Usch ja... det här blir inget roligt inlägg för er andra...

Livet rasar vidare och tiden för zoopet är knapp. Barnen kräver sitt och sedan har jag nya projekt på G med jobbet. Att jag sedan är ordförande i lokala HGF och sitter med i en annan styrelse och massa grupper i skolan och på jobbet gör ju att jag tycker att tiden knappt räcker till för att ens sköta hushållet i dessa dagar...

Vad har då hänt i våra burkar?
170-liters slöjiskaret: Alla fiskarna har överlevt den brutala storstädningen förra söndagen. Har ju aldrig trott något annat visserligen men man kan ju aldrig vara säker på att balansen skall bestå när man rensar upp alla växter, rycker upp rötter och slamsuger bottnen p åi princip allt och samtidigt rensar filtren. Det var vad jag gjorde och inga värden har visat sig vara kassa. Inga fiskar har heller dött, snarare verkar de tacksamma för att de fått simytan tillbaka och lite renare miljö att simma omkring i. Sebrafiskarna som stört mig hur länge som helst åkte upp till ett annat akvarium. Den ene dog dan efter men det kan bero på att denn hoppade ur sin hink under flytten och låg en stund på golvet innan jag såg honom/henne. De är hur vackra som helst men attan så ettriga. Kilfläcksrasborerna slappnade av så fort de blev av med stressfirrarna!!

200-litersburken: Blåcikliderna vallar runt den senaste kullen tryggt och säkert. Deras läppar ser heöla och fina ut så snart är det väl dags att leka igen och fläka upp dem igen?? Tyckte Lennie tjoade alldeles nyss om att de var på gång igen. Deras minsta yngel är väl kanske 5 mm nu och har växt riktigt bra! Från att ha varit en skara på kanske hundratalet så verkar de 25 starkaste ha överlevt igen.

240-litersburken: Gula diskusarna ja... Fick avliva min snyggaste diskus med störst potential igår. I och för sig så har den inte varit det de sista månaderna utan den har varit lite dödsmärkt. Kallar det för rakbladsdiskus jag. Den verkade få lite bättre odds när vi lyfte ur de tre största diskusarna men nu hittade vi den vid ytan i onsdas, knappt vid liv. Usch vad sorgligt!! Den var otroligt vacker och kaxig när den först kom till oss. Förstår inte varför de blir sådana men jag känner mig skyldig ändå. Det känns som om den hade fått det bättre hos nån annan än oss... Resten av diskusarna äter bra eller nja... vi har en pidgeon blood som inte heller ser så frack ut.... Den kommerförmodligen stryka med den också.... Bah, vad sorgligt.... Känns som det inte finns så mycket att göra när de "lägger av".... Men resterande har jag gott hopp om att de kommer bli stora och ståtliga... Eller inte....

54 liter ornatipinnis: Nyaste snäcklekarparet. Här verkar det vara lite löööv i karet. Honan vaktar ihärdigt en snäcka och hon och hanen dansar för varandra och spänner fenor... Den överblivna honan skall vi försöka håva upp i morron och lämna tillbaka så hon inte jagas till döds... De tre amullariasniglarna verkar göra nytta i akvariet och är den sann prydnad!

54 liter ocellatus: Hannen i detta karet är verkligen leksugen och honan verkar bli lite frimodigare. Hon äter och är framme trots hanens idoga jakt på henne! Hanen håller på och begraver varenda snäcka. Fram med snäckan, bort med snäckan. Han är helfestlig att titta på när han far runt och biter runt med snäckorna!

450 liter diskus: Diskusarna i detta akvariet växer verkligen! Kung Kaxig är så jäklans snygg alltså. Hans bäste vän är miffoskalaren Rocky, vårt yngel som lades som ett romkorn p åpumpen den 9:e februari. Nu är lille Rocky bra stor och bra kaxig! Ihop med kung Kaxig som den simmar ihop med så regerar han i akvariet. Jagar kung Kaxig bort nån diskus från maten gör Rocky likadant! Känner mig övertygad om att Rocky är rätt namn och om att det är en han. Dessvärre har han börjat sätta av efter våra tetror och det vette tusan om jag accepterar!! Ge fanken i tetrorna!!

110 liter fisksoppa: Här har det inte hänt någe mer än att bolivianernas yngel varit frisimmande och sedan försvunnit. Vi räddade undan en melinimal till detta akvariet som verkade ha dåliga odds i 450:an. Den har nu hämtat sig och jag misstänker starkt att den klarat sig på levandefödan som bolivianerna har att erbjuda. Pristellatetrorna går kvar i väntan på att vi skall bestämma oss definitivt för om vi skall ha dem eller inte. Dessa är helt fullvuxna och himlans granna tycker jag så jag vet inte riktigt om jag har hjärta att göra mig av med dem. Kan ju inte gärna ha tre stim med teror i 450:an och nån annanstans kan jag inte tänka mig att ha dem.... Lennie vill inte ha kvar dem...

75:an med blåciklidsyngel: Nu är det snart dags för de fyra största attflytta men det känns lite futtigt att bara komma med fyra stycken så vi låter nog tio bli stora nog innan vi lämnar in dem!! Skall kolla med affären imorron om han överhuvutaget kommer ha plats för dem.

60 liter räkor: Nu har jag bara endlershonor kvar. Hanarna verkar droppa av en efter en och de yngel som föds verkar bara vara honor. Undrar just om de
är ph-beroende när det gäller könsfördelningen? Läste en jätteintressant artikel om detta här på zoopet så jag får nog läsa om den en gång till. Humleräkorna hade jag bra span på igår men idag har de inte synts till Blåbärsräkorna har inte heller skymtats alltför mycket. Såg en idag och sprang iväg efter kameran för att kunna knäppa ett kort men attan heller... När jag kom tillbaka för att ta ett kort så var den som bortblåst.. Ja, ja... har jättelust att sätta upp ett akvarium till (minst) för bara räkor...

I sovrummet har vi också en liten 45-litersburk igång med en ensam munruvarhane som vi nog skall försöka bli av med. Just nu har den en ensam sebrafisk med sig som den gärna härjar runt med... De får nog flytta till affären de med. Kanske får jag plats med lite räkor häri sedan??

I övrigt så hatar jag den gröna slangen lika mycket som i förra inlägget.... Å byta vatten är verkligen dötråkigt!!!

Ha en underbar helg, själv jobbar jag extra och fixar iordning frukost till TV-pucken så min väckarklocka pinglar igång vid 4.30 imorron!!!