Hatar den gröna ormen, vattenbytarslangen... URTRÅKIGT med vattenbyten just nu.....

Fiskarna mår bra allihopa och det är väl för den gröna ormens skull antar jag.... men just nu är de dagliga vattenbytena så tråååååkia !!!! Diskusarna får nytt vatten varannan dag och där har vi hamnat i ofas med de båda diskuskaren. I ställett för att smäcka dem båda samma dag så kör vi ett om dan. Tidigare bytte vi varje dag men då flåsade de värre än bara den och varannan dag har fått dem att växa bra och tjocka på sig lite. Yngelkaret med blåciklider får också nytt vatten minst en gång om dagen för där trycker vi på friskt med mat så de skall växa sig ordentligt affärsstora. Därför den gröna ormen ivägen hela tiden. Fanken, vi tillbringar så lite vaken tid hemma så det känns så meningslöst att rulla ut den och rulla in den vareviga dag... Kan man inte få vara lite slarvig några dagar???

Nya snäcklekarkaret funkar perfekt verkar det som för den ena honan har sannerligen parkerat sig vid sin snäcka och stilar på för hanen. Funderar på om det inte är så att hon redan har rom i snäckskalet? Vi får helt enkelt vänta och se. Det hade varit hur kul som helst måste jag säga!!

Den nya (n)ancistrusen som jag fick ärva av sjöjungfrun har accepterat sitt öde som ensam mal i 240-litarn och han verkar inte det minsta missnöjd med det. Han är på hugget så fort man sänker en maltablett och inte det minsta skygg så en fru till honom så är nog den odlingen tryggad med !

I söndags röjjde jag runt i slöjisarnas kar. Slängde nog ca 5 kg växter som hade blivit alldeles för svarta och slemmiga. Mest slängde jag anubias som var utom all räddning men även 75% av vallisnerian som täckte nästan hela botten. Alla fiskarna håvades upp och fick bo i hink under några timmar men sen fick de baske mig flytta hem till ett sanerat och tjusigt akvarium igen!! Och nu trivs de!! Äntligen blev det lite simyta att tuffa runt på!! Under mitt storröjj sökte jag desperat efter min stora fina ancistrushona, Malin, men hon var som uppslukad, inte ett spår, ingenting...

De nya räkorna har jag sett litegranna. Jag har sett två humleräkor men inte blåbärsräkorna...White pearl-räkorna har börjat yngla av sig har jag sett. Massor av söta små vita "ulltottar" har jag kollat in. Såg en spännande match igår mellan en av humleräkorna och en körsbärsräka. Körsbärsräkan hade fått tag i en torrfoderflinga och satt och tuggade på den i godan ro när humlan helt plötsligt uppenbarade sig. Humlan liksom burrade upp sig och gjorde sig stor och jag såg hur körsbäret först försökte försvara sin flinga för att sakta, sakta dra sig tillbaka, med spröten uppfällda och backande bakben, för att lämna över flingan till humlan. Va??? Till och med små räkor va?? Det såg hur kul ut som helst!!

Av blåciklidynglenas yngel finns det noll kvar, vilket var lite väntat!! De är faktiskt 22 stycken ganska stora yngel nu på 75 liter som skall försöka samsas va?!? Mission impossible !! Vårt gamla blåciklidpar verkar lyckliga tillsammans igen när de nu vallar runt nästa kull med yngel. Läpparna har börjat läka lite smått efter att ha sett helt uppfrätta ut!!

Nä, nu skall jag knoppa, hade bara tid med detta lilla stressade inlägg. Är som sagt trött på gröne orm.... Måste han ringla ur toaletten hela tiden så man inte kan stänga dörren och ligga mitt framför TV:n vareviga dag??? Måste hitta en snygg (och osynlig) gömma för den.

Ha en go afton!! Å kom håg: Man kan inte bromsa sig ur en uppförsbacke!!