Hoppsan vicken eftermiddag!!

Kikade in i mitt lilla Nanokar med Crystal Red och vad skådar mitt norra öga??? . NYA CR-räkor!! Pyttesmå!! 1-2 mm bara, rätt in i javamossasnåret!!! WOW!! Vilken glädjeyra!! Jag har knappt vart kontaktbar för resten av familjen sen jag kom hem från jobbet, har suttit och fånglott rätt in i lilla burken för att kontrollräkna dem. Jag har sett fyra stycken men undrar om där inte är fler? De är så små så man skulle kunna tro att det var skräp om det inte var för den randiga kroppen... Yippiedippiedaisy!! Jag hade nästan gett upp hoppet om att dessa skulle föröka sig. Tycker mig ha sett de senaste dagarna att honorna tappat sin rom så jag trodde den hade gått förlorad... Men inte då!!! Å vad kul!!!

I köksburken med körsbär och white pearl så verkar det som om arterna inte korsat sig alltför mycket heller. I går hittade jag en vuxen humleräka däri.... Hur kan det komma sig?? Jag köpte ju bara två som jag la i det karet och de två har jag numera i eget kar... Så vart kom nu denna tredje ifrån som blivit kvarlämnad.... Måste bege mig bakåt i dagboken efter detta så jag kan kontrollera att det var två och inte tre som jag köpte... (Tänk om jag bara köpte två............)

Annars så har veckan knallat på med ett hysteriskt tempo.... Efter datorkrasch i veckan, tisdags så är man numer förpassad till en gammal seg burk som är långsam som attan....Ingen idé att skriva i några trådar för det har tatt sån hiskelig tid att öppna fönstrena och skicka iväg nya inlägg.... Värst är väl att alla bilderna KAN vara borta... Tydligen har de hittat några bilder men fanken vet.... Tog några kanonfina bilder på utställningen i Malmö som jag hade tänkt att spara till framtida fototävlingar.... Uuuhhh vad jag håller tummarna för att de finns där nånstans !!

I diskusburken har en liten rakbladsdiskus verkat rasa rätt mot döden... Än lever den men den börjar bli lite vinglig.... Egentligen borde vi ta den av daga men jag har inte hjärta till det..... Om den försvinner kommer säkert nästa diskus att bli mobbad... Några av diskusarna har fått fin storlek nu och ser prima ut men dem vill jag inte fästa mig vid för tidigare så har mina favvisar som växt mest och ätit bäst dött av oförklarliga anledningar.... Så nu vill jag inte titta på de fina diskusarna... Jag skulle bli så himlans lessen om de knoppar av sedan...

Nya räkburken artar sig riktigt bra. Har visserligen en del cyano i det men det börjar ge med sig med färre belysningstimmar. Maculatusarna i det karet är verkligen jättefina så jag är lite sugen på att skaffa tre, fyra till!

Snäckisarnas yngel har växt på sig jättebra så nu är det dags att göra något drastiskt för att få dem att överleva. Föräldrarna leker och lägger ny rom varje gång ynglen växt såpass att de klarar sig själva så förmodligen så flyttar vi föräldrarna till ett eget kar. Tror det blir lättare att ta upp föräldrarna än att jaga 5 mm:s yngel... Skall bara skaffa ett akvarium till... Jupp, bara ett akvarium till (vart det nu skall stå ).

Helgen skall återigen vigas åt akvarierna och lite algsanering... Känns skönt att ha bestämt det!! Så slipper jag önska att det blir vackert promenadväder, jag skall ju va inne ändå !

Ha en jättego helg!!