidan av rutan. Växterna ansades rejält, fy busingen, de var nästan på väg att växa ur akvariet!! För att inte tala om den äckliga andmaten. Borta är den nu men ack hur länge ?

Idag skulle vi egentligen slängt ner lite sand och "berg" i 200-litarn så den kan bli färdig för tanganyikacikliderna men det får vänta tills imorron... Idag har hela dagen susat iväg, återigen i ett rasande tempo. Startade dagen med att återvända till Hornbach för att gny på den färdighärdade silikonen, fortsatte så till en annan affär för att göra en reklamation som gick bra. Den tredje affären blev zookompaniet. Där dumpade jag 40-50 körsbärsräkor och fick i utbyte lite söta "Galaxy"-rasborer . Snacka om att man är lättpåverkad!! Lite skriverier om en minifisk i en tråd så startar tanken och vips så har man ett sug å sen är de hemma...

Jag tror inte jag hade tänkt tanken helt och hållet från början till slut för när jag kom hem med dem så blev jag lite snöig på var de skulle bo. Här fanns egentligen tre akvarier att välja på:
Nr1: 5.5 liter CR... Näh, för litet och dessutom redan fullt...
Nr 2: 20 liter med humleräka och maculatarasborer... Näh, för nystartat och dessutom fullt det med...
Återstod gjorde körsbärsräkornas bo; 60-litarn i köket... Lite vanskligt med endlersarna tänkte jag, men hoppla Kerstin, vad fel jag hade. Jag trodde endlersarna skulle jaga galaxerna ur karet men det blev precis tvärtom De är himlans rörliga och aktiva de här små rackarna, för att inte tala om nyfikna!! De färgade ut efter 20 minuter och efter 30 minuter var akvariet deras!!
Så man får väl säga att det gick bra va?? Knixar tummisarna och hoppas de är lika pigga imorron!

Jag har suttit och fotat dem nu här på kvällsingen. Vissa kort var ju lite lyckokast men de allra flesta var väl sådär... Man får verkligen ha tålamod och inte darra på handen alltså... Tur att vi har ett litet stativ (eller snarare två ) så man kan vila den kassa handsingen lite .





Nä, nu skall jag inte tråka ut er mer. Ha en underar dag alla!!