Åh va gott med lördag!!
Hälften av helgen har passerat men vi har hunnit med en hel del. Hemmet har sanerats och alla akvarierna har fått sig en riktig uppfräschning med algskrapning och växtansning. De senaste veckorna har vi varit lite sjuka och trötta så akvarierna har bara fått nytt vatten, ingen mer kärlek än så. Ibland orkar man bara inte med.

Torsdagens snabba rejs när jag lämnade blåciklidsynglen hade med sig att lusten vaknade lite. 240:ans nya invånare, tigerbarberna är verkligen stiliga så nu är det ett sant nöje att softa lite på sängen och checka in läget vid sängkanten. Att åtta fullvuxna tigerbarber kunde va ett sånt lyft? Nu är jag lite sugen på att köpa några albinobarber med, kanske några gröna med för alla goda ting är ju tre?

De nya similisen är jätteaktiva och framme hela tiden och de är ju bara sååå dösnygga!! Att jag äntligen fick tag i dessa!! Jättekul!! Min dröm i framtiden är att odla corysar! Det hade varit riktigt kul!! Fast det kräver ju ett helt annat utrymme... Här hemma har vi inte plats Har suttit och kollat hemnet efter lite hus nu igen och vi är väldigt mycket inne på att inte stanna på denna adressen för länge! Dels är det trångt men sedan har vi lite knäppgökar till grannar med som man knappt står ut med. Tvättmaskinerna både under och ovanpå skångrar igång konstant och får en att tro att en helikopter håller på att landa i vardagsrummet , sedan är det party minst en gång varje helg... Och det hörs....

Tillbaka till akvarierna: I onsdags var jag iväg och skaffade fem nya humleräkor, förhoppningen var att de skulle ha kraftiga, breda ränder men det var stört omöjligt att avgöra eftersom de var alldeles bleka i affären där de höll på att packas upp från grossisten. Det var en chansning men jag tog den! De hade inte de breda ränderna som jag hade hoppats men de var fina likväl! Idag hittade jag två av de nya alldeles rosa-röda och döda på botten i akvariet. Vilken besvikelse... Stackars räkorna! I vilket fall som helst så fick deras bytta nytt vatten idag. Det har blivit cyano i deras kar, inte så det syns så mycket men lukten går inte att ta miste på. Gödde med lite pmdd däri för att växterna skall få en chans att slå ut cyanon! Skall plantera lit emer i det karet under veckan som kommer. Tror att det är fullt möjligt att knö ner lite javaormbunke däri! B. Maculatusarna verkar trivas eftersom de har lite kiv och lite aktiviteter för sig hela tiden. De är verkligen ursnygga de däringa maculatusarna!!

Köksburken med räkorna fick sig en rejäl genomkörare med. Alla växterna däri hade växt så det knakat så där fanns knappt nån simyta kvar för de stackars endlersarna. Jag har inte samma tur som sjöjungfrun inte. Alla hanarna verkar knoppa av och det enda som finns kvar av endlers häri är små, små honor. Men räkor finns det gott om. I vilket fall som helst så passade jag på att ta upp pumpen och rensa filtret. Kände på mig att det kunde vara dags. I vanliga fall brukar jag märka det när flödet avtagit men i detta karet har flödet aldrig avtagit. Kanske beroende på att pumpen är överdimensionerad för att få lite större filteryta. I vilket fall som helst så var det mer än välbehövligt. Maken till ihopslammat filter har jag nog aldrig sett. Konstigt att endlershanarna försvunnit?? Knappast... Vilken geggig sörja!! Att räkorna överhuvudtaget överlevt häri . Efter vattenbyte och pumpstädning (vet att det är lite dödssynd att göra det samtidigt men måste man så måste man...) så slängde jag ner lite JBLpellets till räkorna och de fullkomligen avgudar detta foder!! Passade på att räkna dem samtidigt. Slutade vid 97.... Skulle nog tippa att det finns minst 140-150 räkor häri. Såg flera honor som bar på rom, så fler räkor är definitivt på väg. Skall hiva upp ett gäng och ta med på auktionen!! Så här många kan de bara inte vara.......kvar vill säga ! De äter upp allt!! Spikbladen har bara nervtrådarna kvar, likaså javaormbunken. Makalöst!! Och då matar jag varje dag med en matsked JBLräkfoder!!

Nä, nu är det dags för lite horisontalläge igen... Eftermiddagen tillbringade vi på Tjörn hos mormor eftersom hon fyllde år. Kul för barnen som fick träffa sina jämnåriga kusiner! Kul för mig med som fick surra lite med syrran och hennes gubbe. Lennie, stackaren (?) kunde tyvärr inte följa med eftersom hans förkylning vägrar släppa taget! I och för sig tror jag inte han sörjde för mycket över det.... Tror han tyckte det var gott att få va ensam kung över datorn och hemmet i fem timmar!!

Ha en fortsatt go helg!!