...Hu.... vad längesen jag skrev nåt här..
Tack för puffen Sonja!
Här hemma har dagarna fyllts med vattenbyten, tvätt, barnkalas och flytt av fiskar och ARBETE!!
Mina händer är inte så samarbetsvilliga som jag skulle vilja så det är så himlans besvärligt att knappa på tangenterna men jag borde nog ändå göra ett inlägg så jag vet NÄR det var vi organiserade om och hur...

Helgen som passerade tillbringades med släkt och vänner som kom för att uppvakta vår goa fyraåring! Torsdagen innan blåste jag upp 35 ballonger och var lite trött när jag gick till sängs. 25 ballonger till barnen på dagis och resten till hemmet. På fredagen hittade jag femtio balonger till och va fasen... ingen idé att de möglar så jag blåste upp dem med när tjejerna hade gått å lagt sig... Planen var ju att överraska på själva födelsedagen men det var ju stört omöjligt. Klockan sex på lördagsmorgonen kom lillfisan upphoppandes i vår säng.... Jag som hade satt klockan på 7.00??? Ibland förstår jag ingenting... Hela veckorna kämpar vi med att få upp den lilla sjusovaren lagom till dagis vid 7.00??? Å får nästan bli lite ilsken varje dag vid 7.30??? Ja, ja... så gick det med den sången å den överraskningen... Mycket fina presenter och paket fick hon och alla kusinerna som kom var jättekul att leka med. Fullt ös både lördag och söndag. Och disk, disk, tårta, tårta...Jag tror hon var jättenöjd med alla sina fina presenter! Bäst av allt var sparkcykeln som hon till och med skulle ha bredvid sig vid sängen ! Mmm-mysigt!!

Vattenbytena som vi brukar ägna oss åt främst på helgerna delades upp på torsdagen och fredagen. När vi nu ändå höll på så organiserade vi om i våra akvarier lite. 45:an som stått i det närmaste tom, sånär som på munruvaren och en ensam sebrafisk tömdes. De båda firrarna fick flytta ut till bolivianerna i köket. Å tänka sig att en enda sebrafisk kan stressa ett helt akvarium så till den milda grad. Tyvärr måste jag säga så kommer den stackarn bli halshuggen nästa gång vi lyckas få in den i håven. Den är så elak att det knappt finns!!

Slöjjisarna har haft det lite varmt det sista och jag trodde att det berodde på de nya reflektorerna för Lennie har ju sagt att doppvärmaren är urdragen. Vilket visade sig vid vattenbytet att den inte alls var.... Stackarna har kämpat på i nästan 28-gradig värme och flämtat vid ytan. Jag har satt ner fler pumpar som fått blåsa ner mer syre och låtit luckorna (juwel-kar!) stå öppna i hopp om att sänka temperaturen. Å hela tiden var det doppisen som stod på!! Nu är den utdragen i alla fall. Nu blir det istället till att hålla kollen så inte natt-temp och dagtemp skiljer sig för mycket åt.

Diskusarna som tidigare gått i 240:an har fått flytta ner i 450:an. Kanske är det lite för mycket diskus nu men de gula ser åtminstonde ut att trivas bättre!! Lysröret i 240:an la plötsligt av och eftersom det blidde så himla skumt så passade vi på att ta ur dem. Vi jagade samtidgt rätt på alla förrymda räkor vi kunde få tag i. Av en enda körsbärshona som från början var på rymmen, hade det blivit, och håll i er nu, 43 räkor!!! Diskusarna verkar i alla fall komma mer till sin rätt i stora akvariet och äter mycket bättre. Nu har vi 13 diskusar där i. En av dem är lite rakbladsformad och kommer nog inte gå vidare till final men än så länge är den en ettrig liten rackare och så länge den är kvar så är det ingen annan som halkar efter i alla fall. Annars vette tusan om diskus verkligen var vår grejj??? Det känns som om man tröttnat lite grand på akvarierna på grund av alla vattenbytena och all stenkoll vi har hela tiden på just deras akvarium... Fast det är det nog... De är så granna och trevliga så det måste vara så. I helgen när vi hade kalas så var de verkligen inte sociala. De tyckte det var fruktansvärt otrevligt med så mycket ögon på sig och kände sig bara trygga att komma fram till rutan när jag och Lennie gick fram till akvariet. Det är ju onekligen lite häftigt och gör ju att man känner sig lite utvald!!

Selma var inte heller så glad för alla gästerna. Hon blev så himla rädd så hon vågade inte ens gå på sin toa så hon pinkade istället i vår säng, vilket vi upptäckte sent på lördag kväll när vi var trötta som råttor och bara ville lägga oss ned. Fasen oxå!! Begriper hon inte att det är FÖRBJUDET??? Jag har lovat Lennie att nästa gång hon gör sånna dumheter så ska hon avlivas.... För hon har gjort det förr... Upprepade tillfällen... 16-årig gammal perserdam... enveten sådan och kanske börjar även hennes blåsa bli lite besvärlig... Jag höll i alla fall ett utomordentligt försvarstal för henne och menade på att alla barnen som stojjade runt gjorde att hon inte kunde gå på toan... Å Lennie sa OK... för denna gången....

När diskusarna flyttat ur 240:an blev ju karet tomt förutom på mina finpansarmalar.... Så Lennie håvade upp den sargade blåciklidshanen och la honom för lite läkning i 240:an... Blåciklidsynglen i 75:an hade bråkat runt så de alla var mer eller mindre "uppätna" (saknade lite fjäll) så de håvades upp och lades ihop med mamman i 200:an. Om de får gå häri ett tag kommer de växa på sig fint och bli säljbara fortare. Den senaste kullen med yngel, 25 stycken, håvades upp och flyttades ner i 75:an där de större ynglen gått. De små var inte mer än ett par millimeter stora så de försvann i 75:an. Smarthuvuden vi är... Varför la vi dem inte i 45:an för ett par veckor??? Däri hade de haft en sportslig att se vart maten är! Ja, ja.... det skall nog gå bra så här med!!

Idag fick blåciklidsmammsen flytta ner till pappsen i 240:an. De båda har läkt fint nu och mammsen har jagat ynglena så det rykt i akvariet!! Det tog väl 3 sekunder innan blåciklidsparet var på G med ny lek!!! Iiihh, vilka porrfiskar!!! Måste ju också säga att när vi flyttade ut hanen hade de precis lagt en ny omgång ägg.... Nu får de ta en paus så de kan bli snygga igen!!

Nä, nu skall jag knoppa. Imorgon väntar en bilresa till Landskrona för vidare färd med GCG och MAF mot Duisburg och Diskuschampionatet! Skall bli spännande!!! Har aldrig vart på en sån stor mässa förut och det skall bli kul att kolla findiskus!!

Ha en gutes wocheende alles!!