Ja, nu har jag inte skrivit på länge igen.

DUISBURG 2006
Förra helgen, torsdag till söndag var jag och Marie iväg på ett riktigt stort akvaristiskt äventyr. Vi åkte till Tyskland och Duisburg tillsammans med Göteborgs ciklidgrupp och Ciklidvännerna i Malmö. Resan startade vid 12.30-tiden på torsdagen med att vi satte oss i Maries bil och drog ner till Landskrona för vidare avfärd mot Malmö där fler personer skulle med bussen som skulle ta oss mot färjan Trelleborg-Travemünde. Vi åt lite halvokej mat på nån Thairestaurang i Landskrona, tittade lite staden och slog ihjäl lite tid innan vi satte igång att snurra närmare mötesplatsen där fler Göteborgare skulle sluta upp. Klockan 18.00 på kvällen var vi på plats och klockan 18.30 var vi på stället där bussen skulle hämta upp. Mycket grabbar ombord var det. Det var bara jag, Marie och en jättego tjej till i hela sällskapet med grabbiga ciklidgrabbar. Fast ändå ett jättegott gäng måste jag säga!! Vi slängde in vår packning och gick ombord på bussen som sedan fortsatte mot Malmö där ännu fler ciklidgrabbar väntade. Båten från Trelleborg avgick vid 22.00 tiden och väl ombord vi bjöds på en ENORM kvällsbuffé. Jag kan inte påminna mig om någonting jag saknade. ALLT fanns med!! Dessutom öl och vin i bufféform med?? Vad kunde vara bättre?? Vi fortsatte senare till baren där det satt en trubadurska och underhöll publiken.
Mycket tjöt om både ditten och datten och till sist var det dags att ge sig och gå å knoppa. Hörde dan efter om att det hade spelats lite kort fram till avgång och att några hungriga själar hade missat den goda frukostbuffén som serverades från 6.00 till båten anlände vid 7.30. Stackarna....

Resan mellan Travemünde och Duisburg är ganska lång, var det 60-70 mil? Nånstans där.... Vi stannade i alla fall till i nån ciklidaffär med ett, enligt mig, stort utbud av malawi och tanganyika, som tillverkade egna akvarier och där var det en del fantaster som handlade. Själv föll jag för en liten snäckis som heter Neolamprologus kungweensis, jättefin liten tanganyikaciklid. Köpte den inte utan stod emot. Detta var ju ett grabbigt ciklidgäng så det var ju definitivt en affär i deras smak. I den affären fick vi tips om en odlare några mil ifrån. Vår självutnämnde (och MYCKET kompetente!!!) reseledare tog kontakt och vi fick komma och titta. Det tog en stund att åka men vi kom fram. DET var nog den finaste lokal jag nånsin skådat!! SÅÅÅ mycket fisk, såååå ljudlöst och det vette tusan om där inte fanns precis allt???? Tre gångar med akvarier i tre höjder och säkert sextio akvarier i varje höjd. Ganska stort om du frågar mig i alla fall som inte har sett så många odlingslokaler. Nja, där fanns visserligen inga räkor och tetror men i övrigt?? Världens snyggaste koisvärdbärare som jag aldrig har sett förut i vilket fall. Kameran strejkade kraftigt eller hur var det nu.... glömde jag ta upp den???
Dessa små enkla bilder var de jag fick med. Resten av tiden stod jag och glodde in i akvariet. Nja, denna bilden tog jag med.... Här kan man ju börja prata om antal fiskar per liter , tror jag tänkte på alla tjafsiga trådar på zoopet om hur många firrar man kan ha i akvariet och så knäppte jag till :

Framåt sjutiden på kvällen var vi framme på hotellet. Efter en snabbdusch var det dags att ge sig ut för lite MAAAT! Resan var fint planerad men MATEN var totalt bortglömd. Kanske beroende på att det var massa ciklidistiska karlar med?? Kanske hade det med saken att göra???

Dagen efter var det återigen uppgång i ottan. Ett affärsbesök i Duisburg hos en handlare med specialitet på ciklider från central- och sydamerika stod först på schemat sedan väntade mässhallen och efter det ett besök på Zoozajac (uhh för stavningen där...). Denna första affären blev min favorit! Hittade mängder med räkor, dvärghumrar och firrar jag skulle kunna tänka mig. Mest var det små, små rasborer som jag lockades mest av men det fanns även emassor av olika jättefirrar som jag gärna skulle ha släpat med mig hem!! Väl på mässan snurrade vi runt i flera timmar och kollade på ALLT tror jag.... Inte en enda bild jag knäppte. Vi träffade massor av människor som vi kände igen så det kndes som ett litet zoopetrejs . Jag köpte ett litet pytteakvarium, kanske 5 liter eller så, för att ha lite räkor i. Jag hittade ett, för mig helt nytt, räkfoder från JBL, JBL prawn, som jag köpte för en femtilapp. Löjligt billigt om jag sedan jämförde med vad det kostade i zoobutiken i Tyskland och om jag jämför med den storleken på JBL:s burkar hemma... Jag fyndade också sex Crystal Red räkor för 2,99 euro styck. Där fanns körsbärsräkor för 1 euro, White pearl för 1,50 euro. Utbudet var enormt... Jag var jättesugen på de små röda dvärgkräftorna men i brist p åakvarium var jag tvungen att belägga mig själv med köpförbud! Rötter var SKITbilligt verkligen, likaså filtermaterial!! Det jag grämer mig över att jag inte kollade in var böcker, akvarielitteratur, som jag på bussen upptäckte att somliga köpt jättebillligt. Gör jag denna resan en gång till så ska jag definitivt hålla utkik efter detta!! Böcker kan man aldrig få för många av!! Annars så blev det en del småöl i mässhallen, det blev mer och mer folk hela tiden och värmen var tryckande så man var tvungen att "kyla sig". Dessutom så fick jag mina öl billigare, gratis faktiskt, eftersom jag blev lite tummis med bartendern .

