Ja, det måste man ju säga! Vädret är underbart, barna har tagit sovmorron och jag har fått vara uppe alldeles själv hur länge som helst! Egen tid!!! Det är man ju inte bortskämd med precis!

Igår morse när jag vaknade blev jag skitlessen för jag såg att min röda super melon låg och flöt uppe vid ytan.... Hur f*n kunde det hända? Den var hur frisk som helst på kvällen så jag kan bara inte hitta någon rimlig förklaring. Järnspik oxå!! Samtidigt som jag gladde mig över att bilden på just den kom trea i fototävlingen så känns det lite hånfullt att den inte finns kvar. Min finaste diskus juh.... Det är inte första gången som bilderna på mina fiskar går samma öde till mötes... Först var det min gula fjärilsciklid, den dog under pågående röstning, min andra diskus som var med, den dog under pågående röstning..... Undrar om jag vågar skicka in fler bilder på mina fiskar? Den enda förklaringen jag kan komma på är blästersanden. Jag har fått för mig att den verkligen är skit!! Jag tror den samlar sig i diskusarnas tarmsystem och långsamt tar livet av dem. De går ju omkring och liksom blåser upp maten från botten och samtidigt som de gör det så virvlar ju sanden upp. I samband med detta tror jag att de sväljer en del sand. Andra fiskar silar ju brt sanden så den kommer ut genom gälarna igen men jag har aldrig set sanden komma ut ur diskusarnas gälar... Detta har jag också hört från andra diskuskännare. Nä, sandbyte blir det i våra diskusakvarier när jag kommer hem från semestern!!

Igår bytte jag vatten i alla sovrumsakvarierna, idag står vardagsrummet och köket på tur. Lennie brukar alltid leda ut vattnet rätt på toan men jag lyckas inte få upp trycket i slangen så jag springer här med alla hinkar som jag slår av akvarierna.... Vilket innebär att jag måste springa när barnen gått och lagt sig... Sent.... I vilket fall som helst så i 240:an med diskusar i sovrummet (räkakvariet ) så såg jag flera stycken pyttesmå räkyngel igår vid vattenbytet. Ojojoj vad små de är!!! Jag hittade två räkhonor (!) som var smockfulla med rom så jag kollade ju givetvis lite extra noga på just stenpartiet där räkorna håller till!! Baske mig fick jag inte se hur den ena räkhonan släppte av sina yngel?? Hon liksom tryckte till lite med stjärten och vips så såg det ut som en genomskinlig liten bajs som kom farande men det var ju ett yngel!! Inte mer än nån millimeter eller så.... Känns som räkorna kommit för att stanna i detta akvariet på nåt vis..... Fastän detta var lite kul så kan det dock inte bära upp förlusten av min älskade vattenmelon....

Den gröna hinnan var tillbaka inne hos blåcikliderna, den hade kommit sedan morronen så det är skit att jag skall åka på semester nu... Jag hade behövt vara hemma för att byta vatten var tredje dag för att vara säker på att det gröna stannar borta!

Dagen idag skall jag viga åt att packa. Det är så mycket grejjer som skall med när jag nu åker ner till släkten i Blekinge. Jag och min lillasyster och våra barn har fått låna en sommarstuga i ett stugområde och där skall vi härja runt med våra barn, helt karlfritt. Tror det blir lite sommarshopping, lite bad och lite släktbesök. Men, men... det är mycket som skall med... Inte bara kläder utan även dockor, gosedjur, lakan, täcken, kuddar, dvd-filmer och annat smått och gott. Kylen skall tömmas och locket skall läggas på brunnen . Känns som om det blir mycket att göra idag! Dessutom skall jag sätta upp stålvajjern i taket i barnas rum så det blir två avdelningar där inne!! Har man inte att göra så skaffar man...

Ha en underbar dag alla dagboksläsare och om vi inte hörs på ett tag så är det för att jag är i Blekinge!!