... så va de lördag ijjen En vecka sedan kräftskivan... Maria har fyllt år, Lennie, grannen å mina gudbarn. Hualigen vad de anfaller överallt ifrån födelsedagarna! Alla har ju inte fått blommor och uppvaktning men de flesta har i alla fall uppvaktats.

Akvarierna tutar på... Sedan vi skaffade diskus känns det som den bannade vattenslangen ligger ivägen hela tiden ! Quäk , vad jag är trött på att se den gröna ormen ringlandes ut från dassdörren nu. Vill verkligen ha ett hus med akvarierum och automatiska vattenbyten där man kan slabba lite mer. Med den gröna slangen följer det nämligen med x antal handdukar också ... Å dessa skall tvättas och hängas på tork så de är även de ÖVERALLT!!

Medicineringen av gula diskuskaret har gått fint känns det som. Alla bajsar brunt igen (mmm, låter fräscht va?!? ). Vi var nog lite väl frimodiga idag för vi flyttade de tre största diskusarna i 240:an till 450:an. Kändes som det var för stor konkurrens om födan i 240-karet och det verkar faktiskt som om de kvarvarande samsas bättre nu, både om födan och utrymmet. I stora karet har vi nu 9 diskusar och i det lilla har vi 6 stycken. Jag tycker de gula verkar ha stannat upp lite i tillväxt och jag hoppas att detta har haft med flagellaterna att göra och att det finns en chans att det vänder nu när de största därifrån fått flytta. Jag tyckte att de största såg ut att vara jämnstora ut med dem i 450:an men ojsan så jag bedrog mig. När de väl hade hamnat i 450-karet var de allt mindre . Håller tummarna för att vi inte gjort nåt dåraktigt nu bara...

Nya snäckiskaret är igång och bubblar sedan tre dagar tillbaka. Vi har kört igång filtret med gammalt filtermaterial och gammalt vatten. Tillsatt lite Nitrivec har vi oxå gjort för att känna oss säkra. Imorrn tänkte vi åka till Nol och lösa in vinsten från lotteriet på GCG-träffen i måndags, 300 kronor i presentkort. Antingen blir det nån liten koloni med snäckisar eller också blir det lite stenar till deras stenrösen.

Mamma Blåciklid har nu flyttat sina sprattlande nya yngel till ett hörne i framkant på akvariet. Tacksamt för då kan man verkligen kolla in utvecklingen. Nu ikväll är de inte långt ifrån frisimmande så jag tror att de med all sannolikhet kommer svärma i karet imorrn.

Taeniatuspaletterna kommer nog leka vilken dag som helst. Flytten till 110:an har gjort dem gott och honan är nu sådär skitsnygg som bara hon kan vara! Hanen är ju alltid lika grann! Bolivianerna och paletterna verkar samsas bra i samma kar. Förmodligen pga att de tagit varsitt hörn på akvariet. Där är ju gott om växter, rötter och avdelare däri.

Så, nu får det räcka med rapport för idag. Ha det gott!

Dagens ros till min karl Lennie för att han är världsmästare i vattenbyte!! Å så e han ju så jäklans snygg med !!