Goafton, goafton!

Idag har hela familjen varit ute och kollat hus inför ett eventuellt husköp. Vi begav oss uppemot Sollebrunn och Alingsås dit vi kan tänka oss att flytta. Är hiskeligt trött på att bo i dårarnas paradis.... (Kanske därför vi hamnade här ) På vägen hem var vi iväg och skaffade oss ett ytterfilter till 450:an. Känns som om det är nödvändigt verkligen. I grund och botten kommer förmodligen diskusarnas sjukdomar av att det är för liten filteryta och för lite filterkapacitet....

Liten akvarierapport då:
240 liter diskusakvarium: Skygga diskusar som endast äter när man inte ser på... Nu har de dratt med sig pansarmalarna in i sitt mörker med. Kolglödstetrorna verkar fungera kanon, snyggaste stimmet i stan!! De nya har i och för sig inte färgat ut ordentligt n och det kommer ta ett tag.

75 liter munruvarakvarium har blivit 45 liter munruvarakvarium nu i veckan. Vi har två hanar kvar efter att vi tappat honan (ja, hon vart ju jagad av tre karlar hela tiden...) och den minsta hanen (han vart jagad han med...). De två kvarvarande hanarna matar vi nu upp så det skriker om det så kanske man kan lämna in dem och få nån snäcka i utbyte??

170 liter slöjstjärt: Bekymrad över ancistrusparet som verkar ha försvunnit.... Honan har inte setts till p åflera veckor och hanen verkar ha lämnat sin grotta. Två 2 cm yngel har siktats men det är också allt. Slöjisarna bajsar p åsom vanligt så det känns som det snart är dags att röjja upp och snygga till lite grand... Misstänker starkt att de saknade malarna har med allt "bajset" att göra...

200 liter Blåciklid: Blåciklidsynglena har håvats upp idag och flyttat till 75:an i köket. Mammsen och pappsen har jagat runt dem lite häftigt det sista, känns som om de är på G att leka snart igen.... Så, upp med dem och göda så de också kan få flytta till affären. Räknade in dem till 22 stycken. En liten stackare blev kvar och jag misstänke ratt han kanske blir mat för föräldrarna... Två ancistrusyngel har siktats av paret i detta akvariet... Tror vi skall knö ner lite fler gömställen så ynglen får en challe att överleva...

54 liter palett: Är nog bara palettakvarium tills imorron sedan skall det bli makeover häri. Nya Lamprologus brevis hade vi tänkt oss. Sanden, snäckor och lite tjusiga stenar är införskaffade!

54 liter snäcklekarkar: Fasen va elak han e hanen!! Honorna är inte riktigt könsmogna ännu och det förstår inte han. Han blir bindgalen när han ser dem och ger sig inte förrän de lekt döda i flera minuter. Under tiden kan han å till riktigt elak attack.... På fredag skall vi nog åka och försöka byta ut antingen hanen eller honorna.... Det känns inte som om detta kommer funka i längden....

110 liter köksburk: Bolivianerna vallar de sista tio ynglena. Här blir ingen mat över när de glufsiga tetrorna ätit. Tror nog, och jag blir alltmer övertygad om det, att de skall få flytta med. Riktigt synd eftersom de är grymt snygga och dessutom fullvuxna. Vi har ju till och med ett litet yngel efter dem i 240-diskuskaret som nu har samma size som kolglöden. Tillbaka till 110:an. Det hade varit kul att nån gång lyckas med att föda upp bolivianer så tusan vet om de inte skall få gå själva?? Fast å andra sidan skall ju våra snygga taeniatuspaletter ner i detta karet under morrondagen sådär försvinner väl chansen för både palett- och bolivianyngel .

60 liter räkor: Råknade in räkorna till över 80 igår så de lever och har hälsan i behåll. Däremot så är de så hungriga att de börjat knapra upp spikbladet nu med... Fy vad ful(l)t det har blivit... Men räkorna är så söta!!!

450 liter sydamerikaburk: Idag slängde vi i andra dosen med superdupermedicin. Det är fortfarande en Red Rose som ser mörk ut... Hoppas att det är sjukdom som fått honom/henne att stå och trycka men det kan också bero p åatt det är lite ranggruff i karet. KungKaxig, som stått emot alla sjukdomar är ju ganska stor och just kaxig och han skall va först och ha mest hela tiden och han fullkomligt äger matplatsen... Så här försöker vi sprida ut maten så den hittas av våra andra diskusar. Pansarmalarna behöver dessa dagar av svält under medicineringen för de ser verkligen ut som små tunnor, de vita albinosarna liknar rosa små grisar ! Dessutom leker de som tokar framför rutan just nu! Hur kan det va? Måste bero på vattenbytena, ljuset som är släckt och rådande fasta .

Näpps, nu skall jag inte sitta här å möggla. Lennie tjatar om nån film han skall se..... (säkert en med mycket blod, spöken och annat otyg så jag kommer sova dåligt inatt...)