Jomen, allvarliga ämnen men kan ju lugna med att det handlar om fisk enbart. I går hittade jag de första taeniatusynglena å de levde fortfarande idag när akvariet tändes. Däremot så är de inte så många, de är bara två men vad gör det? Det är ju så kul ändå! Jag har två pseudomugil furcatus som simmar i det akvariet så frågan är om jag inte skall flytta dem till överblivna karet i köket? Till fisksoppekaret?

När ljuset tändes i 450:an imorse så såg jag att min PBR diskus låg död vid ytan. Den har inte varit riktigt kry på väldigt länge. Den har ätit riktigt dåligt och magrat av som bara den så det kom inte som nån överraskning direkt. I går så såg jag dessutom att den hade som hudflisor från slemskiktet som hängde. Jag hade en fundering på att ta upp den igår och avliva den men jag kan bara inte göra sådant. Lennie som brukar vara bödel (ja, inte för att det är ofta sånt här händer) är ju dessutom inte hemma så nån avlivning blev det inte tal om.

Diskusarna som flyttades till de gula diskuskaret verkar komma igång riktigt bra. Puh, och tack för det!!!

Idag tillbringar jag dagen hemma med lillfisan eftersom hon kräktes igår. Det verkar vara piggt och alert ändå men småbarn har ju en förmåga att leva här och nu, så om en timme kan hon ju va kass igen. Hon äter lite dåligt och det vore ju bra om hon kunde va på dagis och ha god aptit.

Näpps nu skall jag ta tag i mitt liv och hoppa ur morronrocken...