Besöket på Zoozajac blev också en upplevelse i massiv akvaristisk anda!! Så stort utbud och så stor zooaffär har jag ALDRIG sett förut!! Där fanns ALLT!!! Ändå missade jag tydligen en hel del... Vad kan jag ju inte säga men jag hörde ju rykten p åbussen senare om detta . Om vi nån gång skall göra en längre zoopetresa igen så måste man ju bara se detta!! Jag var alldeles stum.... Helt otrolig akvaristisk avdelning med så gott som ALLT representerat, en saltvattensavdelning som var ENORM!! Om jag hade velat handla något där så fanns där ingen tid för det fanns liksom ingen tid att spilla på att vänta på en ledig försäljare... Nä, hit måste jag bara igen!!

Kvällen tillbringade vi tillsammans på en restaurang, hela gänget på 29 personer. Ljudnivån var hög, maten var tysk (och det får man själv se framför sig... ) och stämningen på topp!!

Sent på natten var vi i säng igen bara för att behöva masa sig upp i ottan igen... Själv var jag lite medvetslös vid sextiden på morronen så jag halkade i dushen, slog i knät och fick två knäskålar på ett och samma ben... Ouih!! Ajjj!!! Det gjorde -ligt ont men jag var för trött för att ens skrika eller ens forma munnen till ett ytte-pytte-ouch. Marie kunde inte förstå att jag så ljudlöst tog mig igenom smärtan... Just idag har jag bara en å en halv knäskål så jag räknar med att bara ha en enda knäskål nästa vecka... så som det ska va liksom.... (Att ett blåmärke kan anta så många färger liksom )

På söndagen väntade bussresan hem igen. Efter ett snabbt stopp på vägen för att hämta upp fisken från odlaren (på en rastplats där odlaren körde ikapp bussen och tutade glatt!) så var siktet inställt på Puttgarden-Rödby. Ett snabbt besök för att proviantera lite haltiga drycker hanns även med sedan så satt vi återigen på bussen. Den nya tjusiga bron över Öresund missade vi helt pga vi passerade sent så mörkret hade sänkt sig. Ca klockan 22.00 landade vi i Landskrona igen och där lassades alla inköp av. Tilläggas bör att bussen släppte av oss i ett industriområde nere vid hamnen och det såg nog ganska skumt ut med en massa människor som häckade där så sent i natten med massa konstiga frigolitlådor, backar med öl och rötter och konstiga hinkar. Åtminstone tyckte nog väktaren det som undrade vad som stod på.

Marie for iväg och hämtade bilen och sedan var vi på väg hem. Resan hem till Göteborg gick genom blixt och dunder. Marie tog oss hem med säker hand på ratten genom både ösande, hällande regn och en sovande Maria vid sidan av. Tack Marie!!! Jag var väl hemma ca 02.00 och satte igång med att starta upp lilla akvariet; tjuva sand från ett fungerande akvarium, stjäla lite växter och rötter från andra akvarier och sedan koppade jag in de nya räkorna. Vid 03.30 ramlade jag isäng och klockan 4.45 ringde väckarklockan för att tala om att det var dags att gå upp och snygga till sig för ännu en underbar vecka på jobbet!! Å sedan har veckan fortsatt.... Skittrött och görförkyld (AC:n på bussen??? Brist på sömn??? För många människor som andades åt mitt håll samtidigt???)!! Men ändå nöjd över en supertrevlig resa!!

Zoopetvästträff i Varberg
Igår träffades det goa gänget i zoopetväst igen! Vi gjorde affärerna i Varberg med en titt hos Kaj. Lennie och jag skulle på 40-årskalas i Ullared så vi fortsatte inte med västgänget hela dan. Vi missade besöket hos ansjo men vi får hoppas att vi har det innestående!!

Igår upptäckte vi att våra zambiasnäckisar släppt sin andra kull med yngel. Fanken, Kent på Nol lovade ju att dessa skulle vara en utmaning juh?? Det verkar som det enda de behöver är vatten så gör de resten själva... Det ser rätt kul ut med två generationer yngel som simmar runt i akvariet! De största ynglen är väl ca 4 mm nu och de minsta var frisimmande igår. Matar gör vi med nykläckt artemia och lite babypowder. Lite hyvlad fryst artemia och räkmix slänger vi ner med och det verkar funka bra! Skumt att de stora ynglen låter de små vara???

Resten av akvarierna funkar på som vanligt. Blåcikliderna vallar runt sitt senaste moln av yngel i 240:an. Puh, vilka yngelmaskiner de är. Hade en plan att suga upp de nykläckta små och ge som levandeföda till diskusarna men jag har helt enkelt inte hjärta till det . Ynglena är ju så himlans söta juh...

Hoppas ni orkar hänga med lite i detta maffiga inlägg. Skall försöka hålla mig lite lugn och inte smälla upp så mastiga inlägg mer....

Kramisar på er alla och AKVARISTISKA välgångsönskningar!!